Zakelijke lening voor het MKB

Vergelijk zakelijke leningen in 24 uur

Bedrijfslening

Reactie van 20+ kredietverleners

Zakelijke lening

Zakelijke krediet tot 1 miljoen euro

Zakelijk krediet

Aanvraag indienen in 2 minuten

Google reviews
Registrerade hos
google reviewsFinansInspektionen

Vergelijk zakelijke leningen online tot 1 miljoen euro & zonder kosten

kompar zakelijke lening

De beste voorwaarden met meerdere aanbiedingen

zakelijke krediet aanvragen

Snel geld lenen - een zakelijke lening binnen 24 uur

zakelijke lening vergelijken

Gratis advies

KOMPAR & zakelijke leningen

Wij helpen u bij het vinden van de beste zakelijke lening

Bedrijfslening

20+ verschillende kredietverstrekkers

Met deze service kunt u als ondernemer zakelijke leningen vergelijken van 20+ verschillende kredietverstrekkers - zowel banken als alternatieve financiers. Alle soorten bedrijven - ongeacht branche of levensduur - kunnen via KOMPAR een zakelijke lening aanvragen.

Zakelijke krediet snel

Eenvoudig aanvragen - voorstel in 24 uur

Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt via Kompar, vult u een korte aanvraag in binnen 2 minuten. Nadat u de aanvraag heeft ingevuld, krijgt u binnen 24 uur - en soms zelfs binnen een half uur - een reactie van al onze kredietverstrekkers.

Zakelijk krediet advies

Professioneel advies

Gedurende het hele proces staan onze adviseurs klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen bij het kiezen van de zakelijke lening die het beste bij uw bedrijfssituatie past - zonder kosten.

bedrijfsleningen vergelijken

Vergelijk aanbiedingen

U kunt rustig de aanbiedingen van zakelijke leningen vergelijken en kiezen wat het beste bij uw bedrijf past.

Bedrijfslening snel

Meer dan 95% tevreden klanten

We helpen wekelijks honderden bedrijven om leningen te krijgen van 1.000 euro tot 1 miljoen euro - en meer dan 95% van onze klanten is tevreden met de service die we hen bieden. Dat is indrukwekkend, niet?

Zakelijke lease

Zakelijke leningen tot 1 miljoen euro

Via KOMPAR kunt u binnen 3 uur een zakelijke lening tot 1 miljoen euro voor uw bedrijf krijgen.

företagskrediter rådgivare lån
Onze adviseurs doen er alles voor om te zorgen dat u de financiering krijgt die uw bedrijf nodig heeft.

Vul vandaag een aanvraag
in en laat uw bedrijf groeien.

Naar de applicatie

Wat is een zakelijke lening?

Wat is een zakelijke lening

Zakelijke leningen en kredieten

Zakelijke leningen kunnen worden gedefinieerd als kapitaal voor een bedrijf dat wordt geleend van een bank of kredietverstrekker en dat na een bepaalde periode moet worden terugbetaald. Doorgaans betaal je rentekosten of andere soorten vergoedingen om over een lening te kunnen beschikken. Leningen kunnen ten behoeve van verschillende doeleinden gebruik tworden; zelfstandige ondernemers kunnen het gebruiken om salarissen te betalen tot de verkoop aantrekt, om kantoorbenodigdheden, apparatuur, software te kopen of om een nieuw kapitaalintensief uitbreidings- / onderzoeksproject te starten.

Net als bij de financieringsdoel kunnen de fundamentele redenen waarom een ​​bedrijf besluit een lening nemen variëren. Het kan zijn dat het bedrijf niet genoeg liquide middelen beschikbaar heeft, maar het kan ook een strategische keuze zijn in hoe een zelfstandige ondernemer ervoor kiest om verschillende projecten te financieren.

Alle zelfstandige ondernemers zouden het doel van een mogelijke zakelijke lening moeten kunnen specificeren - zelfs als dit door sommige banken of kredietverstrekkers niet wordt vereist. U moet daarom een duidelijk idee hebben waar de lening voor wordt gebruikt en wat voor effect het heeft op uw bedrijf als alles volgens plan verloopt. Het is de moeite waard hier te vermelden dat het woord zakelijke lening wordt gebruikt als een algemene term die veel soorten leningen en kredieten omvat die aan bedrijven kunnen worden verstrekt, ongeacht de looptijd of het doel van de lening.

Hoe vraagt u een zakelijke lening aan?

Een zakelijke krediet is voor alle rechtsvormen die in Nederland zijn gevestigd en zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK). U kunt op twee manieren een zakelijke lening aanvragen: traditioneel bij de bank of online.

Bij KOMPAR kunt u een snelle en gemakkelijke vergelijking maken en aanbiedingen ontvangen voor zakelijke leningen van meer dan 20 banken en geldschieters. Het aanmeldingsproces is eenvoudig, het duurt maar een paar minuten om het aanmeldingsformulier in te vullen.

Wat moet u doen bij het aanvragen van een bedrijfslening:

Två generella regler gäller

Vul contactgegevens in (telefoonnummer en e-mailadres)

Två generella regler gäller

Vul het geleende bedrag in (dit dient in verhouding te zijn tot uw omzet)

Två generella regler gäller

Financieringsdoel voor de zakelijke lening (leg uit waarom uw bedrijf geld moet lenen)

Två generella regler gäller

Door belangrijke documenten - zoals bijvoorbeeld uw jaarrekening - bij de leningaanvraag te voegen, vergroot u uw kansen op nauwkeurigere biedingen van onze kredietverstrekkers.

Aandachtspunten bij het aanvragen van een zakelijke lening

Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt, kan er soms aanvullende informatie over uw bedrijf gewenst zijn - zoals uw meest recente resultaten en balans, uw transactiegeschiedenis, een ondernemingsplan, een budget of een duidelijk plan over hoe de lening zal worden gebruikt en hoe dit uw bedrijf zal beïnvloeden. Dit is echter niet altijd noodzakelijk, meerdere kredietverstrekkers tevreden zijn met een KVK-nummer om een beoordeling te maken. Maar over het algemeen vegroot het delen van meer informatie de kans dat u een goed lening aanbod krijgt.

Dus aan welke documentatie moet u prioriteit geven bij het aanvragen van een lening? Op basis van onze ervaring met het helpen van duizenden bedrijven bij het aanvragen van zakelijke kredieten, raden we u aan om uw meest recente resultaten en balans van het bedrijf te delen. De meest recente resultaten en balans hoeven geen definitieve cijfers zijn verwerkt in een jaarrekening, interne cijfers of een overzicht opgemaakt door de boekhouder/accountant zijn vaak al voldoende. Hoe recenter de cijfers, hoe beter. Na uw laatste resultaten en balans is uw transactiegeschiedenis het tweede belangrijkste documentatie die u bij een aanvraag kunt voegen. Hierdoor krijgt de geldverstrekker een beeld van uw kasstroom op basis van inkomende en uitgaande betalingen.

Meer lezen over de eisen voor een zakelijke lening? Lees dan dit artikel!

Kredietverleners van KOMPAR

De volgende kredietverleners verstrekken zakelijke leningen via KOMPAR

Een aantrekkelijk alternatief voor een lening op korte en middellange termijn. Swishfund in 2016 opgericht en hiermee een van de eerste alternatieve kredietverstrekkers van Nederland.

Leenbedrag

€ 3.000 tot € 1.000.000

Looptijden

3 tot 24 maanden

Floryn is opgericht door ondernemers, niet door bankiers. Naast zakelijke leningen biedt zij ook zakelijke kredieten aan. De kredietbeoordeling vindt binnen 15 minuten plaats.

Leenbedrag

€ 10.000 tot € 3.000.000

Looptijden

1 tot 60 maanden

Als onderdeel van Qred Företagslån AB, staat Qeld onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthouder. In Nederland, heeft Qeld een focus op jonge, kleine en middelgrote bedrijven.

Leenbedrag

€ 1000 tot € 100.000

Looptijden

6 tot 18 maanden

BridgeFund richt zich vooral op de groei van bedrijven. Je lening kan direct worden aangewend voor voorraden, machines, inventaris, of het overbruggen van debiteuren.

Leenbedrag

€ 5.000 tot € 250.000

Looptijden

3 tot 24 maanden

Als onderdeel van QiViQ Finance, staat Borrow onder toezicht van de Nederlandse financiële toezichthouder. Borrow heeft een focus op kleine en middelgrote bedrijven met zakelijke leningen tot 1.000 tot 25.000 euro.

Leenbedrag

€ 10.000 tot € 25.000

Looptijden

1 tot 12 maanden

OPR-Bedrijfskrediet Flex wordt aangeboden door OPR-Finance B.V. OPR-Finance B.V. is onderdeel van de Finse financieringsgroep OPR-Finance Oy. In Nederland, heeft OPR Bedrijfskrediet sinds 2017 een focus op jonge, kleine en middelgrote bedrijven.

Leenbedrag

€ 10.000 tot € 40.000

Looptijden

Doorlopend

CapitalBox is een internationale kredietverstrekker, actief in Zweden, Finland, Litouwen, het VK, Australie, Denemarken en Nederland. Ze focussen zich op kleine en middelgrote onderneminge en zijn onderdeel van de Ferratum-groep.

Leenbedrag

€ 10.000 tot € 100.000

Looptijden

1 tot 18 maanden

Benkey is een financierder die sinds 2013 actief is in het verstrekken van zakelijke leningen. Hierbij richtten zij zich in hoofdzaak op zakelijk vastgoedkrediet.

Leenbedrag

€ 250.000 tot € 10.000.000

Looptijden

1 tot 3 jaar

Collin Crowdfund is een crowdfunding platform dat MKB-bedrijven die financiering zoeken verbinden met serieuze investeerders.

Leenbedrag

€ 25.000 tot € 2.500.000

Looptijden

0,5 tot 10 jaar

Qredits is een stichting met een ANBI-status, dus zonder winstoogmerk.

Leenbedrag

€ 1.000 tot € 250.000

Looptijden

6 tot 18 maanden

CrediNord is in 2019 opgericht door drie Finse financiële en zakelijke experts.

Leenbedrag

€ 1.000 tot € 100.000

Looptijden

6 tot 18 maanden

Voordegroei is een financieringsplatform dat zich richt op het Nederlandse MKBs. Het heeft samen met OHV Vermogensbeheer en De Goudse Verzekeringen, het Fresh Dutch SME Fund gelanceerd, een verhandelbaar beleggingsfonds dat belegt in MKB-leningen.

Leenbedrag

Vanaf € 250.000

Looptijden

Tot 72 maanden

PIN Voorschot werd in 2015 opgericht met de missie te zorgen dat ondernemers beter kunnen ondernemen. Sindsdien hebben zij bijna 2.000 ondernemers geholpen aan een lening. Zij zijn ultiem onderdeel van Lieineiek Holding B.V. en dus onderworpen aan de Nederlandse wetgeving.

Leenbedrag

€ 1000 tot € 100.000

Looptijden

6 tot 18 maanden

Als onafhankelijke leasemaatschappij is Hiltermann Lease sinds 2004 actief in Nederland en gefocust op het MKB. Sinds meer dan 15 jaar, onderhoudt zij een portfolio van 60.500 contracten en behoort daarmee tot de top 10 autoleasemaatschappijen in Nederland.

Leenbedrag

Vanaf 2.500 EUR

Looptijden

6 tot 72 maanden

Als financier van zwaar materieel (zowel nieuw als gebruikt) voor de bouw, logistieke en infrasector, is BeEquip sinds 2015 actief in Nederland. Zij is gefocusd op het MKB. Sinds 6 jaar, houdt zij een portfolio aan van 1 miljard gefinancierde contracten voor meer dan 3.000 bedrijven.

Leenbedrag

Vanaf 15.000 EUR

Looptijden

6 tot 72 maanden

Waarom zou u KOMPAR moeten gebruiken?

Wij zijn een onafhankelijke specialist die u en uw bedrijf helpt om een zakelijke lening te krijgen  - ongeacht waarvoor u de zakelijke lening nodig heeft. Bent u nog steeds niet overtuigd? Lees onderstaande punten en laat u verzekeren dat KOMPAR uw beste keuze is.

In een eenvoudig format bieden wij maatoplossingen voor uw bedrijf. Wij vergelijken verschillende zakelijke leningen, waardoor u altijd de beste oplossing krijgt voor uw specifieke situatie. We houden rekening met uw financieringsdoel, in welke fase uw bedrijf zich bevindt en hoe de financiële situatie is.

Wij verzoeken verschillende banken en financiële instellingen financieringsaanbiedingen te doen, waardoor wij ervoor zorgen dat u de beste voorwaarden krijgt. Wanneer zij hun aanbiedingen hebben geplaatst, zullen wij u helpen de voorwaarden te vergelijken en de optie te kiezen die het beste bij u past.

We helpen u veel sneller toegang te krijgen tot financiering dan via traditionele kanalen. De aanvraag wordt volledig online gedaan en u heeft binnen 24 uur een reactie. Onze adviseurs hebben ook veel ervaring met het afhandelen van zakelijke kredietaanvragen en kunnen u helpen de beste kant van uw bedrijf aan kredietverstrekkers te laten zien. Mocht er iets ontbreken, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat het hele proces snel en moeiteloos verloopt.

Via KOMPAR krijgt u een transparant overzicht van verschillende mogelijkheden. Wij geloven dat transparantie de belangrijkste factor is bij het nemen van een goede beslissing. Daarom presenteren we alle informatie over de verschillende aanbiedingen van de geldverstrekkers in een duidelijk overzicht en beantwoorden we al uw vragen. Dit alles zodat u gemakkelijk een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Kompar is een onafhankelijk adviseur. Aangezien we niet bij een specifieke bank of financiële instelling zijn aangesloten, kunt u er zeker van zijn dat u in contact bent met een onafhankelijke partner die u zal helpen de beste oplossing te vinden voor de behoeften van uw bedrijf.

Tijd is geld: wanneer u een zakelijke lening aanvraagt via KOMPAR, bespaart u veel tijd. U kunt in plaats daarvan de tijd gebruiken om uw bedrijf te laten groeien. Alles wat nodig is, is dat u binnen 2 minuten een aanvraag invult en dan krijg u antwoord van 20+ kredietverstrekkers. Vrij simpel, toch?

Hoe kunnen we helpen?

Veelgestelde vragen

Wie kan via KOMPAR een zakelijke lening aanvragen?
Vrijwel alle bedrijven die aanvullende financiering nodig hebben - besloten vennootschappen (bv), eenmanszaken, vennootschappen onder firma (vof), enz. Op basis van uw situatie bekijken we alle mogelijke financieringsmogelijkheden en helpen we u de beste te kiezen.

Is het veilig om een zakelijke lening aan te vragen via KOMPAR?
Uw veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij KOMPAR. We zorgen er altijd voor dat alle informatie wordt versleuteld en vertrouwelijk wordt behandeld. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot de informatie en wij volgen alle regels volgens de AVG.

Waarop wordt mijn kredietwaardigheid gebaseerd?
KOMPAR werkt met diverse soorten kredietverleners, bijvoorbeeld met meer traditionele partijen en met alternatieve financiers, deze vragen allemaal andere documenten om de kredietwaardigheid van de onderneming te beoordelen, lees daarover dit artikel. Afhankelijk van het leningdoel, de gewenste looptijd en de leningomvang zijn andere documenten nodig. Wij raden aan om altijd uw transactiehistorie over de zakelijke rekening te uploaden bij uw financieringsaanvraag.

Wat is de rente op zakelijke leningen aangeboden door KOMPAR?
De rente op zakelijke leningen die via KOMPAR worden aangeboden, is afhankelijk van de situatie van uw bedrijf en uw financiering voorkeuren (bijvoorbeeld de gewenste terugbetalingstermijn). Wanneer u een aanvraag heeft gedaan via KOMPAR en de biedingen worden gepresenteerd, ziet u duidelijk wat de rente is van de verschillende banken en kredietverstrekkers.

Wie zijn de partners van KOMPAR?
We werken samen met verschillende kredietverstrekkers om de beste voorwaarden voor uw zakelijke lening te vinden, waaronder OPR Bedrijfskrediet, Floryn, PIN Voorschot, Borrow, Bridgefund, Siwshfund en Capital Box.

Kunnen starters een bedrijfslening krijgen?
Startende ondernemingen kunnen ook toegang krijgen tot bedrijfsleningen. Echter kunnen de voorwaarden verschillen van de voorwaarden die meer gevestigde bedrijven ontvangen wanneer ze een zakelijke lening aanvragen. De reden daarvoor is dat de geldverstrekker het financieren van startups doorgaans als een hoger risico beschouwt. In aanvulling op de gewone zakelijke leningen kunnen startups ook leningen aanvragen via Qredits. Andere opties kunnen zijn om financiering aan te vragen via crowdfunding of via een persoonlijke lening van bijvoorbeeld een investeerder of bekende.

Wat zijn redenen om een zakelijke lening aan te vragen?
Ondernemingen kunnen in onverwachte situaties terecht komen. Een situatie die kan zijn veroorzaakt door een bepaalde ontwikkeling of door een gebrek aan activiteiten op de markt. Soms is het noodzakelijk om een snel te investeren om op bij te blijven bij de concurrentie. Onverwachte aankopen kunnen de financiële situatie van de onderneming iets minder stabiel maken. Als een onderneming hierdoor geen liquide middelen meer heeft, kan het moeilijker worden om betalingen aan leveranciers te voldoen of salarissen te betalen. In deze situaties is een zakelijke lening een goede oplossing.

Welke zekerheden zijn noodzakelijk voor een zakelijke lening?
Niet alle kredietverstrekkers en banken vragen zekerheden. In gevallen dat zekerheden noodzakelijk zijn, kunnen alle activa van de onderneming hiervoor in aanmerking komen. Het meest voorkomend is een persoonlijke borgstelling van de eigenaar of directeur en een verpanding van de bedrijfsactiva. Andere soorten zekerheden, die minder vaak voorkomen, zijn hypotheken op bedrijfspanden, hypotheken op het woonhuis van de eigenaar. Verschillende kredietverstrekkers zijn echter bereid een zakelijke lening te vertrekken met enkel een persoonlijke borgstelling van de eigenaar of directeur van de onderneming, verdere zekerheidstelling is soms niet noodzakelijk.

Wat is een persoonlijke borgstelling voor een zakelijke lening?
Mocht u onderneming een besloten vennootschap als rechtsvorm hebben, dan wordt tegenwoordig in de meeste gevallen een persoonlijke borgstelling van de directeur of de eigenaren van het bedrijf gevraagd voor het aangaan van een bedrijfslening. In uitzonderlijke gevallen worden persoonlijke bezittingen ook gebruikt als zekerheid voor de lening om de kans op het krijgen van de juiste grootte van de lening of betere voorwaarden te vergroten, bijvoorbeeld een hypotheek op uw woning. In het geval u bijvoorbeeld een eenmanszaak of vennootschap onder firma heeft, dan is er altijd spraken voor persoonlijke aansprakelijkheid.

Is het mogelijk om een zakelijke lening zonder zekerheden te verkrijgen?
Veel bedrijven vragen zich af of het mogelijk is om een zakelijke lening af te sluiten zonder enige vorm van zekerheid in een vaste activa (meestal is persoonlijke garantie vereist). Natuurlijk is het mogelijk, zowel voor meer gevestigde bedrijven als ook voor startups. Er moet echter aan bepaalde voorwaarden zijn voldaan. Eerst en vooral controleren de geldverstrekkers het gevraagde bedrag. Kleinere bedragen zijn meestal gemakkelijker toegankelijk als u geen zekerheid kunt bieden in materiële activa. Ten tweede controleren kredietverstrekkers het financiële draagkracht van het bedrijf en de eigenaar om de lening terug te betalen. Hoe beter het eruit ziet, hoe realistischer het is om een lening te krijgen zonder enige vorm van onderpand in een vaste activa.

Wat zijn de eisen voor een zakelijke lening voor een eenmanszaak?
Alle kredietverstrekkers hebben verschillende eisen voor het verstrekken van een zakelijke leningen aan een eenmanszaak. De terugbetaalcapaciteit van de onderneming is een algemene vereiste, omdat kredietverstrekkers hieruit moeten worden terugbetaald. In het geval van een zakelijke lening aan een eenmanszaak wordt verstrekt, wordt echter ook gekeken naar de persoonlijke financiën van de eigenaar. De zakelijke lening wordt namelijk op de naam van de eigenaar verstrekt en daarom kunnen bepaalde vereisten van toepassing zijn.

Wat zijn de eisen voor een zakelijke lening aan een vennootschap onder firma (VOF)?
Bij het beoordelen van een kredietaanvraag van een VOF maken banken en andere kredietverstrekkers een beoordeling van de terugbetalingscapaciteit van de vennootschap. Omdat er sprake is van persoonlijke aansprakelijkheid van de vennoten, kan het zijn dat ook de persoonlijke financiën van de vennoten wordt onderzocht. Het is belangrijk dat alle gevraagde informatie door de kredietnemer wordt aangeleverd, zodat de kredietgever een goede beoordeling kan maken. Doorgaans kunnen vennootschappen onder firma haar jaarrekeningen en recente resultaten en balansen presenteren. Startende bedrijven kunnen helaas wat meer moeite hebben met het afsluiten van zakelijke leningen, dan is het extra belangrijk dat het bedrijf een realistisch budget heeft en een duidelijk ondernemingsplan waaruit blijkt hoe ze van plan zijn om geld te verdienen.

Wat zijn de eisen voor een zakelijke leningen voor een besloten vennootschap (BV)?
De eisen voor een zakelijke lening voor een besloten vennootschap verschillen sterk per kredietverstrekker. Traditionele kredietverstrekkers die zakelijke kredieten verstrekken maken beoordelingen van hoe het bedrijf er vandaag uitziet en hoe zij denken dat de onderneming zich in de toekomst zal ontwikkelen. Daardoor kunnen beoordelingen bij traditionele kredietverstrekkers iets langer duren, terwijl het bij moderne online geldverstrekkers sneller gaat. Velen denken ook dat het voor een grotere besloten vennootschap gemakkelijker is om een zakelijke lening te krijgen dan voor een kleinere onderneming, zoals een eenmanszaak. Dit is niet altijd waar, aangezien een grotere ondernemingen vaak complexer kan zijn om een financiële beoordeling te maken en het risico nog steeds als hoog kan worden beschouwd door kredietverstrekkers en banken.

Bedrijven uit welke bedrijfstakken helpen jullie?
Wij helpen bedrijven uit iedere bedrijfstak! Waarom zouden wij een onderscheid maken? Er zijn prachtige bedrijven actief in bedrijfstakken die het (bijvoorbeeld door corona) even moeilijker hebben. Wij regelen zakelijke leningen voor restaurants, detailhandel, bouwbedrijven, transportbedrijven en bedrijven in nog veel meer branches.

Kapitaal is essentieel

Alle bedrijven maken opstartkosten, moeten in nieuwe producten investeren, nieuw personeel aannemen, nieuwe gereedschappen en apparatuur kopen, de verkoop verhogen via een verhoogd marketingbudget en ook uitbreiden naar nieuwe markten. Om dit te kunnen doen, hebben ondernemers financiering nodig. De overgrote meerderheid moet daarvoor geld lenen bij banken en andere financiële instellingen, dus het is ongelooflijk belangrijk voor zelfstandige ondernemers om te begrijpen hoe zakelijke leningen werken en naar welke informatie een kredietgever misschien wil kijken voordat hij geld uitleent. Wat kost een zakelijke lening? Waar kan een aannemer een zakelijke krediet krijgen? Welke soorten zakelijke leningen zijn het populairst en waarom? Hoeveel kunt u online lenen? In onderstaande financieringsgids beantwoorden we vragen over bedrijfsleningen.

Wat kost een zakelijke lening?

De kosten van een zakelijke lening is natuurlijk iets waar u in gedachten moet houden bij het vergelijken van leningen. Maar wat zijn de eigenlijke kosten van een zakelijke lening?

De kredietverstrekkers en banken die met KOMPAR samenwerken, gebruiken voor hun leningen een rente of een vaste maandelijkse vergoeding. De rente op een zakelijke lening wordt uitgedrukt als een jaarlijkse rente of een maandelijkse rente. Deze tarieven staan vast gedurende de looptijd van de bedrijfslening. Het is hierdoor mogelijk om vast te stellen wat de kosten van een zakelijke lening zijn alvorens een beslissing te nemen. De rente varieert van geldverstrekker tot geldverstrekker en is ook afhankelijk van het bedrijf dat de lening afsluit en marktomstandigheden (lees hier meer over hoe de rentetarieven worden bepaald). De rentekosten worden doorgaans berekend over het resterende bedrag van de zakelijke krediet en niet over de originele hoofdsom.

Kredietverstrekkers die geen rentedragende leningen aanbieden, zullen een maandelijks vergoeding in rekening brengen. Met andere woorden, de vergoeding is de kostprijs van de zakelijke lening. In tegenstelling tot de rentekosten, die kleiner worden naarmate u meer betaalt de lening terug, is de vergoeding constant. Dat wil zeggen, de kosten van de zakelijke lening zijn elke maand hetzelfde. De vergoeding varieert echter van geldverstrekker tot geldverstrekker en is ook afhankelijk van het bedrijf dat de lening aangaat. Andere kosten waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer opstartkosten (die niet zo vaak voorkomen), factureringskosten en de kosten van late betaling. Heeft u vragen over de kosten van een zakelijke lening, dan staan onze adviseurs altijd voor u klaar.

Aflossing op een zakelijke lening

Terugbetalen van een bedrijfslening wordt een aflossing genoemd. Hoe meer u terugbetaalt op een lening, hoe kleiner het resterende bedrag van de lening (dat wil zeggen: wat u de geldverstrekker nog verschuldigd bent).

Bij het vergelijke van verschillende zakelijke leningen is het altijd goed om het aflossingsschema te controleren, met andere woorden: hoeveel er wordt afgelost en wanneer. Als u niet weet hoe de aflossingen zullen plaatsvinden, kan het bedrijf in een situatie terechtkomen waarin er onvoldoende middelen zijn om zowel de lening af te lossen als het bedrijf verder te runnen. Hoe een lening wordt terugbetaald, verschilt van per situatie. Hieronder bespreken we de meest voorkomende aflossingsopties die mogelijk zijn bij zakelijke leningen.

Annuïtaire zakelijke lening

De laatste tijd zijn annuïtaire leningen het populairst geworden op de Nederlandse markt. Deze leningen worden uitgegeven door een aantal verschillende online geldverstrekkers - zowel banken als andere kredietverstrekkers. Met een annuïtaire lening betaalt u als ondernemer gedurende de gehele looptijd van de lening iedere maand hetzelfde bedrag aan de kredietverstrekker. Dit bedrag omvat zowel uw aflossing als financieringskosten (rente / vergoedingen). Met andere woorden, het zal heel gemakkelijk voor u zijn om uw kasstroom te plannen, aangezien u precies weet wat u per maand betaalt.

Annuïtaire leningen kunnen worden onderverdeeld in twee verschillende varianten, waarbij de eerste een annuïtaire lening met rente is. Bij deze variant bestaan de eerste betalingen vooral uit rente en wordt er slechts een klein bedrag afgeschreven. Elke maand verhoogt de het terugbetaalde bedrag en de rentebetaling neemt af. Aan de andere kant is het maandbedrag altijd hetzelfde. Dit betekent dat de kosten van de lening aanvankelijk hoger zijn dan in de afgelopen maanden. Als u van plan bent de lening gedurende de hele looptijd aan te houden, maakt dat niet uit, maar als u van plan bent het terug te betalen voordat het termijn eindigt, is het misschien de moeite waard om er nog eens over na te denken en te onderzoeken of er andere alternatieven zijn.

De tweede variant is een annuïtaire lening met een vergoeding, die steeds vaker voorkomt bij zakelijke leningen. In plaats van de lening in de vorm van rente in rekening te brengen, wordt een vast bedrag elke maand door de kredietverstrekker aangerekend. Dat betekent dat de maandelijkse betaling bestaat uit dezelfde afschrijving en vergoeding per maand. Als u van plan bent een lening terug te betalen voordat de looptijd is verstreken, kan het een goed idee zijn om te proberen dit type lening te krijgen.

Lineaire zakelijke lening - 100% aflossen

Bij een zakelijke leningen met een lineaire afschrijving lost u elke maand hetzelfde bedrag af. Omdat de omvang van de uitstaande lening door de aflossingen elke maand afneemt, zullen de rentekosten tijdens de looptijd van de lening afnemen. Dit type lening komt vaker voor bij traditionele banken, maar is niet zo gebruikelijk bij online kredietverstrekkers.

Lineaire zakelijke lening - 50% aflossen

Bedrijfsleningen kunnen ook tot het einde van de looptijd voor 50% worden afgelost, waarna u als ondernemer de resterende 50% als slotbedrag moet aflossen aan het einde van de looptijd. Hierdoor zal de maandelijkse betaling lager zal zijn, maar de rentekosten hoger. Dit aflosschema kan interessant zijn als de terugbetaalcapacitiet onvoldoende is om de lening in 5 jaar terug te betalen. Het betekent echter dat u aan het einde van de lening een grotere betaling moet doen, hier dient u rekening mee te houden in uw liquiditietsplannen. Dit kan bijvoorbeeld worden opgelost met een nieuwe financiering (een herfinanciering). Een lineaire lening die voor 50% aflost komt in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) beperkt voor. Bedrijven met goed financierbare assets (bijvoorbeeld onroerend goed) of een stabiele kasstroom i.c.m. een stabiel businessmodel komen hier in sommige gevallen voor in aanmerking.

Overbruggingskredieten / aflossingsvrije leningen

En tot slot zijn er bedrijfsleningen die vrij zijn van aflossing, ook wel overbruggingskredieten genoemd. De maandelijke betaling bestaat bij dit type lening enkel uit rente. Uiteraard heeft deze type van zakelijke lening heeft positieve invloed op de liquiditeit van uw bedrijf tijdens de looptijd van de lening, maar vereist een zorgvuldige planning, aangezien alle terugbetalingen tegelijkertijd aan het einde van de looptijd plaatsvinden. In het algemeen komen overbruggingskredieten minder vaak voor omdat ze een hoger risico kennen voor de kredietverstrekker. Ze worden voornamelijk gebruikt bij vastgoedontwikkeling of voor projectfinanciering.

Hoe moet een zakelijke lening in de boekhouding worden geboekt?

långsiktigt lån

Een langlopende lening, d.w.z. het gedeelte van de leningen met een looptijd van meer dan één jaar vanaf de dag dat u de boekhouding maakt, moet worden geboekt onder "schulden op lange termijn".

Kortsiktiga lån

Kortlopende leningen - het gedeelte van de leningen dat volledig wordt terugbetaald binnen een jaar vanaf de boekingsdatum - moet worden geboekt onder "schulden op korte termijn".

Aflossing zakelijke lening

Soorten zakelijke leningen in het Nederland

'Zakelijke leningen' wordt gebruikt als algemene term voor leningen verstrekt aan bedrijven, er zijn verschillende soorten die de moeite waard zijn om te onderscheiden. Hieronder lichten we toe we hoe ze kunnen verschillen in structuur (rekening courant krediet / kredietlijn), doel (vastgoedkredieten, zakelijke lening voor bedrijfsovernames, leningen voor herfinanciering, etc.) en andere parameters (zakelijke leningen met creditsafe / bisnode, eenvoudige bedrijfsleningen, enz.).

Laten we eens kijken naar de details.
Zakelijk krediet

Rekening courant krediet / Kredietlijn

Een rekening courant krediet (ook bekend als een kredietlijn) werkt niet zoals een typische zakelijke lening en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het populair is.

Een rekening courant krediet werkt ongeveer zoals een credit card. Na het aanvragen van een krediet krijgt het bedrijf een zogenaamde limiet, dat is een limiet op de hoeveelheid geld die het kan gebruiken. Het bedrijf kan het krediet dan gebruiken voor alles en wanneer het nodig is. Als het krediet door de bank wordt verstrekt, werkt het zo dat het bedrijf een negatief saldo op zijn rekening kan hebben tot aan de limiet. Met andere woorden, een bedrijf dat 10 000 euro op zijn bankrekening heeft staan en een limiet van 100 000 euro, kan 110 000 euro uitgeven. Al het geld op de rekening wordt dan gebruikt om het krediet terug te betalen. Indien het krediet wordt verstrekt door een andere kredietverlener dan een bank, vraagt het bedrijf om een storting op zijn rekening telkens wanneer het geld nodig heeft. Het maximumbedrag dat het kan ontvangen is zijn limiet.

De aflossingsperiode voor een rekening courant krediet is in veel gevallen onbeperkt. Als de onderneming het krediet niet gebruikt, betaalt zij alleen een kleine maandelijkse vergoeding, maar geen rente. Als de onderneming het krediet gebruikt, betaalt zij rente over het gebruikte bedrag. Over het algemeen gezien wordt een rekening courant krediet als enorm flexibel ervaren. U kunt hier meer lezen over zakelijk krediet: Wat is een zakelijk krediet?

Vastgoedlening zakelijk

Zakelijke vastgoedlening

Veel bedrijven kiezen ervoor om in een onroerend goed te investeren, voor eigen gebruik, om het aan andere bedrijven te verhuren of als bedrijf in de vorm van vastgoedontwikkeling. Financiering van het gehele vastgoed met eigen middelen is meestal lastig omdat het vaak grote bedragen betreffen. Bedrijven kiezen er daarom voor om zakelijke leningen te gebruiken om het onroerend goed te financieren. KOMPAR helpt bedrijven bij het aanvragen van bedrijfsleningen voor onroerend goed, waarover u hier meer kunt lezen.

Bij het financieren van onroerend goed is er meestal een vraag over de verhouding tussen lening en waarde (loan-to-value; LTV), feitelijk het aandeel van de waarde van het onroerend goed dat wordt gefinancierd met leningen. De loan-to-value ratio bedraagt doorgaans maximaal 75-85% van de waarde van het onroerend goed. Echter zijn er veel verschillen tussen projecten en kredietverstrekkers, waardoor de aangeboden LTV ratio mogelijk lager is. Een belangrijk component van de loan-to-value ratio is de werkelijke waarde van het onroerend goed. Kredietverstrekkers vragen vaak een taxatierapport opgesteld door een gecertificeerde taxateur op voor de beoordeling en vergelijkt deze met hun eigen schattingen om de waarde van het onroerend goed vast te stellen.

De rente op zakelijke vastgoedleningen varieert afhankelijk van het risico dat volgens de geldverstrekker aan de lening is verbonden. Opgeleverd vastgoed met langetermijncontracten en financieel sterke huurders wordt vaak als minder risicovol beschouwd dan een ontwikkelingsproject van vastgoed in een vroeg stadium.

Kredietverleners vragen doorgaans een hypotheek op het onroerend goed indien een zakelijke leningen wordt aangewend voor financiering van onroerend goed. De kredietverstrekkers kijken welke positie ze krijgen ten opzichte van andere geldverstrekkers. De structuur van de financiering bepaalt welke kredietverstrekker wordt terugbetaald in een situatie waarin de eigenaar van het onroerend goed failliet is gegaan en het onroerend goed wordt verkocht om de lening terug te betalen.

Investeringslening

Investeringslening

Investeringsleningen via KOMPAR zijn bedoeld om het voor ondernemingen mogelijk te maken bepaalde noodzakelijke investeringen te doen.

Investeringsleningen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor: de aankoop van nieuwe machines, uitrusting, goederen, voertuigen, renovatie van gebouwen, indienstneming van personeel en produktontwikkeling. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Afhankelijk van waar u het geld voor wilt gebruiken, hoe de geldschieter uw bedrijf beoordeelt en welk onderpand het bedrijf kan bieden, verschillen de aanbiedingen voor de zakelijke lening. Onderpand kan bestaan uit onroerend goed, bedrijfshypotheken, borgtochten.

Bij KOMPAR, noemen we een investeringslening gewoon een zakelijke lening. U vermeldt gewoon in het doel van de lening dat het geld zal worden gebruikt voor een investering. Hier kunt u meer lezen over investeringsleningen: groei uw bedrijf - investeringsleningen

Bedrijfslening overname

Bedrijfslening voor bedrijfsovername

Om een bedrijfsovername te financieren, is het gebruikelijk om gebruik te maken van een bedrijfslening. Als het een rechtspersoon is die een lening verkrijgt om een ander bedrijf over te nemen, wordt dit een bedrijfslening voor een bedrijfsovername genoemd.

Er zijn verschillende redenen waarom u een bedrijf koopt. Een veel voorkomende reden is dat u een functionerend bedrijf snel wilt nemen in plaats van tijd doorbrengen om er een vanaf de basis te bouwen. Maar het is ook gebruikelijk om bedrijven te kopen als onderdeel van hun uitbreiding, om de concurrentie te verminderen of om toegang te krijgen tot belangrijke middelen of markten.

Overnames vereisen vaak een investering van 40-50% in de vorm van eigen vermogen, de kredietverlener leent tot 50-60% van de prijs van het overgenomen bedrijf. Omdat veel bedrijven niet over het eigen vermogen beschikken om de overname zelf te financieren, is het gebruikelijk om een lening van de bank te combineren met (achtergestelde) leningen van andere geldverstrekkers, leningen van Qredits of een verkoperslening (een deel van de verkoopsom wordt later betaald).

bedrijfslening herfinancieren

Zakelijke lening voor herfinanciering

Herfinanciering van een zakelijke lening, ook wel een herfinanciering genoemd, betekent het aflossen van de bestaande lening middels een nieuwe lening. Meestal heeft dit als doel om de rente te verlagen, de aflossingsperiode te verlengen, het geleende bedrag te verhogen of op een andere manier de leenvoorwaarden te verbeteren. Meestal wordt gezegd dat een deel van de nieuwe lening naar de aflossing van de bestaande zakelijke lening wordt gebruikt.

Bij het herfinancieren van bedrijfsleningen is het gebruikelijk dat ondernemers meerdere kleinere leningen samenvoegen tot één grotere lening. Dit kan een manier zijn om de maandelijkse kosten van het bedrijf te verminderen en de liquiditeit te verbeteren.

Bij KOMPAR helpen we u graag verder als u de mogelijkheden van herfinanciering van één of meerdere bedrijfsleningen wilt onderzoeken. Vul hier een aanvraag in en we nemen contact op met de 20+ banken en kredietverstrekkers waarmee we samenwerken.

Snel een bedrijfslening

Zakelijke lening voor gereedschappen, machines en installaties

Zakelijke leningen voor gereedschappen, machines en installaties. Als uw bedrijf een speciale installaties, machines of gereedschappen nodig heeft om zijn inkomsten te verhogen, efficiënter te worden of simpelweg zijn productiecapaciteit te verhogen, is het ook mogelijk om een zakelijke lening te nemen aansluit bij deze kredietbehoefte. Deze zakelijke leningen worden doorgaans rechtstreeks aangeboden door de dealer van de machine of installatie en worden gemaakt in samenwerking met een bank of een kredietverlener die gespecialiseerd is in deze vorm van financiering. De machine wordt meestal gebruikt als zekerheid voor deze lening en de rente kan daardoor lager zijn. Dit soort lening kan echter moeilijker toegankelijk zijn, omdat de vereisten voor de leningnemer strenger kunnen zijn. De apparatuur kan vrij worden gebruikt gedurende de aflossingsperiode, die meestal over 5 jaar loopt.

Als de dealer u geen lening aanbiedt om de aankoop van gereedschappen, machines of installaties te financieren, kunnen we dat bij KOMPAR doen. Vul hier een aanvraag in en wij nemen contact op met de kredietverstrekkers waarmee we samenwerken om binnenkort concrete financieringsvoorstellen aan u en uw bedrijf te presenteren.

Niet zeker of je wil investeren in gereedschappen of andere appatuur? Lees hier meer over hoe je een juiste afweging maakt.

Bedrijfskrediet zonder onderpand

Zakelijke lening zonder onderpand/zekerheden

De term ongedekte zakelijke leningen wordt meestal gebruikt voor een lening waar geen onderpand zoals vaste activa (onroerend goed, machines, auto's, enz.) of vorderingen (bijvoorbeeld facturen) is geboden. Leningen waarvoor enkel een persoonlijke borgstelling wordt gevraagd, worden soms ook ongedekte zakelijke lening genoemd. Dit kan verwarrend kan zijn, aangezien de persoonlijke borgstelling op zichzelf een onderpand/zekerheid voor de kredietverlener is.

Derhalve kunnen meningen verschillen als er gesproken wordt over zakelijke leningen zonder onderpand/zekerheden. De meeste kredietverstrekkers op de markt vandaag hebben een vorm van zekerheid nodig, meestal in de vorm van een persoonlijke borgstelling. KOMPAR, aan de andere kant, werkt samen met een aantal kredietverstrekkers die geen enkele vorm van zekerheid nodig hebben, zelfs geen persoonlijke borgstelling. Als u naar uw bank gaat, kunt u er vanuit gaan dat u naast een borgstelling ook een of andere vorm van zekerheid moet verstrekken.

Hier kunt u meer lezen over de verschillen tussen zakelijke leningen met en zonder onderpand: Het verschil tussen een zakelijke lening met en zonder onderpand

Företagslån med bisnode eller Creditsafe

Företagslån med bisnode eller Creditsafe

Kort kan ett företagslån med Bisnode eller Creditsafe förklaras med att det är ett lån där långivaren inte använder sig av UC (Upplysningscentralen) när den gör en kreditupplysning. Anledningen till att företag letar efter den typen av lån är att de inte vill att det registreras en kreditupplysning via UC på företaget/borgensmannen. Detta spelar egentligen mindre roll än vad många tror. Fyra-fem förfrågningar per år som privatperson eller ett 10-tal per år som företag gör ingen större skillnad på ens kreditbetyg.

En del långivare som KOMPAR samarbetar med använder sig av andra upplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. När det görs en kreditupplysning via dessa så påverkar den inte kreditbetyget hos privatpersonen/företaget som upplysning görs på.

Eenvoudig zakelijk krediet

Eenvoudig een zakelijke lening

Het aanvragen van een zakelijke lening hoeft niet tijdrovend en vervelend te zijn. Via KOMPAR kunt u overal online uw op maat gemaakte kredietaanbieding vergelijken via uw computer, tablet of mobiel. KOMPAR werkt samen met meer dan 20 verschillende banken, financieringsmaatschappijen en kredietverstrekkers.

Zo maken wij het aanvraagproces eenvoudig, ongeacht het type lening dat u aanvraagt.

Als u meer wilt lezen over waarop u moet letten bij het aanvragen van een zakelijke lening, dan kunt u dat hier doen: Benodigde informatie, vereisten en criteria voor een zakelijke lening

företagskrediter rådgivare lån
Onze adviseurs doen er alles voor om te zorgen dat u de financiering krijgt die uw bedrijf nodig heeft.

Snel een zakelijke lening

10+ kredietverstrekkers & banken

Het aanvragen van een zakelijke lening kan als ingewikkeld en tijdrovend worden beschouwd. Over het algemeen is dit ook het geval als u deze aanvraag op de traditionele manier doet. Dus waarom zou u de zakelijke lening niet online aanvragen? Het is gemakkelijker om te zien welke eisen de geldverstrekkers stellen en ook het aanvragen zelf is eenvoudig. Nog eenvoudiger is het om via KOMPAR een zakelijke lening aan te vragen, aangezien u eenmalig een aanvraagformulier invult die vervolgens naar +20 kredietverstrekkers wordt verzonden. Van sommige geldverstrekkers hebt u dan binnen een uur antwoord, alle kredietverstrekkers reageren binnen 24 uur.

Nu aanvragen

Andere financieringsopties voor uw bedrijf

Zakelijke lease

Leasing

Leasing is een populaire manier voor midden- en kleinbedrijf (mkb) om de aankoop van voertuigen, uitrusting, machines, kopieerapparaten e.d. te financieren. Er zijn verschillende soorten lease te onderscheiden; leases waarbij uw bedrijf eigenaar wordt van het object en het object als zekerheid wordt ondergezet (doorgaans financial lease) of leases waarbij u uw bedrijf niet de eigenaar is van het actief (bijvoorbeeld een auto) dat u leaset maar u een maandelijks of driemaandelijks vergoeding betaalt voor het gebruik (operational lease). Bij een operational lease kunt u het object doorgaans tegen een betaling in eigendom krijgen.

Nu is het mogelijk voor veel kleinere bedrijven om bijna al hun vaste activa te leasen die nodig is om hun bedrijf verder te runnen. In het verleden was het niet zo makkelijk, omdat er minder producten konden worden geleased.

Debiteurenbevoorschotting

Debiteurenbevoorschotting

Debiteurenbevoorschotting lijkt veel op factoring, maar in plaats van uw onbetaalde facturen aan een factormaatschappij te verkopen, gebruikt u ze als onderpand om een lening te krijgen. Debiteurenbevoorschotting is voornamelijk mogelijk voor bedrijven die business-to-business (B2B) transacties hebben - d.w.z.: ze verkopen aan andere bedrijven - en factureren. Het is een manier voor bedrijven om liquiditeitsbehoefte op korte termijn te financieren en wordt ook gebruikt voor bedrijven om hun werkkapitaal te financieren.

In het geval van factoring wordt normaal gesproken een loan-to-value-ratio (verhouding tussen maximale debiteurenbevoorschotting en factuurbedrag) vastgesteld op basis van de beoordeling van uw bedrijf en uw klanten door de factormaatschappij. Het is mogelijk dat de LTV-ratio van 50% tot 90% van het factuurbedrag varieert.

Alternatieven voor een zakelijke lening

Als kleine ondernemer is het helaas niet altijd gemakkelijk om een gunstige zakelijke lening te krijgen. Een groot aantal kredietverstrekkers in de markt die in de meeste gevallen bedrijfskredieten aanbieden, willen dat het bedrijf gedurende een minimale periode actief is. Bovendien worden er vaak eisen gesteld aan de jaarlijkse of maandelijkse omzet. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn om op de hoogte te zijn van andere alternatieven voor zakelijke leningen. Hieronder noemen we enkele mogelijkheden voor ondernemers die hebben de goedkeuring voor een zakelijke lening niet gekregen:

Bedrijfslening zonder zekerheden

Blanco lening

Een blanco lening is een persoonlijke lening zonder zekerheid, bedoeld voor particulieren. Dit soort lening vereist geen zekerheid in de vorm van onroerend goed of voertuigen. De belangrijkste vereiste voor een blanco lening is een goede kredietwaardigheid. Dan kunt u het geld gebruiken voor investeringen die aan uw bedrijf zijn verbonden.

Alternatief voor bedrijfslening

Crowdfunding

Crowdfunding betekent dat u als bedrijf geld leent bij een aantal particulieren en bedrijven, ook wel "the crowd" genoemd.  Doorgaans presenteert u uw bedrijf en uw financieringsbehoefte via een crowdfunding pagina, waarna mensen beoordelen of ze geld willen lenen aan het bedrijf of niet. Crowdfunding is gebruikelijk bij bedrijven en wordt steeds populairder bij particulieren.

Zakelijk krediet aanvragen

Zakelijke creditcards

Een creditcard afgegeven door een bedrijf kan een financieringsoplossing zijn waarmee u snel toegang kunt krijgen tot middelen. Het is de moeite waard om voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 60 dagen, een creditcard te kiezen met een rentevoet van 0%.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Vul uw telefoonnummer in

Een van onze adviseurs neemt dan contact met u op

Thank you! Your submission has been received!
Looks like we're having trouble
138an Group AB ©2022