Zakelijke verzekeringen

Zakelijke verzekeringen - heb ik die nodig?

Ben je ondernemer en weet je niet zeker of je zakelijke verzekeringen nodig hebt? Lees hier waarom wij aanraden wel een verzekering te nemen

 • Cedric Roels
 • 5
  minuten leestijd
 • Laatste update:
  October 14, 2022

In deze blog lees je over:

 • check
  De voor- en nadelen van bedrijfsverzekeringen
 • check
  Verschillende soorten bedrijfsverzekeringen
 • check
  Zijn er verschillen tussen sectoren?

Zakelijke lening zoeken met Kompar?

 • check
  Vergelijk 15+ verschillende financiers
 • check
  Gratis persoonlijk advies
 • check
  Tot 1 miljoen, antwoord <24h.
Bekijk mijn opties

Wanneer je zelfstandig bent, dan kan het de moeite waard zijn om een bedrijfsverzekering te overwegen. Een dergelijke verzekering biedt bescherming en zekerheid in geval van plotselinge en onverwachte problemen die zich in een onderneming kunnen voordoen. Zowel kleine als grote ondernemingen in alle vormen; eenmanszaken, vennootschappen met een of twee werknemers en VOF's moeten een verzekeringspolis hebben die dekking biedt.

Voordelen van een bedrijfsverzekering

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een ongeluk krijgt en niet meer kunt werken? Of als een belangrijke machine of uitrusting in uw bedrijf stuk gaat? Er kunnen zich situaties voordoen waarin iemand of een ander bedrijf een schadevergoeding van je eist wegens nalatigheid. Soms kan een bedrijfsverzekering een bedrijf helpen te blijven voortbestaan. Plus, het is een extra beveiligingslaag, wat nooit kwaad kan, vooral in moeilijkere tijden.

Verschillende soorten bedrijfsverzekeringen

Net als particulieren hebben bedrijven een of meer verzekeringspolissen nodig. Het verschil is dat particulieren over het algemeen verschillende soorten verzekeringen hebben, zoals een opstalverzekering en een ongevallenverzekering.

Zoals er verschillende soorten bedrijfsleningen zijn, zijn er ook veel verschillende bedrijfsverzekeringen waaruit je kan kiezen. Een onderneming moet verzekerd zijn, of het nu gaat om een gevestigd bedrijf of een startende onderneming. Men moet weten dat een bedrijf niet gedekt is door uw particuliere opstal- of ongevallenverzekering. De opstalverzekering dekt alleen zaken die voor persoonlijk gebruik bestemd zijn; een computer die bijvoorbeeld zowel privé alszakelijk wordt gebruikt, kan buiten de dekking vallen.

Bedrijfsverzekeringen bieden zekerheid en bescherming tegen bijvoorbeeld letsel, ongevallen, ziekte, brand en misdaad. Verreweg de meeste bedrijfsverzekeringen worden in pakketten aangeboden. Dergelijke bedrijfspakketten bevatten vaak verschillende verzekeringen in één, ontworpen voor specifieke soorten bedrijven en hun behoeften. Daarom is het belangrijk de bedrijfsverzekering af te sluiten die is afgestemd op jouwspecifieke type bedrijf en sector.

Bedrijfsverzekeringen kunnen in de volgende soorten worden onderverdeeld

1. Opstalverzekering - Deze verzekering dekt eventuele schade aan eigendommen. Deze verzekering dekt diefstal van goederen, zoals machines, gereedschappen en goederen, in geval van inbraak, brand- of waterschade. In dit geval krijgt het bedrijf een vergoeding voor zogenaamde roerende goederen die zijn vernietigd, zoals gereedschap, elektronica,machines, goederen of productiemateriaal.

2. Aansprakelijkheidsverzekering - Wordt gebruikt in verband met de vergoeding van schade die de onderneming kan lijden. Je weet nooit in welke situaties jouw onderneming terecht kan komen, een aansprakelijkheidsverzekering geeft je recht op financiële compensatie en juridische bijstand in geval van een schadegeval. Een bedrijfsverzekering met rechtsbijstandsdekking geeft je ook een vergoeding voor de nodige juridische kosten in geval van een geschil.

3. Persoonlijke verzekering - Dekt gebeurtenissen die betrekking hebben op werknemers, zoals ziekte, werkloosheid, overlijden en meer.

4. Bedrijfsonderbrekingsverzekering - Biedt financiële compensatie voor inkomensverlies.

Verzekeringsoplossingen voor verschillendesectoren

Zoals wij allen weten, zien alle bedrijven enhun behoeften er anders uit. Veel van onze klanten bij KOMPAR zijn ZZP'ers, maar een groot aantal heeft werknemers in dienst. Sommigen zijn actief in vervoer, logistiek of catering, terwijl anderen een verscheidenheid aan kantoor- en consultancyactiviteiten exploiteren. Deze diversiteit tussen de bedrijfstakken betekent dat er geen standaardoplossing bestaat als het gaat om bedrijfsverzekeringen. Het is belangrijk om flexibel te kijken naar de beschermingsbehoeften van het bedrijf, maar er zijn basisverzekeringen voorverschillende sectoren. Bedrijfsverzekeringen dekken gewoonlijk driebelangrijke soorten bescherming, ongeacht de sector. Het betreft een opstalverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Dit biedt vaak een uitgebreide dekking tegen een relatief lage kostprijs.

Vergelijk aanbiedingen

Net als bij een zakelijke lening is het belangrijk om aanbiedingen voor bedrijfsverzekeringen te vergelijken. Een optie die al erg populair is, is online op zoek gaan naar verschillende bedrijfsverzekeringspakketten.

Kompar biedt een gratis vergelijkingsdienst met een online platform waar je gemakkelijk verschillende deals voor zakelijke lening voor verschillende doeleinden kunt vergelijken, bijvoorbeeld om een duurdere bedrijfsverzekering te betalen. KOMPAR breidt ons aanbod van kredietverstrekkers voortdurend uit.

Momenteel werken wij samen met ruim 10 kredietverstrekkers. Een groot voordeel is dat een dergelijke optie je tijd bespaart, aangezien het slechts enkele minuten duurt om een leningaanvraag in te vullen. Na slechts 24 uur heb je al toegang tot jouw leningaanbiedingen van onze kredietverstrekkers.

Vervolgens kan je, in het comfort van je eigen huis, de verschillende aanbiedingen van onze kredietverstrekkers bekijken en vergelijken. Kompar heeft al meer dan 5.000 verschillende bedrijven in verschillende landen uit een verscheidenheid van industrieën geholpen om een zakelijke lening te krijgen. Ook interesse? Vraag hier een lening aan!