Met deze service kunt u als ondernemer zakelijke leningen vergelijken van 20+ verschillende kredietverstrekkers - zowel banken als alternatieve financiers. Alle soorten bedrijven - ongeacht branche of levensduur - kunnen via KOMPAR een zakelijke lening aanvragen.
Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt via Kompar, vult u een korte aanvraag in binnen 2 minuten. Nadat u de aanvraag heeft ingevuld, krijgt u binnen 24 uur - en soms zelfs binnen een half uur - een reactie van al onze kredietverstrekkers.
Gedurende het hele proces staan onze adviseurs klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen bij het kiezen van de zakelijke lening die het beste bij uw bedrijfssituatie past - zonder kosten.
U kunt rustig de aanbiedingen van zakelijke leningen vergelijken en kiezen wat het beste bij uw bedrijf past.
We helpen wekelijks honderden bedrijven om leningen te krijgen van 1.000 euro tot 1 miljoen euro - en meer dan 95% van onze klanten is tevreden met de service die we hen bieden. Dat is indrukwekkend, niet?
Via KOMPAR kunt u binnen 3 uur een zakelijke lening tot 1 miljoen euro voor uw bedrijf krijgen.
Zakelijke leningen kunnen worden gedefinieerd als kapitaal voor een bedrijf dat wordt geleend van een bank of kredietverstrekker en dat na een bepaalde periode moet worden terugbetaald. Doorgaans betaal je rentekosten of andere soorten vergoedingen om over een lening te kunnen beschikken. Leningen kunnen ten behoeve van verschillende doeleinden gebruik tworden; zelfstandige ondernemers kunnen het gebruiken om salarissen te betalen tot de verkoop aantrekt, om kantoorbenodigdheden, apparatuur, software te kopen of om een nieuw kapitaalintensief uitbreidings- / onderzoeksproject te starten.
Net als bij de financieringsdoel kunnen de fundamentele redenen waarom een bedrijf besluit een lening nemen variëren. Het kan zijn dat het bedrijf niet genoeg liquide middelen beschikbaar heeft, maar het kan ook een strategische keuze zijn in hoe een zelfstandige ondernemer ervoor kiest om verschillende projecten te financieren.
Alle zelfstandige ondernemers zouden het doel van een mogelijke zakelijke lening moeten kunnen specificeren - zelfs als dit door sommige banken of kredietverstrekkers niet wordt vereist. U moet daarom een duidelijk idee hebben waar de lening voor wordt gebruikt en wat voor effect het heeft op uw bedrijf als alles volgens plan verloopt. Het is de moeite waard hier te vermelden dat het woord zakelijke lening wordt gebruikt als een algemene term die veel soorten leningen en kredieten omvat die aan bedrijven kunnen worden verstrekt, ongeacht de looptijd of het doel van de lening.
Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt, kan er soms aanvullende informatie over uw bedrijf gewenst zijn - zoals uw meest recente resultaten en balans, uw transactiegeschiedenis, een ondernemingsplan, een budget of een duidelijk plan over hoe de lening zal worden gebruikt en hoe dit uw bedrijf zal beïnvloeden. Dit is echter niet altijd noodzakelijk, meerdere kredietverstrekkers tevreden zijn met een KVK-nummer om een beoordeling te maken. Maar over het algemeen vegroot het delen van meer informatie de kans dat u een goed lening aanbod krijgt.
Dus aan welke documentatie moet u prioriteit geven bij het aanvragen van een lening? Op basis van onze ervaring met het helpen van duizenden bedrijven bij het aanvragen van zakelijke kredieten, raden we u aan om uw meest recente resultaten en balans van het bedrijf te delen. De meest recente resultaten en balans hoeven geen definitieve cijfers zijn verwerkt in een jaarrekening, interne cijfers of een overzicht opgemaakt door de boekhouder/accountant zijn vaak al voldoende. Hoe recenter de cijfers, hoe beter. Na uw laatste resultaten en balans is uw transactiegeschiedenis het tweede belangrijkste documentatie die u bij een aanvraag kunt voegen. Hierdoor krijgt de geldverstrekker een beeld van uw kasstroom op basis van inkomende en uitgaande betalingen.
Meer lezen over de eisen voor een zakelijke lening? Lees dan dit artikel!
Een aantrekkelijk alternatief voor een lening op korte en middellange termijn. Swishfund in 2016 opgericht en hiermee een van de eerste alternatieve kredietverstrekkers van Nederland.
Floryn is opgericht door ondernemers, niet door bankiers. Naast zakelijke leningen biedt zij ook zakelijke kredieten aan. De kredietbeoordeling vindt binnen 15 minuten plaats.
Als onderdeel van Qred Företagslån AB, staat Qeld onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthouder. In Nederland, heeft Qeld een focus op jonge, kleine en middelgrote bedrijven.
BridgeFund richt zich vooral op de groei van bedrijven. Je lening kan direct worden aangewend voor voorraden, machines, inventaris, of het overbruggen van debiteuren.
Als onderdeel van QiViQ Finance, staat Borrow onder toezicht van de Nederlandse financiële toezichthouder. Borrow heeft een focus op kleine en middelgrote bedrijven met zakelijke leningen tot 1.000 tot 25.000 euro.
OPR-Bedrijfskrediet Flex wordt aangeboden door OPR-Finance B.V. OPR-Finance B.V. is onderdeel van de Finse financieringsgroep OPR-Finance Oy. In Nederland, heeft OPR Bedrijfskrediet sinds 2017 een focus op jonge, kleine en middelgrote bedrijven.
CapitalBox is een internationale kredietverstrekker, actief in Zweden, Finland, Litouwen, het VK, Australie, Denemarken en Nederland. Ze focussen zich op kleine en middelgrote onderneminge en zijn onderdeel van de Ferratum-groep.
Benkey is een financierder die sinds 2013 actief is in het verstrekken van zakelijke leningen. Hierbij richtten zij zich in hoofdzaak op zakelijk vastgoedkrediet.
Collin Crowdfund is een crowdfunding platform dat MKB-bedrijven die financiering zoeken verbinden met serieuze investeerders.
Qredits is een stichting met een ANBI-status, dus zonder winstoogmerk.
CrediNord is in 2019 opgericht door drie Finse financiële en zakelijke experts.
Voordegroei is een financieringsplatform dat zich richt op het Nederlandse MKBs. Het heeft samen met OHV Vermogensbeheer en De Goudse Verzekeringen, het Fresh Dutch SME Fund gelanceerd, een verhandelbaar beleggingsfonds dat belegt in MKB-leningen.
PIN Voorschot werd in 2015 opgericht met de missie te zorgen dat ondernemers beter kunnen ondernemen. Sindsdien hebben zij bijna 2.000 ondernemers geholpen aan een lening. Zij zijn ultiem onderdeel van Lieineiek Holding B.V. en dus onderworpen aan de Nederlandse wetgeving.
Als onafhankelijke leasemaatschappij is Hiltermann Lease sinds 2004 actief in Nederland en gefocust op het MKB. Sinds meer dan 15 jaar, onderhoudt zij een portfolio van 60.500 contracten en behoort daarmee tot de top 10 autoleasemaatschappijen in Nederland.
Als financier van zwaar materieel (zowel nieuw als gebruikt) voor de bouw, logistieke en infrasector, is BeEquip sinds 2015 actief in Nederland. Zij is gefocusd op het MKB. Sinds 6 jaar, houdt zij een portfolio aan van 1 miljard gefinancierde contracten voor meer dan 3.000 bedrijven.
Een langlopende lening, d.w.z. het gedeelte van de leningen met een looptijd van meer dan één jaar vanaf de dag dat u de boekhouding maakt, moet worden geboekt onder "schulden op lange termijn".
Kortlopende leningen - het gedeelte van de leningen dat volledig wordt terugbetaald binnen een jaar vanaf de boekingsdatum - moet worden geboekt onder "schulden op korte termijn".
10+ kredietverstrekkers & banken
Het aanvragen van een zakelijke lening kan als ingewikkeld en tijdrovend worden beschouwd. Over het algemeen is dit ook het geval als u deze aanvraag op de traditionele manier doet. Dus waarom zou u de zakelijke lening niet online aanvragen? Het is gemakkelijker om te zien welke eisen de geldverstrekkers stellen en ook het aanvragen zelf is eenvoudig. Nog eenvoudiger is het om via KOMPAR een zakelijke lening aan te vragen, aangezien u eenmalig een aanvraagformulier invult die vervolgens naar +20 kredietverstrekkers wordt verzonden. Van sommige geldverstrekkers hebt u dan binnen een uur antwoord, alle kredietverstrekkers reageren binnen 24 uur.
Leasing is een populaire manier voor midden- en kleinbedrijf (mkb) om de aankoop van voertuigen, uitrusting, machines, kopieerapparaten e.d. te financieren. Er zijn verschillende soorten lease te onderscheiden; leases waarbij uw bedrijf eigenaar wordt van het object en het object als zekerheid wordt ondergezet (doorgaans financial lease) of leases waarbij u uw bedrijf niet de eigenaar is van het actief (bijvoorbeeld een auto) dat u leaset maar u een maandelijks of driemaandelijks vergoeding betaalt voor het gebruik (operational lease). Bij een operational lease kunt u het object doorgaans tegen een betaling in eigendom krijgen.
Nu is het mogelijk voor veel kleinere bedrijven om bijna al hun vaste activa te leasen die nodig is om hun bedrijf verder te runnen. In het verleden was het niet zo makkelijk, omdat er minder producten konden worden geleased.
Debiteurenbevoorschotting lijkt veel op factoring, maar in plaats van uw onbetaalde facturen aan een factormaatschappij te verkopen, gebruikt u ze als onderpand om een lening te krijgen. Debiteurenbevoorschotting is voornamelijk mogelijk voor bedrijven die business-to-business (B2B) transacties hebben - d.w.z.: ze verkopen aan andere bedrijven - en factureren. Het is een manier voor bedrijven om liquiditeitsbehoefte op korte termijn te financieren en wordt ook gebruikt voor bedrijven om hun werkkapitaal te financieren.
In het geval van factoring wordt normaal gesproken een loan-to-value-ratio (verhouding tussen maximale debiteurenbevoorschotting en factuurbedrag) vastgesteld op basis van de beoordeling van uw bedrijf en uw klanten door de factormaatschappij. Het is mogelijk dat de LTV-ratio van 50% tot 90% van het factuurbedrag varieert.
Een blanco lening is een persoonlijke lening zonder zekerheid, bedoeld voor particulieren. Dit soort lening vereist geen zekerheid in de vorm van onroerend goed of voertuigen. De belangrijkste vereiste voor een blanco lening is een goede kredietwaardigheid. Dan kunt u het geld gebruiken voor investeringen die aan uw bedrijf zijn verbonden.
Crowdfunding betekent dat u als bedrijf geld leent bij een aantal particulieren en bedrijven, ook wel "the crowd" genoemd. Doorgaans presenteert u uw bedrijf en uw financieringsbehoefte via een crowdfunding pagina, waarna mensen beoordelen of ze geld willen lenen aan het bedrijf of niet. Crowdfunding is gebruikelijk bij bedrijven en wordt steeds populairder bij particulieren.
Een creditcard afgegeven door een bedrijf kan een financieringsoplossing zijn waarmee u snel toegang kunt krijgen tot middelen. Het is de moeite waard om voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 60 dagen, een creditcard te kiezen met een rentevoet van 0%.
Heeft u vragen of opmerkingen?
Een van onze adviseurs neemt dan contact met u op