Om oss

Met een passie voor ondernemerschap

Kompar helpt zelfstandigen bij het vinden van de beste zakelijke leningen. Kompar is opgericht om het MKB in Nederland en Zweden te helpen.

Het Kompar Team

Een simpele oplossing voor je zakelijke lening

Kompar werd opgericht om kleine en middelgrote ondernemingen in Zweden te helpen.  

Door zelfstandigen aan financiering te helpen, stimuleren we de economie van het land als geheel en geven we onze klanten de best mogelijke ervaring bij het vinden van de juiste financiering.

We hebben herhaaldelijk gezien dat bedrijven te veel betalen tegen ongunstige voorwaarden door een gebrek aan tijd om de beste zakelijke lening te vinden. Dus hebben we een oplossing ontwikkeld waarmee ondernemers in contact kunnen komen met een onafhankelijke partij (wij bij Kompar dus).

Ze kunnen offertes ontvangen van een aantal banken en financiers. De hele aanvraag wordt online gedaan en onze experts zijn altijd beschikbaar om de vragen en zorgen van onze klanten te beantwoorden.

Dit alles om kleine bedrijven in staat te stellen zich te concentreren op hun kernactiviteiten en niet te hoeven nadenken over financiering.

Waar komt Kompar vandaan?

Kompar is opgericht door een groep ondernemers met ervaring in zowel ondernemerschap als financiën.

Toen we onze vorige bedrijven runden, ondervonden we de moeilijkheid om de juiste zakelijke leningen voor onze bedrijven te vinden. De op de websites van de meeste financiers toonden niet de werkelijke rentevoet die we moesten betalen. Dat was een grote frustratie en ergernis. 

Het was ook tijdrovend om te begrijpen hoe de voorwaarden juist werkten. Hoe dat nu nadeling of juist voordelig was. 

De conclusie was dat er een betere oplossing moet zijn om de beste zakelijke lening te vinden. Dat gezegd zijnde, zijn we Kompar begonnen zodat andere ondernemers niet dezelfde inefficiënte en tijdrovende ervaring hoeven te kennen.

Sinds we Kompar zijn begonnen, hebben we duizenden bedrijven geholpen bij het vinden van de juiste financiering voor hun bedrijf en hun behoeften. Wij kijken ernaar uit om deze groeireis met je voort te zetten - of je nu gebruik wilt maken van onze dienst, geld wilt lenen of met ons wilt samenwerken.

Een tevreden Kompar klant

Hoe kunnen we je helpen?

Wij zijn een onafhankelijke expert die je zal helpen de financiering te krijgen die je nodig hebt - wat de reden ook is.

Door alle mogelijke financiers te laten bieden op een zakelijke lening, kunnen wij ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt. 

Zodra zij hun offertes hebben ingediend, helpen wij je de voorwaarden te vergelijken en de optie te kiezen die het beste bij je behoeften past. De aanvraagprocedure verloopt volledig online en je krijgt binnen 24 uur een reactie.

Kompar geeft je een transparant overzicht van de verschillende mogelijkheden. 

Aangezien wij niet verbonden zijn aan een specifieke financier, kan je er zeker van zijn dat je spreekt met een onafhankelijke partner. Met andere woorden, helpen wij je de beste oplossing voor je zakelijke behoeften te vinden. 

Onze dienst is ook volledig gratis en vrijblijvend.

Kompar staat tot je dienst

Meer weten over zakelijke leningen?

De meeste bedrijven moeten lenen bij financiers.

Het is daarom ongelooflijk belangrijk voor zelfstandigen om te begrijpen hoe zakelijke leningen werken en welke informatie een geldschieter kan vragen voordat hij geld leent. Heeft u vragen over zakelijke leningen en hoe ze werken? Lees onze gids waarin we vragen over zakelijke leningen beantwoorden..

Lees meer in onze gids

Onze financiers

Kompar werkt voortdurend aan het vergroten van het aantal vergeleken kredietverstrekkers om ervoor te zorgen dat wij de beste voorwaarden bieden voor je zakelijke lening.

Wij werken momenteel met de 10+ financiers voor alle mogelijke oplossingen gaande van grote vastgoeddeals en voorraadfinanciering, tot kleine overbruggingen, factoring en creditcards.

Meet het Kompar Team

Maak kennis met het team dat je helpt met je bedrijfsfinanciering

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wie kan een via Kompar een lening aanvragen?

Alle in Nederland geregistreerde en actieve bedrijven kunnen via Kompar een zakelijke lening aanvragen. Onze kredietverstrekkers verstrekken leningen aan naamloze vennootschappen, eenmanszaken, commanditaire vennootschappen en vennootschappen onder firma, in alle sectoren en alle leeftijden.

Wanneer wordt mijn zakelijke lening uitbetaald?

Meestal krijg je het geld van je zakelijke lening op dezelfde dag dat je het contract ondertekent. Hooguit zal er een paar dagen verschil zijn om de lening van de bank naar je rekening over te maken. 

Met welke financiers werkt Kompar samen?

Kompar werkt met veel verschillende financiers om een breed scala aan producten aan te bieden, zoals creditcards, factuurfinanciering, crowdfunding, vastgoedleningen, voorraadfinanciering, traditionele zakelijke kredietlijnen en bedrijfsleningen. Er is dus een goede kans dat we een manier vinden om je noden te financieren.


Wat is de terugbetalingstermijn voor zakelijke leningen?

Onze financiers hebben verschillende voorwaarden voor hoe lang het duurt om zakelijke leningen terug te betalen. Het hangt ook af van hoe zij je bedrijf zien in termen van risico en terugbetalingscapaciteit. Breed gesteld, hebben wij bij Kompar financiers die tussen de 6 maanden en 5 jaar toestaan terug te betalen.

Welk onderpand is vereist voor zakelijke leningen?

Als je al een onderpand moet geven voor je je zakelijke lening krijgt, dan gaat dat meestal over een hypotheek of onroerend goed, een machine, een auto, een stuk grond of aandelen in je onderneming.

Is het mogelijk om zakelijke leningen vervroegd af te lossen?

Ja, het is altijd mogelijk om een zakelijke lening vervroegd af te lossen. Bij alle financiers, op een paar na, moet je ook geen rente of kosten te betalen voor de rest van de lening. Als er extra kosten zijn voor vervroegde aflossing, wordt dit duidelijk in het aanbod vermeld wanneer je de leningen met elkaar vergelijkt.

Hoe kunnen we je helpen?