Vergelijk zakelijk krediet in 24h

Snel je voorraad financieren?

Bekijk je kansen →

more_time

Snelheid

50.000 EUR+ krijgen we snel geregeld. Ons record staat op 1.5 uur.

timer

Flexibiliteit

Persoonlijk, en compleet gratis helpen we jou aan een financiering.

support_agent

Tot 1 miljoen

50.000 EUR, een ton of meer nodig? Dat krijgen we geregeld!

Voorraadfinanciering

Voorraadfinanciering is een vorm van financiering die specifiek gericht is op het financieren van de voorraad van een bedrijf. Het helpt je de kosten van je voorraad te beheren en tegelijkertijd voldoende cashflow te behouden om je operationele kosten te dekken.

Vormen van voorraadfinanciering

Er zijn verschillende oplossingen voor voorraadfinanciering beschikbaar voor bedrijven, waaronder PIN-leningen, horecaleningen, factoring, creditcards en doorlopende kredieten. 

Hieronder bespreken we elke oplossing in meer detail, inclusief voor wie ze zijn, de voorwaarden en kosten.

PIN-leningen

Een PIN-lening is een vorm van lening waarbij je een lening kan krijgen op basis van je PIN-omzet. Deze lening is vooral geschikt als je veel betalingen via een PIN-automaat ontvangt. Typisch is dit iets voor restaurants, winkels, hotels en cafés, maar ook online shops. 

De voorwaarden en kosten van een PIN-lening verschillen per kredietverstrekker, maar vaak moet het bedrijf minimaal een zes maanden actief zijn, en uiteraard gebruik maken van een PIN-automaat / online verkoop om omzet te maken. 

De kosten verschillen en kunnen oplopen tot 20-30% van je dagelijkse omzet. Inderdaad, om de lening af te betalen, kan het gebeuren dat je tot 20-30% van je dagelijkse omzet automatisch moet opgeven aan een financier.

Binnen ons netwerk zijn er twee financiers actief die PIN-leningen aanbiedenl: YouLend en PIN Voorschot.

Horecaleningen

Een horecalening is een specifieke vorm van lening voor de horeca. Deze lening kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder voorraadfinanciering. Specifiek is deze lening bedoelt voor horeca-ondernemingen zoals restaurants, kroegen en andere eetgelegenheden.

De voorwaarden en kosten van een horecalening verschillen per kredietverstrekker, maar vaak moet het bedrijf minimaal een jaar actief zijn en een omzet hebben van minimaal 5.000 euro per maand. 

De kosten kunnen erg verschillen. Deze start vanaf 2% per maand, maar kan oplopen tot 5% per maand. Vaak is de looptijd van dit soort leningen ook beperkt tot 12 maanden of korter. 

Binnen ons netwerk hebben PIN Voorschot maar ook Qeld erg veel ervaring met horeca. 

Factoring

Factoring is een financieringsvorm waarbij je je facturen verkoopt aan een factormaatschappij.

Dan ontvang je onmiddelijk een deel van de waarde van de factuur en de factormaatschappij int vervolgens het volledige bedrag bij je klant. Factoring kan een geschikte oplossing zijn voor bedrijven die te maken hebben met lange betalingstermijnen van je klanten, zoals in de transportsector, de bouw, beveiliging of schoonmaak.

De kosten van factoring zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de facturen en het risico op wanbetaling. 

Binnen ons netwerk helpt Match by Mitch ons met het zoeken naar de juiste factoringoplossing voor al je noden.

Creditcards

Een creditcard kan ook worden gebruikt als een vorm van voorraadfinanciering. Je kan je voorraad op de creditcard kopen en de betaling op een later tijdstip verrichten. 

Het gebruik van een creditcard als voorraadfinanciering kan echter hoge rentekosten met zich meebrengen als de uitstaande schuld niet op tijd wordt afbetaald. 

De kosten kunnen erg oplopen en bedragen tot 10-15% per jaar. 

Binnen ons netwerk, werken wij samen met ICS Credit Cards die je toegang geven tot een creditcard.

Doorlopende kredieten

Een doorlopend krediet is een lening waarbij bedrijven geld kan lenen tot een bepaald kredietlimiet. Dit kan een geschikte oplossing zijn voor bedrijven die regelmatig behoefte hebben aan financiering voor je voorraad. 

Een doorlopend krediet is niet hetzelfde als een klassieke zakelijke lening. Een doorlopend krediet geeft je toegang tot een bepaalde limiet. Afhankelijk van het bedrag dat je opneemt, moet je een andere rente betalen. 

Een voorbeeld

Stel dat je een doorlopend krediet krijgt met een limiet van 100.000 euro. Maar je gebruikt enkel 20.000 euro. In dat geval, betaal je enkel rente op 20.000 euro en niet op 100.000 euro. 

De kosten van een doorlopend krediet zijn afhankelijk van de rente die wordt berekend over het uitstaande saldo. Deze kan oplopen tot 3.5% per maand. 

Er zijn verschillende financiers waarmee we samenwerken die doorlopende kredieten aanbieden: October, OPR Bedrijfskrediet en CapitalBox. 

Waar vind ik voorraadfinanciering? 

Over het algemeen zijn de voorwaarden en kosten van elke vorm van voorraadfinanciering afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de lening, het risicoprofiel van het bedrijf en de kredietverstrekker. 

Als je meer advies zoekt welke oplossing het beste bij je past, dan kan je genieten van onze diensten. Een aanvraag doe je hierboven. Onze service is gratis en vrijblijvend.

Hoe kunnen we je helpen?