Blogs over lenen en ondernemen

Blogg

Blogg

Wat is een Peer 2 Peer-lening?

Wat is een Peer 2 Peer-lening?

Soms kan de kredietmarkt aanvoelen als een jungle, in samenhang met de steeds digitaler wordende samenleving ontstaan er ook nieuwe oplossingen en producten in de wereld van leningen. Iets dat de laatste 20 jaar steeds populairder is geworden, is de zogenaamde deeleconomie of sharing economie zoals dat in het Engels wordt genoemd. Bijvoorbeeld Peer 2 Peer-leningen, waarmee we in deze blog kennis zullen maken, is een extreem snelgroeiende oplossing in de deeleconomie in (zakelijke) financieringen. Peer 2 Peer-leningen worden afgekort tot P2P en staan voor leningen van "persoon tot persoon". Het leenmodel biedt een andere manier om geld te lenen, maar ook om geld te investeren. Het is belangrijk om te vermelden dat P2P geen deel uitmaakt van het banksysteem en de regulatie die het banksysteem kent.
Lees meer
Bedrijfsleningen voor zowel startende als gevestigde bedrijven

Bedrijfsleningen voor zowel startende als gevestigde bedrijven

Veel, zo niet alle, bedrijven bereiken tijdens hun bestaan een fase waarin ze behoefte hebben aan extra kapitaal. Er kunnen een groot aantal redenen zijn waarom u externe financiering nodig heeft. Mogelijk moet u investeren in nieuw materieel, personeel inhuren, nieuwe diensten aanbieden of heeft u een unieke groeimogelijkheid gekregen waarbij u snel moet handelen. Financiering voor bedrijven kan soms noodzakelijk zijn om uit een tijdelijke financiële dip te komen of om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen. Als u onlangs een onderneming bent gestart, heeft u vermoedelijk startkapitaal nodig om uw plannen te versnellen.
Lees meer
Laat uw bedrijf groeien - investeringslening

Laat uw bedrijf groeien - investeringslening

De meeste ondernemers willen dat hun bedrijf zich zo goed mogelijk ontwikkelt en een groei doormaakt. Als ondernemer ben je constant aan het nadenken over hoe je je bedrijf kunt laten groeien en soms moet je bijvoorbeeld snel handelen om interessante groeikansen niet te missen. Extra kapitaal om investeringen te doen is regelmatig cruciaal voor een bedrijf om uit te breiden of om moeilijkere financiële periodes te overleven.
Lees meer
Zakelijke lening zonder zekerheden

Zakelijke lening zonder zekerheden

Als u op zoek bent naar een zakelijke lening om een nieuw bedrijf te starten of om uw bedrijf te laten groeien, zijn er verschillende criteria belangrijk om te vergelijken. Een van deze criteria is of er een zekerheid vereist is voor het aantrekken van de zakelijke lening. Leningen zonder onderpand zijn steeds populairder en gewild bij ondernemers, bovendien zijn er steeds meer spelers op de markt die concurrerende ongedekte zakelijke leningen aanbieden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste details waarvan elke ondernemer op de hoogte moet zijn met betrekking tot ongedekte leningen.
Lees meer
Zakelijke leningen voor kleine ondernemingen

Zakelijke leningen voor kleine ondernemingen

Het starten en runnen van een eigen bedrijf en het omzetten van uw bedrijfsidee in daadwerkelijke daden is iets waar veel mensen tegenwoordig van dromen. De vrijheid om je eigen bedrijf te runnen en je eigen baas te zijn, trekt velen aan. Het kan zijn dat u een bedrijf wilt ontwikkelen waar u echt gepassioneerd voor bent, of een nieuwe vorm van werk wilt testen die anders is dan waar u nu werkt. Wist u dat zelfstandig ondernemerschap eigenlijk het meest voorkomende beroep van Nederland is? Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek zijn er 1,9 miljoen bedrijven in Nederland, ongeveer 96% zijn kleine bedrijven met minder dan 10 werknemers en slechts 0,2% van de ondernemingen hefet meer dan 250 werknemers. Drie op de vier banen worden gecreëerd door kleine en middelgrote bedrijven, dus het kan gemakkelijk worden gesteld dat het ondernemerschap in Nederland grotendeels bestaat uit kleine en middelgrote bedrijven.
Lees meer
Zakelijke lening met een betalingsachterstand

Zakelijke lening met een betalingsachterstand

Het aanvragen van een zakelijke lening kan een frustrerend proces zijn, zeker voor ondernemers of startende ondernemers die één of meerdere betalingsachterstanden geregistreerd hebben staan bij het BKR. Wanneer het bedrijf een zakelijke lening aanvraagt, wordt een beoordeling gemaakt van de eerdere resultaten en geschiedenis van het bedrijf. In veel gevallen wordt er ook gecontroleerd of er betalingsachterstanden geregistreerd zijn bij het BKR. Als dit het geval is, dan kan dit van invloed zijn op de kredietwaardigheid van de lener en de kans op een lening bij banken of andere kredietverstrekkers verkleinen. Het is echter niet onmogelijk om een lening af te sluiten met een betalingsachterstand. In dit artikel leest u meer over betalingsachterstanden en hoe deze uw kredietwaardigheid kunnen beïnvloeden.
Lees meer
Zakelijke leningen voor starters en startups

Zakelijke leningen voor starters en startups

Bijna alle bedrijven hebben financiering nodig om te kunnen functioneren. Zoals de meeste mensen weten, hebben bedrijven in een opstartfase doorgaans vaker een financieringsbehoefte dan gevestigde en grotere bedrijven. Een lening krijgen voor een startende onderneming kan moeilijk zijn, maar het is helemaal niet onmogelijk. In dit artikel lichten we toe hoe een starters en startups een zakelijke lening kunnen krijgen op de Nederlandse markt, wat de uitdagingen zijn rondom zakelijke leningen voor startups en hoe Kompar startes en startups kan helpen bij het verkrijgen van financiering.
Lees meer
Wat is een zakelijk krediet / bedrijfskrediet?

Wat is een zakelijk krediet / bedrijfskrediet?

Omdat elk bedrijf tegenslagen kan ervaren, zowel wanneer het bedrijf net is opgericht als wanneer het meer gevestigd is, kan een bedrijfskrediet noodzakelijk zijn. De behoefte aan extra financiering kan ook een andere reden hebben: financiering van uitbreiding naar nieuwe markten, om meer personeel aan te nemen, salarissen te betalen, gereedschappen te kopen, nieuwe technologieën te ontwikkelen of om het marketingbudget van het bedrijf uit te breiden.
Lees meer
Het is moeilijk, maar niet onmogelijk om zakelijke lening te verkrijgen

Het is moeilijk, maar niet onmogelijk om zakelijke lening te verkrijgen

De meeste start-ups hebben een aantal jaren groei nodig voordat ze winstgevend worden. Daar moet je als ondernemer op voorbereid zijn. Al in een vroeg stadium, voordat u de producten of diensten van het bedrijfstart, heeft u kapitaal nodig om het bedrijf te kunnen starten. En zelfs als uw bedrijf geen nieuwkomer op de markt zou zijn, is er geld nodig om het bedrijf op te schalen.
Lees meer
Kosten van een zakelijke lening

Kosten van een zakelijke lening

Als zelfstandige weet u waarschijnlijk wat de belangrijkste kosten van uw bedrijf zijn (of dat zou u moeten weten). Volledige controle over de kosten maakt het een stuk eenvoudiger wanneer de financiële toestand van het bedrijf moet worden verbeterd en wanneer er stappen moeten worden genomen om winstgevendheid te bereiken. Om winstgevendheid te bereiken, is het heel gebruikelijk om een zakelijke lening af te sluiten om uw groei te financieren.
Lees meer
Hoe u zakelijke ideeën omzet in daden

Hoe u zakelijke ideeën omzet in daden

Iedereen heeft minstens één briljant idee waarmee geld te verdienen valt. Helaas blijft het voor de meeste mensen slechts een idee. Maar er zijn mensen die hun ideeën of dromen waarmaken omdat ze echt willen bereiken waar ze naar verlangen. Deze mensen hebben een soort houding die hen helpt te bereiken wat ze willen. Hier kunt u enkele tips lezen om een persoon te worden die ideeën altijd in realiteit kan omzetten.
Lees meer
Overwegingen voordat u gereedschap en apparatuur koopt

Overwegingen voordat u gereedschap en apparatuur koopt

Apparatuur is een essentieel onderdeel van veel bedrijven. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf u runt, doorgaans hebt u een soort van apparatuur of gereedschap nodig. De soorten apparatuur variëren sterk. De meest voorkomende zijn computers, bureaus, gereedschappen en werkkleding, enz. Soms maken zelfstandigen echter fouten bij het kopen van nieuwe apparatuur. Hieronder leest u over enkele van de meest voorkomende fouten en hoe u deze kunt vermijden.
Lees meer
Het verschil tussen een zakelijke lening met en zonder onderpand

Het verschil tussen een zakelijke lening met en zonder onderpand

Er zijn veel manieren om financiering voor uw bedrijf te krijgen, een mogelijkheid is om een zakelijke lening af te sluiten. Deze lening kan worden gebruikt om uw bedrijf vooruit te helpen en kan worden aangewend voor een aantal concrete doeleinden, zoals aankoop van apparatuur, inventaris en het doen van onverwachte uitgaven. Er zijn verschillende soorten zakelijke lening als het gaat om de zekerheden die kredietverleners nodig hebben. In dit document zullen we de verschillen tussen gedekte en ongedekte zakelijke leningen nader bekijken.
Lees meer
Hoe krijg je financiering voor een startup?

Hoe krijg je financiering voor een startup?

Heeft u een innovatief idee dat u honderdduizenden euro's kan opleveren en bent u gemotiveerd en dapper genoeg om met uw idee aan de slag te gaan? Mooi zo! Maar vergeet niet dat u pragmatisch moet zijn. Is het tot nu toe slechts een concept met een enorme hoeveelheid werk die moet worden verzet voordat u kan hopen op enige winst en succes? Financiering voor uw startende bedrijf is waarschijnlijk het eerste dat u nodig heeft.
Lees meer
Hoe word je een succesvolle ondernemer?

Hoe word je een succesvolle ondernemer?

Heb je er al van kinds af aan van gedroomd om een groot bedrijf te runnen? Misschien zijn het de omstandigheden die u tot ondernemer hebben gemaakt? Of is het de ondernemersgeest van je ouders? Het maakt echt niet uit wat de reden is. Nu ga je je eigen weg en wil je natuurlijk dat uw zaken zo succesvol en goed mogelijk verlopen. We zijn er om u te helpen uw doelen te bereiken. In het onderstaande artikel vindt u tips over het runnen van een bedrijf, of u nu een handelsonderneming heeft, een transportbedrijf runt of actief bent in een andere branche.
Lees meer
Hoe sluit u een zakelijke lening af?

Hoe sluit u een zakelijke lening af?

Je zou kunnen denken dat het afsluiten van een zakelijke lening of een krediet gewoon een kwestie is van onderzoeken hoeveel geld je kunt lenen. Dat is het echter niet. Elke wijze ondernemer weet dat geld lenen iets meer is dan dat en dat geld lenen alleen wenselijk is voor verantwoordelijke mensen (zoals jij, want je leest dit artikel). Hier, in dit artikel, informeren wij u over waar u op kunt letten om de beste beslissing te nemen bij het verkrijgen van de juiste zakelijke lening. We hopen dat dit artikel voor u van waarde zal zijn!
Lees meer
Benodigde informatie, vereisten en criteria voor een zakelijke lening

Benodigde informatie, vereisten en criteria voor een zakelijke lening

We weten allemaal dat het voor bedrijven steeds eenvoudiger wordt om financiering aan te trekken. Het vereist echter wel enige basiskennis en een aantal algemene vereisten waar rekening mee gehouden moet worden. Deze eisen zijn gemaakt voor banken, kredietverleners en ondernemers om tijd te besparen en de risico's te verkleinen. Als u van plan bent om voor het eerst een zakelijke lening af te sluiten, is het wellicht de moeite waard om dit artikel over basis leningvereisten te lezen.
Lees meer
Hoe kan internet uw bedrijf veranderen?

Hoe kan internet uw bedrijf veranderen?

Het internet is de afgelopen twintig jaar enorm gegroeid en ontwikkeld en heeft op verschillende niveaus invloed gehad op mensen en de samenleving als geheel. IT, digitalisering en internet hebben ons ondernemers enorme kansen geboden. Ondernemers hebben dankzij internet toegang tot de hele wereld, alle grenzen verdwijnen.
Lees meer
Wat u moet vermijden bij het runnen van uw eigen bedrijf

Wat u moet vermijden bij het runnen van uw eigen bedrijf

Het hebben en runnen van een eigen bedrijf is iets waar steeds meer mensen van dromen. Vrijheid is iets dat velen trekt, je bent je eigen baas, realiseert eigen je dromen en werkt aan het bereiken van de doelen van jou en van je bedrijf. Maar als de waarheid aan het licht komt, is ondernemerschap niet alleen een rozengeur en maneschijn, maar vereist het veel hard werken, overuren en vooral toewijding. Zelfstandigen moeten hun ervaringen vaak opbouwen door hun hand in het vuur te steken, door fouten te maken of door minder doordachte beslissingen te nemen. In dit artikel delen we goed advies zodat wij u als ondernemer kunnen helpen om niet in (financiële) valkuilen te belanden. Dit is iets dat u in gedachten moet houden om niet te doen als u uw eigen bedrijf runt:
Lees meer
Verspil geen tijd meer en verkrijg snel een zakelijke lening!

Verspil geen tijd meer en verkrijg snel een zakelijke lening!

"Tijd is geld" is een gezegde dat veel ondernemers goed kennen. Elke minuut telt als u uw eigen bedrijf runt. Daarom is het belangrijk om het tijdsaspect in gedachten te houden wanneer u financieringsopties onderzoekt die uw bedrijf helpen wanneer er behoefte is aan zakelijk financiering - bijvoorbeeld voor het kopen van inventaris, nieuwe apparatuur, het betalen van salarissen aan werknemers of andere doeleinden.
Lees meer
Vind de beste zakelijke lening

Vind de beste zakelijke lening

Wat maakt een zakelijke lening een goede zakelijke lening? Alle bedrijven die overwegen om externe financieringsmogelijkheden te onderzoeken, willen de beste financiering vinden die op de markt beschikbaar is. De activiteiten van ieder bedrijf zijn uniek, maar verschillende organisaties en bedrijven kunnen nog steeds vergelijkbare behoeften hebben als het gaat om externe financiering. De behoeften zijn meestal gebaseerd op de financiële situatie en toestand van een bedrijf. Het is bekend dat het afsluiten van een zakelijke lening een van de meest effectieve manieren is om financiering te krijgen voor bedrijven. Maar er zijn veel verschillende manieren om de beste optie te kiezen voor de huidige situatie of behoeften van uw bedrijf. In dit artikel gaan we dieper in op hoe u de beste zakelijke lening voor uw bedrijf en andere financieringsmogelijkheden voor het MKB kunt vinden.
Lees meer
KOMPAR's missie en doel

KOMPAR's missie en doel

Maak kennis met KOMPAR - een bedrijf dat de voorwaarden voor financieren van kleine en middelgrote bedrijven zal veranderen. Hier leest u meer over wat we doen en wat ons doel is.
Lees meer
138an Group AB ©2020