Gereedschap kopen

Hoe gereedschap kopen met 7 geldbesparende tips?

Ga je gereedschap kopen? Dan moet je een aantal dingen eerst overwegen. Ga je elektrisch / manueel? Past het in je gereedschapskist? Hier zijn wat tips.

 • Cedric Roels
 • 8
  minuten leestijd
 • Laatste update:
  October 14, 2022

In deze blog lees je over:

 • check
  6 bedenken voor je apparatuur koopt
 • check
  Kan je dat financieren met een zakelijke lening?
 • check
  Hoe helpt Kompar hiermee?

Zakelijke lening zoeken met Kompar?

 • check
  Vergelijk 15+ verschillende financiers
 • check
  Gratis persoonlijk advies
 • check
  Tot 1 miljoen, antwoord <24h.
Bekijk mijn opties

Ben jij aan het browsen? Wil je allerlei cool uitziende machines en gereedschap kopen? Wat zoje je best doen om dat te doen? Hoe ga je best te werk om niet te veel uit te geven?

Hoe gereedschap kopen met 7 geldbesparende tips?

Het is niet nodig om direct een bankgarantie te gaan aanvragen. Hier zijn 7 hints waarmee je ontzettend veel geld kan besparen. 

→ Bekijk je kansen - hoe gereedschap kopen: een zakelijke lening [Gratis en vrijblijvend]

 1 Koop combi

Mis jij plots een paar schroeven in je gereedschapskist? Of heb je geen bepaald type bouten meer? Koop dan een setje in plaats van individuele stukken. Je kunt tot 30 procent minder uitgeven dan wanneer je elk onderdeel afzonderlijk koopt.

Vooral in het tijdperk van snoerloos gereedschap kunnen combi's een goede deal zijn. Je hebt misschien niet alle stukken in de set nu nodig. Maar je weet niet wat de toekomst brengt. Stel dat je vandaag een schroefje mist, dan kan je volgende maand een ander onderdeel te kort hebben. Koop je alles afzonderlijk dan komt dat je duur te staan.

In Toolmax, bijvoorbeeld, koop je een hele combo set met boorhamer, tas, accu’s, slijper en hamer voor 579 euro. Koop je enkel de boorhamer dan ben je al snel 330 euro kwijt. 

Het addertje onder het gras is dat de combo's vaak spullen bevatten die je niet wilt of niet nodig hebt, zoals een goedkope werklamp, die worden toegevoegd om het aantal artikelen in de doos te vergroten. 

Het gebeurt vaak dat de machinemaker een nieuw stuk gereedschap in de doos gaat stoppen waar doe-het-zelvers niet bekend mee zijn. De bedoeling is om zo meer bekendheid te krijgen. Het voordeel voor jou is dat je het dan kan uittesten en toch nog een goede deal hebt gedaan op je totaalpakket.

 2 Blijf bij een merk

Wat voor gadgets geldt, geldt ook voor gereedschap kopen: Als je eenmaal vertrouwd bent met een diy-zaak, dan kom je terug. Zeker als je daar makkelijk kan vinden wat je nodig hebt.

Het is makkelijker en goedkoper om bij een merk te blijven dan om meerdere producten van meerdere merknamen te hebben. Dit is vooral waar in het tijdperk van snoerloos gereedschap. Je bespaart geld door slechts één accje en lader te kopen, en die accje in het gereedschap te steken dat je gebruikt. 

Stel dat er wat stuk gaat dan kan je heel makkelijk naar een winkel gaan om alles geregeld te krijgen. Kocht je wat hier en wat daar, dan kan het een hoop tijd en geld kosten om van hier naar daar te rijden om vervanging te vinden. 

Daarnaast ben je altijd zeker dat je wisselstukken en onderdelen compatibel zijn met je machines en werktuigen. Dat is lang niet altijd het geval als wanneer je in verschillende winkels aankopen gaat doen. 

 3 Gebruik ledenprogramma’s

Net als luchtvaartmaatschappijen hebben sommige doe-het-zelf-zaken een ledenprogramma.

Word jij lid? Dan krijg je voordelen. Je kan ook punten verdienen ongeacht of je een product online of ter plaatste gaat kopen. 

Bij Praxis bijvoorbeeld kan je lid worden van het Praxis Plus programma. Dat geeft je vele extra mogelijkheden zoals een jaar extra garantie, een welkomstkorting van 10% en 90 dagen retourtijd. 

Meer interessant kan je ook gratis een aanhanger huren of zelfs gereedschap huren zonder borg. Zeker dat laatste kan interessant zijn wil je wel gereedschap kopen maar het eerst even testen.

 4 Koop op het juiste moment van het jaar

Het is geen verrassing dat gereedschap kopen populair wordt in de aanloop naar Vaderdag en Kerstmis. Juist daarom vind je in die periode vaak koopjes en solden. 

Maar je weet misschien niet hoe agressief de gereedschappen zijn afgeprijsd. Je kunt 40 tot 60 procent korting zien in de vakantieverkoop vanaf oktober. Let zeker ook op voor de Black Friday deals! Die zorgen vaak voor ongeziene koopjes! 

Speciale gereedschappen gaan meestal in de uitverkoop op andere momenten van het jaar. Dat heeft te maken met de seizoenen. In de winter bijvoorbeeld zijn de meeste mensen binnen aan het klussen. Dan gaat apparatuur voor het binnenwerk meestal in de aanbieding. Denk dan aan de maanden februari en maart.

Dus als je een stuk gereedschap niet meteen nodig hebt en het later kunt kopen, wacht dan even tot het geschikte moment.

 5 Wat moet je nu werkelijk hebben?

We kennen allemaal wel iemand wiens garage gevuld is met het beste van het beste gereedschap. Alles in onberispelijke staat. En waarom? Omdat ze het eigenlijk zelden gebruiken. 

Los van het verzamelen en het opscheppen, heb je hier eigenlijk niets aan. Het heeft  geen zin om extra te betalen als je wilt gereedschap kopen met functies die je nooit zult gebruiken. 

De uitzondering is wanneer je een upgrade nodig hebt om een bepaalde taak uit te voeren. Of wanneer je een hobbyist bent, zoals een houtbewerker, die vele verschillende opdrachten krijgt en daarom vele functies nodig heeft. 

Maar anders? Bedenk best wat je echt nodig hebt en ga gereedschap kopen dat enkel dat doet wat jij moet kunnen doen.

Ons advies luidt: "Als je gewoon iets moet repareren of een schommelset in elkaar moet zetten, heb je geen professionele set van honderden euro's nodig", 

 6 Neem niet altijd het goedkoopste

Professioneel materiaal is vaak duur. En hoewel de meeste mensen geen professioneel werktuigen nodig hebben, ga je best ook niet het goedkoopste gereedschap kopen. 

Ons advies: “Stel je even de vraag, welke prestaties je verwacht" 

Mensen raken gefrustreerd als ze een goedkoop stuk gereedschap kopen, maar zoals het oude gezegde luidt: je krijgt waar je voor betaalt." 

Evenzo zal een goedkope versie van zelfs een merkgereedschap niet dezelfde kenmerken, duurzaamheid of prestaties hebben als de duurdere modellen van hetzelfde bedrijf.

Het is een beetje zoals het kopen van een TV, dus. Het is waarschijnlijk een slecht idee om de goedkoopste te kopen.

 7 Kijk ook eens online

Niet alle goede deals zijn in de winkel verkrijgbaar. Online webshops kunnen unieke promoties aanbieden. Denk dan aan combi-aankopen en kortingen dan wat in de winkel wordt aangeboden. Waarom? Gewoon omdat in een winkel niet alles past. Vaak is de verzending gratis.

Daarnaast zijn er zelfs ook in Nederland gespecialiseerde websites die enkel en alleen zoeken naar de beste kortingen en deals. Kijk daarom zeker eens online naar websites zoals toolsvoordelig.nl of gereedschapdeal.com. 

Beiden geven jou de kans om veel geld uit te sparen als je wilt gereedschap kopen.

Ons advies luidt: “Er is een leven online en eentje offline. Er zijn sommige voordelen die je enkel op het web vindt, en andere voordelen die enkel ter plaatste bestaan. Je eet best van de twee walletjes om optimaal te besparen.”

Er zijn speciale promoties die enkel online of enkel in de winkel worden aangeboden. 

Er is helaas geen vuistregel dat gereedschap goedkoper is in thuiscentra of via het internet. Doorgaans zijn de prijzen concurrerend en de garanties gelijk. Kijk dus goed je ogen uit.

Gereedschap kopen met wat hulp? 

Zoals je ziet er zijn veel mogelijkheden om geld te besparen. 

Wil jij dus nu gereedschap kopen… maar heb je geen middelen om dat te bekostigen?

Bij KOMPAR zijn we er om je hiermee verder te helpen. 

Met je transactiehistorie van het laatste jaar van je bedrijf, doe je een aanvraag bij ons.. 

Binnen 24 uur krijg je dan een reactie van +10 kredietverleners en banken. Je kan dan de financiering kiezen die het beste bij je bedrijf past. Zo vinden wij voor joje de meeste passende, of beste zakelijke lening, aan de beste tarieven.

Al ons advies is compleet gratis. Wij zijn er om je te helpen! 

Gereedschap kopen met Kompar