Onze financiers

Transactiehistorie downloaden

Bij het aanvragen van een zakelijke lening vragen steeds meer kredietverleners om uw bankafschriften.

more_time

Snelheid

50.000 EUR+ krijgen we snel geregeld. Ons record staat op 1.5 uur.

timer

Flexibiliteit

Persoonlijk, en compleet gratis helpen we jou aan een financiering.

support_agent

Tot 1 miljoen

50.000 EUR, een ton of meer nodig? Dat krijgen we geregeld!

Instructies per bank

Ben je op zoek naar een instructie hoe je de transactiehistorie downloadt bij jouw bank? Klik op het logo van uw bank en bekijk de instructie.

Transactiehistorie uploaden voor INGTransactiehistorie voor RabobankTransactiehistorie voor ABN AmroTransactiehistorie voor SNS BankTransactiehistorie voor TriodosTransactiehistorie uploaden voor RegioBankTransactiehistorie uploaden voor ASN BankTransactiehistorie uploaden voor KnabTransactiehistorie uploaden voor ING

Waarom vragen kredietverleners uw transactiehistorie?

 • Leencapaciteit berekenen
  Veel kredietverleners hebben software ontwikkeld die een scan maakt van de informatie die u in uw transactiehistorie deelt. Middels deze scan kan een financier een accurate inschatting maken van bijvoorbeeld de omzet, cashflow en financieringslasten van de onderneming. Op basis van deze informatie kan de kredietverlener een goede inschatting maken van de maximale leencapaciteit vanuw onderneming.
 • Eenvoudig
  Het grote voordeel van het delen van een bestand (bijvoorbeeld een MT940, Camt, CSV of PDF) met alle transactiehistorie is dat je geen losse bankafschriften hoeft op te sturen, maar slechts eenmalig een bestand hoeft te uploaden.
 • Snelheid
  De transactiehistorie wordt door de software automatisch geanalyseerd, daardoor ontvangt u sneller een uitslag.
 • Automatisch
  Steeds meer bedrijven accepteren transactie informatie ontvangen middels een zogenaamde PSD-2 connectie met uw bank. U logt in bij uw bank en geeft toestemming om de gegevens te delen (voor maximaal 3 maanden) met een bepaalde kredietverlener. That's it!

FAQ

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik niet rechtstreeks contact opnemen met de financiers?

Dat zou jou meer tijd en geld kosten. Als u zelf een aanvraag indient, zal de financier de aanvraag via KOMPAR automatisch afwijzen. En dat is jammer, want je wordt dan gebombardeerd door telefoontjes en e-mails van verschillende financiers in plaats van contact te hebben met 1 adviseur. Daarnaast hebben wij persoonlijke contacten met alle financiers en onderhandelen wij daardoor vaak betere tarieven en voorwaarden dan wanneer je direct, zelf, naar de financier zou stappen.

Is het duurder om met KOMPAR te werken dan rechtstreeks naar de kredietverstrekker te gaan?

Nee, KOMPAR heeft met alle kredietverstrekkers afgesproken dat de rente niet hoger kan zijn dan wanneer een aanvraag rechtstreeks bij hen wordt ingediend. Bovendien weten alle financieringsmaatschappijen dat hun concurrenten jou ook een aanbod doen, dus de rentevoet moet aantrekkelijk zijn om geselecteerd te worden. Die concurrentie is dus een stok achter de deur dat jouw kosten niet zouden oplopen.

Brengen financiers mij extra kosten in rekening als ik Kompar gebruik?

Financiers betalen een commissie aan Kompar. Die commissiekosten zijn echter niet hoger dan de kosten van acquisitie via Google, GoogleAds, affiliate marketing of enige andere vorm van marketing. Makelaarskosten hebben dus geen invloed op de rentevoeten.

Is het veilig om via KOMPAR een lening aan te vragen?

Je veiligheid is onze hoogste prioriteit bij KOMPAR. Wij zorgen er altijd voor dat alle informatie wordt gecodeerd en vertrouwelijk wordt behandeld. Alleen bevoegd personeel heeft toegang tot de gegevens en wij voldoen aan alle regels van de GDPR.

Moet er een BKR controle plaatsvinden?

In de meeste gevallen zal een financier een BKR controle worden uitgevoerd door een financier. Bij Kompar, werken we echter ook samen met een financier die geen BKR controle uitvoert. Zelfs als je een BKR hebt, wordt het dan mogelijk om toch nog een zakelijke lening te krijgen. Maar weet wel: het zal niet makkelijk worden en die zakelijke lening zal mogelijk onderworpen zijn aan tal van voorwaarden.

Hoe snel reageren financiers op mijn kredietaanvraag?

Lever jij je MT940 en jaarrekening van vorig jaar aan? Dan heb je tijdens werkdagen meestal binnen 24 uur een financieringsvoorstel. Lever je die niet aan? Dan duurt het uiteraard langer.

Nemen alle financiers contact met mij op?

Nee, alle communicatie loopt in de eerste plaats via je adviseur bij KOMPAR. Pas als je een offerte kiest, geven wij je contactgegevens door aan de financier. Vanaf dan volgt er contact met de financier. En Kompar? Wij houden af en toe een oogje in het zeil opdat we je zo goed en spoedig mogelijk aan een financiering kunnen helpen.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Kompar?

Nee, het gebruik van de diensten van Kompar is volledig gratis! Wij worden door de financier betaald voor elke zakelijke lening die we voor jou kunnen regelen. Belangrijk! Dit heeft geen enkele invloed op jouw kostenplaatje voor de afbetaling van die zakelijke lening.

Hoe kunnen we je helpen?