Zakelijke lening met een betalingsachterstand

Zakelijke lening met een betalingsachterstand
30/6/2021

Het aanvragen van een zakelijke lening kan een frustrerend proces zijn, zeker voor ondernemers of startende ondernemers die één of meerdere betalingsachterstanden geregistreerd hebben staan bij het BKR. Wanneer het bedrijf een zakelijke lening aanvraagt, wordt een beoordeling gemaakt van de eerdere resultaten en geschiedenis van het bedrijf. In veel gevallen wordt er ook gecontroleerd of er betalingsachterstanden geregistreerd zijn bij het BKR. Als dit het geval is, dan kan dit van invloed zijn op de kredietwaardigheid van de lener en de kans op een lening bij banken of andere kredietverstrekkers verkleinen. Het is echter niet onmogelijk om een lening af te sluiten met een betalingsachterstand. In dit artikel leest u meer over betalingsachterstanden en hoe deze uw kredietwaardigheid kunnen beïnvloeden.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Wat doet Stichting BKR?

et doel van Stichting BKR is dat zoveel mogelijk Nederlanders een gezond financieel huishouden hebben en zo weinig mogelijk mensen problematische schulden hebben. Volgens de stichting zorgt het voor rust en geeft het een gevoel van vrijdheid als je je geldzaken op orde hebt. Het stelt je in staat om te leven zoals jij dat wilt, op een manier die past bij jouw persoonlijke financiële situatie. Stichting BKR heeft drie activiteiten:

  • Alle kredietgegevens in Nederland te verzamelen en te beheren.
  • Gemeenten te helpen om schulden en betalingsachterstanden op tijd te signaleren bij hun inwoners.
  • Financiële organisaties helpen bij het voorkomen van identiteitsfraude en fraude op het gebied van kredietverlening.

In Nederland worden kredieten van meer dan € 250 die langer dan één maand lopen en zakelijke kredieten van meer dan € 1.000 waarvoor je persoonlijk aansprakelijk geregistreerd op uw naam bij Stichting BKR. Enkel studieschulden, leningen van vrienden of familie, de hypotheek van je eigen huis (tenzij je een betalingsachterstand hebt) en betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, energieleveranciers, woningcorporaties en zorgverzekeraars worden niet geregistreerd.

Wat is een betalingsachterstand bij het BKR?

Een betalingsachterstand wordt geregistreerd door een kredietrapporterend bedrijf en is een notitie dat een persoon schulden niet op tijd heeft betaald. Dit kredietrapporterende bedrijf (bijvoorbeeld een bank) registreert dit dan bij Stichting BKR . Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • Je loopt achter met betalen.
  • Je hebt je betalingsachterstand ingelopen.
  • Andere bijzonderheden, bijvoorbeeld dat je lening is opgeëist.

Het is afhankelijk van welk krediet je hebt wanneer een betalingsachterstand bij het BKR geregistreerd wordt. Afhankelijk van de soort lening en omvang van de achterstand wordt de achterstand na 2 tot 4 maanden geregistreerd bij het BKR, meer informatie hierover vindt u op de website van het BKR.

Zolang je krediet loopt, is dit geregistreerd bij het BKR. Nadat je een krediet hebt afgelost en de kredietaanbieder doorgeeft dat je krediet is beëindigd, blijven je gegevens nog 5 jaar zichtbaar. Is er tijdens de looptijd van het krediet iets gebeurd? Bijvoorbeeld een achterstnad? Ook die blijft 5 jaar zichtbaar.

Soms kunnen betalingsachterstanden ontstaan als gevolg van verschillende gebeurtenissen in het leven, zoals echtscheiding, ziekte, ongevallen of natuurrampen. Dergelijke gebeurtenissen kunnen het echter wel moeilijk maken om een zakelijke te krijgen. De meeste kredietverleners controleren de geregistreerde kredieten en betalingsachterstanden bij het BKR, dit doen ze omdat zij erop moeten kunnen vertrouwen dat potentiële leners betrouwbaar zijn en de lening kunnen terugbetalen. ​

Een zakelijke lening afsluiten met een betalingsachterstand

Het is niet onmogelijk om zakelijke leningen te krijgen met een betalingsachterstand, aangezien er ook kredietverleners zijn die zakelijke leningen zonder BKR controle verstrekken. Daarnaast zijn er ook kredietverleners zijn die bereid zijn in bepaalde situaties uw hele kredietgeschiedenis te negeren en het verzoek voor een zakelijk leningen te honoreren. Houd er echter rekening mee dat de rest van de vereisten voor het aangaan van een zakelijke lening blijven bestaan.

Meestal wordt een lening voorzien van een zekerheid, wat betekent dat het voor de geldlener noodzakelijk is om iets als een soort onderpand te verpanden om de lening terug te betalen voor het geval het reguliere aflossen mocht mislukken. In zo'n situatie heeft de kredietverstrekker meer zekerheid dat hij zijn geld terugkrijgt, waardoor hij wellicht wel bereid is om u een zakelijke lening te verstrekken ondanks uw BKR-registratie.

Er zijn ook kredietverstrekkers die bereid zijn geld te lenen aan bedrijven of personen die financiële problemen hebben gehad, zelfs zonder dat hiervoor zekerheden/onderpand wordt verstrekt, maar doorgaans hebben deze zakelijke leningen een aanzienlijk hogere rente.

Kortom, er zijn zeker kredietverleners die kredietaanvragen ondanks betalingsachterstanden kunnen accepteren.

KOMPAR en zakelijke leningen voor bedrijven met een BKR registratie

Aangezien KOMPAR een dienst is die bedoeld is voor alle soorten bedrijven, proberen we onze klanten te helpen bij het vinden van zakelijke lening die aan hun eisen voldoen, ongeacht hun financiële situatie. U kunt altijd met onze financieel adviseurs spreken die u kunnen helpen met een correcte kredietaanvraag. Er zijn kredietverstrekkers in ons systeem die zakelijke leningen verstrekken aan bedrijven en personen met een bij BKR geregistreerde betalingsachterstand. Alle situaties worden individueel beoordeeld, dus het loont de moeite om een aanvraag in te dienen om te zien welke mogelijkheden er zijn om een zakelijke lening te krijgen bij een van onze geldverstrekkers!

Zakelijke lening BKR
138an Group AB ©2021