Zakelijke leningen voor eenmanszaken

Leningen aan eenmanszaken

Zakelijke lening

Vind de beste financiering voor uw eenmanszaak

Zakelijk krediet

Vergelijk zakelijke leningen van +20 kredietverstrekkers

Zakelijke lening eenmanszaak

Bespaar tijd - leen binnen 24 uur

Zakelijke lening aanvragen

Aanvragen binnen 1 minuut

Google reviews
google reviewsFinansInspektionen
kompar zakelijke lening

De beste voorwaarden met meerdere aanbiedingen

zakelijke krediet aanvragen

Snel geld lenen - een zakelijke lening binnen 24 uur

zakelijke lening vergelijken

Gratis advies

eenmanszaak

Bent u op zoek naar financiering voor uw eenmanszaak?

Alle bedrijven hebben financiering nodig voor hun dagelijkse bedrijfsvoering en voor investeringen. Wanneer het eigen vermogen van de onderneming niet toereikend is, wordt doorgaans externe financiering gezocht. De beste oplossing voor een eenmanszaak is meestal een zakelijke lening.

Met de hulp van online tussenpersonen voor zakelijke leningen zoals KOMPAR, kunt u zakelijke leningen van verschillende kredietverstrekkers vergelijken en vinden wat het beste bij uw bedrijf past. Hoe vraagt u een zakelijke lening aan bij een eenmanszaak? Welke eisen worden er doorgaans gesteld om een zakelijke lening te krijgen? Wat voor zekerheid of onderpand is meestal vereist als u een eenmanszaak heeft? In onderstaande tekst wordt antwoord op deze vragen. Of u vult gewoon een aanvraag in en kijkt wat er mogelijk is om te lenen voor uw eenmanszaak.

Vraag een zakelijke lening aan voor een eenmanszaak

Leningen aan eenmanszaken

Zoals bij alle andere bedrijfsvormen, is het gebruikelijk om externe financiering aan te vragen bij het runnen van een eenmanszaak. De behoefte wordt vaak relevanter bij het opstarten van het bedrijf of wanneer groeikansen zich voordoen. Maar zelfs gevestigde bedrijven kunnen om verschillende redenen de hulp van externe financiering nodig hebben; het eigen vermogen is niet altijd toereikend, vooral niet voor grotere investeringen.

Hoe kan uw eenmanszaak het geld van een zakelijke lening gebruiken?

Bij het invullen van een aanvraag geeft u ook aan waarvoor uw onderneming de lening gaat gebruiken. Het financieringsdoel van de zakelijke lening helpt de banken en geldverstrekkers bij het maken van een afweging en kan het aanvraagproces versnellen. Maar wat zijn de gebruikelijke toepassingen van zakelijke leningen voor eenmanszaken?

Over het algemeen kunnen ze worden onderverdeeld in twee gebieden: ter financiering van de dagelijkse operatie en voor ter financiering van investeringen.

De operaties waarvoor de lening in het algemeen is gebruikt:
- loonkosten
- wervingskosten
- betalen van leveranciers
- marketingkosten
- inkoop van voorraad
- onverwachte uitgaven zoals belastingen of btw-betalingen
- renovaties
De behoefte kan ook ontstaan ​​doordat jij je leveranciers moet betalen voordat jouw klanten jou hebben betaald, hetzij als gevolg van betalingsvoorwaarden, omdat het inherent is aan het bedrijfsmodel of vanwege te late betalingen.

De tweede groep is financiering van investering van een eenmanszaak, denk hierbij aan:- de aanschaf van nieuwe inventaris / gereedschappen / machines- investering in onroerend goed- aankoop van een ander bedrijf.

Wat zijn de vereisten voor het aanvragen van een zakelijke lening voor een eenmanszaak?

eenmanszaak

Alle kredietverstrekkers hebben andere vereisten voor het goedkeuren van een aanvraag van een eenmanszaak voor een zakelijke lening. Een algemene vereiste is echter om voldoende terugbetalingscapaciteit te hebben, dit omdat kredietverstrekkers zo zeker mogelijk moeten zijn dat ze hun geld terugkrijgen. Omdat een zakelijke lening voor een eenmanszaak feitelijk wordt verstrekt aan de eigenaar van de onderneming (dus aan een rechtspersoon), zijn er ook eisen aan de persoonlijke financiën van de persoon in kwestie.

Om uw kansen te vergroten en om meer aanbiedingen te krijgen van kredietverstrekkers, dient u uw resultatenrekening en balans en/ of uw rekeninggeschiedenis, mee te sturen in de aanvraag. Over het algemeen is een ondernemingsplan niet vereist, maar het kan een goed idee zijn om dit voor uzelf wel te maken. Hierover leest u meer in dit artikel.

Een resultatenrekening, balans en rekeninggeschiedenis zijn belangrijke documenten die kredietverstrekkers helpen bij het beoordelen van de toekomstige terugbetalingsmogelijkheden (de terugbetaalcapaciteit) van het bedrijf. Als laatste stap in het aanvraagproces stellen kredietverstrekkers over het algemeen een kredietrapport op over de eigenaar van de eenmanszaak, bij deze rechtsvorm staat deze persoon namelijk garant voor die de lening.

Het is ook belangrijk om te laten zien waarvoor u het geld gaat gebruiken. Zoals we hierboven vermeldden, is het financieringsdoel van een zakelijke lening een belangrijk onderdeel van de aanvraag en helpt het kredietverstrekkers een beter beeld te krijgen van uw bedrijf. Hoe gedetailleerder uw aanvraag is en hoe meer informatie (zoals bovenstaande documenten) u kunt bijvoegen, des te groeter de kans is dat uw bedrijf nauwkeurige leningsvoorstellen krijgt en onnodig werk vermijdt.

Hoe kan KOMPAR helpen bij het kiezen van een zakelijke lening?

Financiering van een eenmanszaak gebeurt gewoon op een vergelijkbare manier als financiering van een besloten vennootschap (bv) of een vennootschap onder firma (vof). U vraagt ​​een zakelijke lening aan en vervolgens maken de kredietverstrekkers een kredietbeoordeling en presenteren zij hun aanbiedingen. Wij bij KOMPAR helpen bedrijven om aanbiedingen van meerdere kredietverstrekkers eenvoudig te vergelijken, zodat u tijd kunt besparen en tegelijkertijd de beste voorwaarden krijgt.

Uw aanvraag wordt ingediend bij 20+ verschillende kredietverstrekkers, die op hun beurt een oordeel vellen over het al dan niet verstrekken van een zakelijke lening aan uw eenmanszaak. De aangeboden leningen verschillen over het algemeen tussen de verschillende kredietverstrekkers.

Met behulp van onze service kunt u de aanbiedingen die u ontvangt snel en eenvoudig vergelijken, vervolgens kiest u het aanbod dat het beste bij uw bedrijf past. Onze adviseurs staan ​​altijd voor u klaar als u vragen heeft.

Lenen met of zonder onderpand/zekerheid

zakelijke leningen voor eenmanszaken

Een andere eis van de geldverstrekker kan zijn dat de geldnemer een activum als onderpand geeft, met andere woorden: dat er een zekerheid wordt verstrekt ten behoeve van de zakelijke lening. Dit doet een bank of kredietverstrekker doorgaans zodat hij een garantie heeft voor het geval de ondernemer de terugbetaling van de lening niet uit kasstromen kan voldoen.

De meest voorkomende zekerheid die kredietverstrekkers vragen, is een verpanding van bedrijfsactiva, zoals machines, auto's, voorraden of een hypotheek op het bedrijfspand of de privéwoning van de eigenaar

Persoonlijke borgtocht / garantie

Zakelijke leningen voor eenmanszaken

Een andere zekerheid die kan worden verlangd door kredietverstrekkers voor zakelijke leningen is een persoonlijke garantie. In de praktijk betekent dit dat iemand (zoals een partner, familielid of medewerker) verantwoordelijk wordt voor het terugbetalen van de lening als het bedrijf financiële problemen terecht komt. Als het gaat om eenmanszaken, is de eigenaar al persoonlijk verantwoordelijk voor alle schulden.

Sommige kredietverstrekkers eisen - naast een garantie van de eigenaar van de eenmanszaak - garanties van andere personen. Volgens juridische beoordelingen moet de persoon die een zakelijke lening garandeert, een goed begrip hebben van de zakelijke en financiële situatie van het bedrijf.

Financiering

Aan startende ondernemingen

zakelijke lening

Veel starters kiezen voor de bedrijfsvorm eenmanszaak wanneer ze in de opstartfase zitten, dit omdat het relatief gemakkelijk en goedkoop is om snel aan de slag te gaan met hun ondernemings. Veel ondernemers gaan na de start snel op zoek naar externe financieringsmogelijkheden, zoals zakelijke leningen, voor hun eenmanszaak. Wanneer een bedrijf nieuw is op de markt en geen lange financiële geschiedenis heeft, kan het moeilijker zijn om een ​​zakelijke lening goedgekeurd te krijgen door de bank. Het is echter zeker niet onmogelijk, blijkt uit de informatie die wij bij KOMPAR hebben verzameld over eenmanszaken en verstrekte zakelijke leningen.

Bedrijfsleningen - voor start-ups

Wat velen niet weten, is dat het mogelijk is om als startende onderneming geld te lenen. Dit geldt ook als u net een eenmanszaak bent begonnen. Dit is mogelijk omdat er enkele geldverstrekkers op de markt zijn die specifiek voor de starters een type zakelijke lening hebben gecreerd. Deze kredietverstrekkers hebben de traditionele kredietwaardigheidsvereisten geschrapt en kijken in plaats daarvan naar de toekomstige verwachte kasstromen van uw bedrijf, dit is het bedrag dat er aan het einde van de maand over is nadat u alle verplichtingen hebt betaald. Afgelopen jaren hebben wij een aantal nieuw gestarte bedrijven geholpen om snel en soepel aanbiedingen te ontvangen. Dien binnen enkele minuten een aanvraag in en wij helpen u verder!

U kunt [hier] meer lezen financieringen voor starters.


eenmanszaak

Wanneer is het interessant om een eenmanszaak te starten?

Een eenmanszaak is tegenwoordig de meest voorkomende bedrijfsvorm onder ondernemers in Nederland. Een eenmanszaak runnen is eenvoudig en je kunt snel aan de slag (de regelgeving is vereenvoudigd aangezien er vanuit wordt gegaan dat je geen of een beperkt aantal werknemers hebt). Een eenmanszaak is dus een goede keuze als u snel en zonder gedoe een bedrijf wilt starten en uw diensten wilt factureren.

Een voorbeeld is een adviseur of een timmerman die klanten heeft en een bedrijf nodig heeft om te kunnen factureren. Eenmanszaak houdt in dat u als particulier eigenaar bent van het bedrijf, het bedrijf runt en u verantwoordelijk bent voor het bedrijf. Met andere woorden, u bent verantwoordelijk voor de financiën van het bedrijf, inclusief de schulden.

Hoe kunnen wij helpen?

Veelgestelde vragen & antwoorden

Krijgen bedrijven uit verschillende bedrijfstakken verschillende leningbedragen aangeboden?

Onze klanten runnen bedrijven in allerlei industrieën en hebben gelijke kansen om een zakelijke lening te krijgen via een van onze kredietverstrekkers. Uiteraard hebben bepaalde kredietverstrekkers een voorkeur voor bepaalde industrieën. Omdat wij weten met welke kredietverstrekker we in uw specifieke geval contact moeten opnemen, is het een goed om een dienst als KOMPAR te gebruiken Dien een aanvraag in en wij helpen u vandaag nog aan financiering!

Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?

Het runnen van een eenmanszaak heeft verschillende voordelen. Over het algemeen kun je zeggen dat het een heel eenvoudige vorm van zaken is en dat er niet veel voor nodig is om aan de slag te gaan. Goedkoop om te beginnen: wanneer u een eenmanszaak start, is er geen noodzaak om statuten op te maken en te registreren bij de notaris. Met andere woorden, u vermijdt de vereisten die bijvoorbeeld een besloten vennootschap wel kent (kosten voor een advocaat en notaris). De kosten om het bedrijf te registreren zijn voor een eenmanszaak dan ook het laagst.

Makkelijk: als eenmanszaak zijn er niet zo veel eisen als aan andere bedrijven. U hoeft bijvoorbeeld geen aandeelhoudersregister, bestuur of accountant aan te schaffen. Aan de andere kant ben je, zoals altijd, verantwoordelijk.

Moet je btw-geregistreerd zijn en kunt u werknemers aannemen als eenmanszaak?

Wanneer u een eenmanszaak start, moet uw bedrijf over het algemeen geregistreerd zijn voor btw (uitzonderingen daargelaten) en moet de btw worden toegevoegd aan de facturen voor uw klant. Wat velen niet weten, is dat het ook mogelijk is om iemand aan te nemen als je een eenmanszaak runt. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, betreft het enkel een de soort rechtspersoon die uw onderneming heeft, niet hoeveel mensen er werkzaam zijn binnen uw onderneming.

Constant groeiend aantal partners

Een selectie van onze kredietverstrekkers & banken

Alternatieve financiers
pin-voorschot
Swishfund
OPR Flex
Voordegroei
BeEquip
Avida
Benkey
Capital-Box
Collin
Borrow
Hiltermann Lease
OPR
DBT

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

Vul uw telefoonnummer in

Een van onze adviseurs neemt dan contact met u op

Bedankt! Wij nemen z.s.m. contact met je op.
Zakelijke lening aanvragen
Looks like we're having trouble
Zakelijke lening
138an Group AB ©2022