Wat is een Peer 2 Peer-lening?

Wat is een Peer 2 Peer-lening?
10/5/2022

Soms kan de kredietmarkt aanvoelen als een jungle, in samenhang met de steeds digitaler wordende samenleving ontstaan er ook nieuwe oplossingen en producten in de wereld van leningen. Iets dat de laatste 20 jaar steeds populairder is geworden, is de zogenaamde deeleconomie of sharing economie zoals dat in het Engels wordt genoemd. Bijvoorbeeld Peer 2 Peer-leningen, waarmee we in deze blog kennis zullen maken, is een extreem snelgroeiende oplossing in de deeleconomie in (zakelijke) financieringen. Peer 2 Peer-leningen worden afgekort tot P2P en staan voor leningen van "persoon tot persoon". Het leenmodel biedt een andere manier om geld te lenen, maar ook om geld te investeren. Het is belangrijk om te vermelden dat P2P geen deel uitmaakt van het banksysteem en de regulatie die het banksysteem kent.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Wat betekent Peer 2 Peer eigenlijk?

Peer 2 Peer is een bedrijfsmodel waarbij tegen betaling eigendommen worden gedeeld tussen particulieren en ook bedrijven. Het is eigenlijk een vrij algemeen bedrijfsmodel dat we vaak tegenkomen in ons dagelijks leven, zonder er zelfs maar over na te denken. Voorbeelden van bekende bedrijven die P2P gebruiken zijn Uber, AirBnb en Blocket. Het Peer 2 Peer-bedrijfsmodel is iets dat ook op de kredietmarkt steeds populairder begint te worden. Hieronder zullen we wat meer in detail treden in welke situaties een Peer 2 Peer-lening interessant voor u is.

Wat is een Peer 2 Peer-lening?

Een P2P-lening is een alternatief voor traditionele leningen, particulieren (of bedrijven) lenen bij elkaar in plaats van bij bijvoorbeeld een bank.

Hoe een Peer 2 Peer-lening werkt

Een Peer 2 Peer lening is een lening die wordt aangegaan tussen twee particulieren. Er zijn online meerdere platforms die als hulpmiddel dienen voor dit type lening. Het is belangrijk om te vermelden dat niet het platform zelf het geld uitleent, maar het platform slechts optreedt als tussenpersoon voor het aangaan van een lening tussen de investeerder en de lener. Er zijn dus drie partijen betrokken bij een P2P-lening. Het is natuurlijk de "investeerder", de persoon die zijn geld aan andere mensen leent. De andere partij is de "lener", de persoon die geld wil lenen. Dan is er het "platform" waar de feitelijke transacties plaatsvinden. U kunt P2P-leningen aanvragen met behulp van verschillende online makelaarskantoren. Vervolgens maak je verbinding met een of meer investeerders die op het platform staan ​​en geld willen uitlenen. Soms kan het even duren voordat de tussenpersoon geschikte investeerders vindt, zeker als het om grote leenbedragen gaat.

Tot dusverre zijn P2P-leningen niet erg populair in Nederland en staat dit nog in de kinderschoenen. In de VS is P2P-lenen echter al geruime tijd populair. In Nederland zijn sommige financieringsmaatschappijen begonnen met het aanbieden van platforms voor P2P-leningen. Aangezien Peer 2 Peer-leningen nog steeds een relatief nieuw fenomeen zijn in Nederland, zijn er enkele strikte regels opgesteld om dergelijke leningen op een veilige manier te laten plaatsvinden. Men moet zich er ook van bewust zijn dat er een onbalans kan zijn tussen de behoefte van de investeerder en de lener, wat vertraging in het proces oplevert. Dit soort leningen is dus misschien niet de beste oplossing als iemand snel geld moet lenen. Bovendien zijn P2P-leningen meestal duurder in termen van rentetarieven omdat het ongedekte leningen zijn. Via ons platform kun je geen P2P-leningen aanvragen, maar wel financiering krijgen in de vorm van zakelijke leningen.

Zakelijke leningen via KOMPAR

KOMPAR is een innovatieve dienst die volledig gratis is en u de mogelijkheid biedt om een zakelijke lening aan te vragen en vervolgens aanbiedingen van meer dan 20 verschillende banken en kredietverleners vergelijkt. U als ondernemer kiest vervolgens het aanbod dat bij u en uw bedrijf past. Alle bedrijven die in Nederland geregistreerd en actief zijn, kunnen een aanvraag voor een zakelijke lening op een computer, tablet of mobiele telefoon invullen. KOMPAR werkt samen met banken en financieringsmaatschappijen die geld lenen aan eenmanszaken, besloten vennootschappen, commanditaire vennootschappen en vennootschappen onder firma. KOMPAR heeft al meer dan 5.000 bedrijven uit verschillende industrieën geholpen om gunstige zakelijke leningen af te sluiten. ​

Zakelijke lening peer 2 peer
138an Group AB ©2022