Vergelijk Horeca-leningen in 24h

Horeca-leningen vergelijken

Werk jij in de horeca? Heb je een hotel, cafe of restaurant en ben je op zoek naar financiele steun? Er zijn verschillende vormen van financiering die je kan genieten.

more_time

Snelheid

50.000 EUR+ krijgen we snel geregeld. Ons record staat op 1.5 uur.

timer

Flexibiliteit

Persoonlijk, en compleet gratis helpen we jou aan een financiering.

support_agent

Tot 1 miljoen

50.000 EUR, een ton of meer nodig? Dat krijgen we geregeld!

Voorwaarden en kosten van een horeca-lening

De voorwaarden en kosten van een horeca-lening verschillen erg. Er zijn immers verschillende producten waar je kan uit kiezen als je zoekt naar een horeca-lening.

Hieronder bespreken we de voorwaarden van deze verschillende soorten horeca-leningen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen waarbij je geld tot een bepaald bedrag kunt opnemen en aflossen wanneer je wilt. 

Bij een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. De voorwaarden zijn simpel: je moet een jaar bestaan, minstens 5.000 euro omzet maken per maand en een positieve kasstroom hebben. 

 • Looptijd: Er is geen vaste looptijd, omdat het om een doorlopend krediet gaat. Wel is er meestal een minimale en maximale looptijd vastgesteld.
 • Rente: De rente die je betaalt is variabel en kan sterk verschillen. In het algemeen verschilt de rente tussen de 0.5 tot 3.5% per maand.
 • Kredietlimiet: Er wordt een kredietlimiet vastgesteld. Bij de meeste partijen loopt deze op tot 50.000 EUR maar wij werken ook samen met financiers die hoger gaan.
 • Aflossing: Je kunt aflossen wanneer je wilt, maar je moet wel minimaal een bepaald bedrag per maand aflossen. Dit valt te bespreken met de financier. 

PIN-lening

Een PIN-lening is een lening waarbij de aflossing wordt gedaan door middel van PIN-transacties vanuit je onderneming. De voorwaarden van een PIN-lening bestaan erin dat je een positieve kasstroom moet hebben. Daarnaast moet je uiteraard de meerderheid van je omzet halen uit PIN-betalingen of online verkoop.

 • Looptijd: De looptijd van een PIN-lening is vaak kort, meestal tussen de 3 en 12 maanden.
 • Rente: De rente is vaak hoger dan bij andere vormen van lenen. Die kan oplopen tot 2.5% per maand.
 • Terugbetaling: De aflossing gebeurt via PIN-transacties, waardoor je geen omkijken hebt naar de aflossing. Dikwijls betekent dit dat je 20-30% van je dagelijkse omzet automatisch afgeeft om je lening af te betalen. 
 • Kredietlimiet: Voor je het contract tekent, zal er al een maximaal bedrag zijn vastgelegd. Als je bijvoorbeeld 30.000 vraagt, is het goed mogelijk dat je maar 12.000 krijgt. 

Creditcards

Heb je echter een zeer lage omzet en haal te weinig inkomsten uit PIN-betalingen, dan kan je altijd nog een creditcard proberen. Let wel op je moet hiervoor wel minstens een jaar bestaan!

 • Looptijd: Er is geen vaste looptijd, omdat het om een doorlopend krediet gaat. Je kunt de creditcard blijven gebruiken zolang je aan de voorwaarden voldoet.
 • Rente: De rente die je betaalt is variabel maar kan oplopen tot 10-15% per jaar.
 • Kredietlimiet: Er wordt een kredietlimiet vastgesteld deze loopt vaak tot maximum 5.000 euro. Maar meest courant is een limiet van 2.500 euro.
 • Aflossing: Bij een creditcard moet je maandelijks een minimumbedrag aflossen, meestal een vast percentage van het openstaande saldo. Je kunt er ook voor kiezen om het hele saldo in één keer af te lossen.

Waarvoor kan je een horeca-leningen gebruiken? 

Een horeca-lening kan worden gebruikt voor verschillende zaken. Denk dan aan je de aankoop van meubilair zoals nieuwe tafels en stoelen, grotere investeringen zoals een nieuw terras, je inventaris zoals nieuwe glazen en borden, … en dergelijke. 

Ons advies: Geef bij het aanvragen van de lening duidelijk aan waarvoor het geld precies nodig is, zodat de financier hier rekening mee kan houden.

Waar kan je terecht voor een horeca-lening? 

Er zijn verschillende aanbieders van horeca-leningen binnen ons netwerk waar je terecht kan voor een horeca-lening: 

PIN Voorschot

PIN Voorschot is een Nederlandse financier die zich specifiek richt op horecaondernemers. Zij bieden PIN-leningen aan van €2.000 tot €50.000, met een looptijd van 3 tot 12 maanden. De rente varieert tussen de 0.5% en 2.5% per maand. Zij werken nauw samen met de KHN - Koninkljike Horeca Nederland.

In onze ervaring, is PIN Voorschot een zeer goede financier als je zoekt naar persoonlijk contact. Zij sturen immers altijd een adviseur langs om je in persoon te leren kennen. 

YouLend

YouLend is een andere financier die zich op verschillende sectoren richt, waaronder de horeca. Zij bieden ook PIN-leningen aan van €5.000 tot €250.000, met een looptijd van 6 tot 18 maanden. De rente varieert tussen de 1.5% en 3% per maand. Let wel op: typisch moet je hier 20% van je dagelijkse omzet automatisch opgeven om de lening terug te betalen. 

Voor ons is YouLend een goed alternatief voor PIN Voorschot als je liever alles digitaal regelt en als het snel moet gaan. Vanuit dat perspectief zijn YouLend en PIN Voorschot erg complementair.

Qeld

Qeld is een internationale kredietverstrekker vanuit Zweden. Zij richten zich op verschillende sectoren, waaronder de horeca. Zij bieden leningen aan van €1.000 tot €200.000, met een looptijd van 6 tot 12 maanden. De rente varieert tussen de 0,5% en 4% per maand. 

Interessant detail: De partnership manager van Qeld komt zelf persoonlijk uit de horecawereld. Dat maakt dat Qeld horeca-ondernemers zeer goed kan begrijpen! 

OPR Bedrijfskrediet

OPR Bedrijfskrediet komt eveneens vanuit Zweden. Als financier richten ze zich op het MKB. Ze bieden enkel doorlopend krediet aan vanaf €10.000 tot €50.000 met een variabele rente die wordt bepaald op basis van de Euribor-rente plus een opslag. Uit ervaring weten we dat de rente vaak 3.5% bedraagt.

Naar onze mening is OPR Bedrijfskrediet een zeer sterke partij als je op zoek bent naar een financier die voorrang geeft aan haar bestaande klanten. Hun aanvraagproces gaat zeer snel en hun persoonlijke aanpak zorgt draagt bij tot zeer heldere communicatie. 

CapitalBox

CapitalBox is een Europese financier die zich richt op het MKB, waaronder de horeca. CapitalBox biedt een doorlopend krediet aan van €5.000 tot €350.000 met een rente tussen de 0.7% tot 2% per maand. 

Dat lijkt zeer goedkoop. Maar weet dat CapitalBox veel documenten nodig heeft om te onderzoeken of je in aanmerking komt. Eens compleet, hebben ze wel een snelle acceptatieprocedure. En ze vereisen geen onderpand! 

October 

October is een Europese financier die leningen aanbiedt aan het MKB die minstens 3 jaar bestaan, waaronder de horeca. October biedt een doorlopend krediet en klassieke leningen aan van €10.000 tot €3.000.000 met een rente tussen de 2,5% en 9,9% per jaar. De looptijd van de lening is tussen de 3 en 60 maanden, en er zijn geen boete- of afsluitkosten. 

Naar onze ervaring, geeft October veel grotere leningen maar heeft zij wel strikte eisen. Zo moet je minstens 250.000 EUR per jaar verdienen, 3 jaar bestaan, een positieve kasstroom en gestort kapitaal hebben en minstens 3 medewerkers hebben (inclusief jezelf). 

Horeca-leningen vergelijken

Bij Kompar en Creddo helpen we je om horeca-leningen te vergelijken voor je. Hierboven kan je een aanvraag doen en dan onderzoeken wij de mogelijkheden die het best passen bij je onderneming. 

Onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Aanvraag kan hierboven. 

Hoe kunnen we je helpen?