Laat uw bedrijf groeien - investeringslening

Investeringslening
10/5/2022

De meeste ondernemers willen dat hun bedrijf zich zo goed mogelijk ontwikkelt en een groei doormaakt. Als ondernemer ben je constant aan het nadenken over hoe je je bedrijf kunt laten groeien en soms moet je bijvoorbeeld snel handelen om interessante groeikansen niet te missen. Extra kapitaal om investeringen te doen is regelmatig cruciaal voor een bedrijf om uit te breiden of om moeilijkere financiële periodes te overleven.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Kredietbehoefte

Wat moet je echt doen om uw bedrijf te laten groeien? Er is een eindeloze lijst met antwoorden op die vraag. Eerst en vooral gaat het erom wat voor soort bedrijf je hebt en in welke branche je actief bent. Er zijn bepaalde branchespecifieke eisen en behoeften waarmee je rekening moet houden bij het bedenken van manieren waarop je kunt groeien of bij het plannen van groei. Bent u bijvoorbeeld een timmerman en heeft u een eigen bedrijf, dan kan het zijn dat u eerst meer opdrachten voor werk moet krijgen om daarna meer timmerlieden in dienst te kunnen nemen. Als u net uw eigen café of restaurant heeft geopend, heeft u waarschijnlijk veel dure apparatuur en personeel nodig. Anderzijds wil je als transportbedrijf zeker investeren in nieuwe voertuigen om je logistiek aanbod uit te breiden of wellicht nieuwe oplossingen bedenken voor opslagruimte.

Alleen deze paar voorbeelden hierboven laten zien dat er een groot aantal kredietbehoeften zijn bij kleine en middelgrote bedrijven.

Investeringslening voor uw bedrijf

Het basisidee achter de investeringslening is dat het de kredietbehoefte van bedrijven invult, zodat deze bedrijven succesvol kunnen groeien. Het zorgt ervoor dat het bedrijf zich de nodige investeringen kan veroorloven. Investeringsleningen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor:

  • Aankoop van nieuwe machines, apparatuur en goederen
  • Nieuwe voertuigen
  • Renovatie van gebouwen en kantoren
  • Aankoop of huur van kantoor & panden
  • Marketingkosten
  • Aannemen van personeel
  • Productontwikkeling
  • En nog veel meer redenen ...

Om over na te denken voordat u een investeringslening aangaat

Het is belangrijk om eerst en vooral na te denken wat nu werkelijk een goede investering is voor jouw bedrijf en wat het jouw bedrijf kan opleveren. Je moet analyseren wat je bedrijf kan winnen door een bepaalde investering te doen, bijvoorbeeld hoeveel meer je kunt verdienen? Ook is het van belang om zoveel mogelijk kennis te vergaren over de geplande investering. Het kan de moeite waard zijn om te onderzoeken of bijvoorbeeld concurrenten een dergelijke investering hebben gedaan die uw bedrijf overweegt te doen. En hoe verging het in dergelijke gevallen voor hen, was het een gunstige investering?

Een andere factor is langetermijndenken, deze factor moet zorgvuldig worden geëvalueerd, vooral als het gaat om grotere en duurdere investeringen. U wilt natuurlijk dat een investering rendabel is op de langere termijn. De financiële rentabiliteit van de geplande investering is natuurlijk een van de belangrijkste aspecten die door een bedrijf moeten worden geanalyseerd. U kunt bijvoorbeeld een investeringsberekening maken waarmee u een overzicht krijgt of een bepaalde investering al dan niet winstgevend is. Een winstgevendheid-analyse van verschillende investeringsopties is een gangbare manier van vergelijken van verschillende investeringsopties. Reken de (financiële) voordelen van iedere optie uit en kies vervolgens voor de investering die uw bedrijf het meeste oplevert.

KOMPAR en investeringsleningen

Tegenwoordig is er een groot aanbod en mogelijkheden voor investeringsleningen die u allemaal apart kunt onderzoeken. Een alternatief is om op zoek te gaan naar verschillende investeringsmogelijkheden via een online platform. Platforms zijn flexibel en efficiënt ingericht en het bieden ondernemer een overzicht van het aanbod, wat veel tijdbesparing oplevert. KOMPAR is zo'n dienst die het mogelijk maakt om verschillende aanbiedingen voor investeringsleningen van kredietverstrekkers op één plek te vergelijken. Onze adviseurs helpen uw bedrijf graag, ongeacht de bedrijfsvorm, als u vragen of opmerkingen heeft over investeringsleningen, of als u andere investeringsalternatieven of ideeën wenst te bespreken. Ons doel is om kleine en middelgrote bedrijven te helpen groeien en ontwikkelen.

Investeringslening
138an Group AB ©2022