Zakelijke lening

Investeringslening - Hoe krijg je financiering voor ontwikkeling of groei?

Een inventeringslening is een lening voor om te investeren. Zoals een investering voor groei. Waaraan denk je dan best? Hoe zit dat? Lees het hier.

Investeringslening met Kompar
 • 9
  minuten leestijd
 • Laatste update:
  August 17, 2023

In dit artikel lees je over:

 • check
  Wat is een investeringslening?
 • check
  Hoe werkt netto constante waarde?
 • check
  Hoe werkt intern rendement?

Zakelijke lening zoeken met Kompar?

 • check
  Vergelijk 15+ financiers
 • check
  Gratis persoonlijk advies
 • check
  Tot 1 miljoen. Antwoord <24u.
Bekijk mijn opties

Investeringslening - Hoe krijg je financiering voor ontwikkeling of groei?

Wil jij investeren en innoveren? Een nieuw pand? Of een machine, een voertuig? Of groei en ontwikkeling in het algemeen? Dan spreek je al gauw over een financiering om de kosten te dekken. In dit artikel bespreken we je opties. 

Of je nu wilt investeren in vastgoed, nieuwe technologieën of groei van je start-up, er zijn verschillende dingen die je kan overwegen. Laten we eens kijken naar enkele opmerkelijke spelers in de wereld van investeringsleningen. Elk met een uniek aanbod dat past bij specifieke zakelijke behoeften.

Voordelen van een Investeringslening:

Stimuleert Groei: Een investeringslening biedt de financiële middelen die nodig zijn om nieuwe kansen te grijpen en uit te breiden, waardoor je onderneming kan groeien en concurrerend kan blijven.

Innovatie en Ontwikkeling: Met een investeringslening kun je nieuwe producten ontwikkelen, onderzoek doen naar verbeterde processen en experimenteren met cutting-edge technologieën.

Verhoogt Cashflow: De geleidelijke terugbetaling van de lening kan worden afgestemd op de verwachte opbrengsten van je investeringen, waardoor je cashflow stabiel blijft.

Fiscale Voordelen: Rente op zakelijke leningen kan in veel gevallen fiscaal aftrekbaar zijn, wat de totale kosten van de lening kan verminderen.

Investeringslening per doel

Investeringslening voor vastgoed

Wil jij de vastgoedmarkt op? Zoek je een investering in een nieuw pand? Dan raden we crowdfundingplatforms aan zoals Collin Crowdfund en Voordegroei. Zij zijn dan een interessante optie. Deze platforms stellen investeerders in staat om direct te investeren in vastgoedprojecten. Dat geldt zowel voor woningen tot kantoorruimtes, magazijnen en winkels/restaurants. 

Het concept is simpel: je financiering is een samenraapsel van vele individuele investeerders. Gezamenlijk brengen zij kapitaal bijeen voor projecten met aantrekkelijke rendementen. 

Over het algemeen moet je hier wel een goed taxatierapport klaar hebben, een goede beschrijving en een plan waarvoor je het pand wilt gebruiken. Verder moet je over een gezond financieel bedrijf beschikken om hier in aanmerking te komen.

Investering voor innovatie of ontwikkeling 

Voor grotere investeringsbehoeften, zoals het financieren van bedrijfsuitbreiding, nieuwe technologie-implementaties of innovatieve projecten, kunnen grotere spelers zoals SME Finance en October uitkomst bieden. 

Deze kredietverstrekkers zijn gespecialiseerd in het verstrekken van investeringsleningen met langere looptijden, waardoor je de tijd hebt om je projecten volledig te ontwikkelen en te implementeren. Met flexibele terugbetalingsvoorwaarden en deskundige ondersteuning, kunnen deze opties je helpen om grootschalige plannen te realiseren en je bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen.

Investeringslening voor machines of voertuigen

Op zoek naar bedrijfsauto's of nieuwe machines? Dan kan leasing een verstandige keuze zijn. In plaats van een lening, biedt leasing je de mogelijkheid om ze “te huren”. Dat geldt voor een bepaalde periode en tegen vaste maandelijkse betalingen. Lees meer hier over leasing.

Dit stelt je in staat om de nieuwste machines of auto’s te gebruiken zonder de volledige kosten van aanschaf te dragen. Leasing biedt ook fiscale voordelen, omdat de maandelijkse betalingen vaak aftrekbaar zijn als bedrijfsuitgaven.

Op zoek zijn naar leasingopties? Dan zijn er betrouwbare aanbieders zoals Hiltermann Lease en BeEquip. Zij zijn gespecialiseerd in het verstrekken van leasingdiensten voor bedrijfsauto's en machines. 

Hiltermann Lease biedt flexibele leaseoplossingen met verschillende looptijden en voorwaarden, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je zakelijke behoeften past. 

BeEquip richt zich op leasing van bedrijfsmiddelen en biedt op maat gemaakte leasingoplossingen om je te helpen je bedrijfsactiviteiten te optimaliseren en te groeien.

Investeringslening voor start-ups

Voor start-ups die nog in hun beginfase zitten, kan Leapfunder een waardevolle partner zijn. Als een online platform voor investeringen in vroege stadia, verbindt Leapfunder start-ups met ervaren investeerders die geloven in het potentieel van innovatieve ideeën. 

Hier kunnen start-ups kapitaal ophalen om hun concepten te ontwikkelen en te testen, terwijl investeerders de kans krijgen om te profiteren van vroege successen en groei.

Investeringslening bij andere financiers

Buiten de eerder besproken spelers bestaan er andere financiers die investeringsleningen aanbieden voor zakelijke innovatie en ontwikkeling. Deze alternatieve opties kunnen handig zijn als je behoefte hebt aan snelle financiering voor kortlopende projecten. 

Echter, het is belangrijk om je bewust te zijn van de potentiële nadelen van deze keuze. Deze financiers hanteren vaak beperkte looptijden, meestal tot 24 maanden, wat kan resulteren in hogere maandelijkse betalingen. 

Daarnaast zijn de rentepercentages doorgaans hoger in vergelijking met de eerder genoemde kredietverstrekkers. Dit kan de totale kosten van de lening verhogen en de financiële druk op je onderneming vergroten.

Hoe kan Kompar je aan een investeringslening helpen?

Je ziet het: een investeringslening kan bij vele verschillende partijen. Iedere financier heeft haar eigen voorwaarden en vereisten. Dat betekent al gauw een hele rompslomp aan documenten en opvolging. 

Bij KOMPAR zijn we er om je hiermee verder te helpen. 

Met je transactiehistorie van het laatste jaar van je bedrijf, doe je een aanvraag bij ons. Daarmee kunnen we verdere vragen beantwoorden en kijken of je in aanmerking komt voor een lening bij Hiltermann Lease of BeEquip.

Binnen 24 uur krijg je dan een reactie. Je kan dan de financiering kiezen die het beste bij je bedrijf past. Zo vinden wij voor je de meeste passende, of beste zakelijke lening, aan de beste tarieven.

Al ons advies is compleet gratis en vrijblijvend. Wij zijn er om je te helpen!

Investeringslening met Kompar

Hoe kunnen we je helpen?