Vergelijk PIN-lening 24u

PIN-lening

PIN-lening gezocht? Voor je horeca bedrijf of (online) winkel? Kompar zoekt zakelijke financiering voor jou en de beste condities voor PIN-leningen.

Als ondernemer heb je mogelijk financiering nodig om jouw bedrijf te laten groeien, maar het kan lastig zijn om de juiste lening te vinden die past bij jouw behoeften. Een PIN-lening is een relatief nieuwe optie die kan helpen om deze uitdaging te overwinnen. In dit artikel bespreken we wat een PIN-lening is, hoe deze verschilt van een normale zakelijke lening, en hoe het werkt.

Wat is een PIN-lening?

Een PIN-lening is een vorm van financiering die specifiek is ontworpen voor bedrijven die hun betalingen grotendeels ontvangen via PIN-transacties. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor een restaurant of een winkel, waarbij klanten betalen met hun bankpas of creditcard. 

De PIN-lening is ontworpen om het lenen van geld voor deze bedrijven gemakkelijker te maken door gebruik te maken van de historische transactiegegevens van de onderneming.

Verschil van PIN-lening met een normale zakelijke lening

Bij een PIN-lening wordt er een vast percentage van elke PIN-transactie ingehouden totdat de lening is afbetaald, terwijl bij een traditionele zakelijke lening de terugbetaling plaatsvindt in termijnen en op vaste data.

Bij een PIN-lening wordt er inderdaad automatisch een deel van jouw omzet ingehouden op het moment dat er een PIN-betaling plaatsvindt. Dit percentage wordt vooraf afgesproken en kan variëren tussen de 1.2 en 1.5 procent van elke transactie, afhankelijk van de financier en de specifieke voorwaarden van de lening. Dit betekent dat je elke dag een ander bedrag aan de financier betaalt, afhankelijk van de hoeveelheid PIN-transacties die op die dag plaatsvinden.

Bij een zakelijke lening betaal je daarentegen een vast bedrag per maand, ongeacht de omzet van jouw bedrijf op een bepaalde dag. Dit bedrag kan bestaan uit een vaste rente en een deel van de aflossing van de lening. Vaak wordt er een automatische incasso ingesteld, zodat het bedrag op een vast moment van jouw rekening wordt afgeschreven.

Een ander belangrijk verschil is dat de goedkeuring voor een PIN-lening sneller kan verlopen dan bij een traditionele zakelijke lening. Dit komt doordat de financier toegang heeft tot de transactiegegevens van de onderneming, waardoor er minder papierwerk en kredietchecks nodig zijn.

Hoe werkt een PIN-lening?

Het proces van het aanvragen van een PIN-lening is relatief eenvoudig. Allereerst zal de financier de transactiegegevens van de onderneming analyseren om te bepalen hoeveel geld er kan worden geleend. 

Vervolgens zal de financier een percentage bepalen dat wordt afgetrokken van elke PIN-transactie totdat de lening is afbetaald. Dit percentage kan variëren afhankelijk van de omvang van de lening, de terugbetalingsperiode en de financiële gezondheid van de onderneming.

Als je akkoord gaat met de voorwaarden van de PIN-lening, zal de financier een overeenkomst opstellen die door beide partijen moet worden ondertekend. 

Na ondertekening zal de financier een automatisch incassosysteem opzetten dat het afgesproken percentage van elke PIN-transactie zal innen totdat de lening is afbetaald. 

Dat kan via een bezoek aan je onderneming waar fysiek de connectie met je betaalautomaat wordt gemaakt. Een andere mogelijkheid is dat je je online omzet moet ontvangen op een speciale bankrekening van een bank waarmee de financier samenwerkt. 

In beide gevallen, zal je omzet daardoor slechts gedeeltelijk worden uitbetaald. Een deel gaat immers onmiddelijk naar de afbetaling van je lening. 

Wat als je andere dringende kosten hebt? 

Het is over het algemeen niet mogelijk om de automatische incasso van een PIN-lening te omzeilen als je dringende kosten moet betalen. De voorwaarden van de PIN-lening zijn vastgelegd in een overeenkomst tussen jou en de financier, en het afgesproken percentage van elke PIN-transactie moet worden afgetrokken totdat de lening volledig is afbetaald.

Als je financiële moeilijkheden ondervindt en niet in staat bent om de afgesproken betalingen te doen, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de financier om de situatie uit te leggen. 

Sommige financiers bieden mogelijk opties voor uitstel van betaling of het wijzigen van de terugbetalingsvoorwaarden. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat er mogelijk extra kosten of rente in rekening worden gebracht als de terugbetalingstermijn wordt verlengd of de voorwaarden van de lening worden gewijzigd.

Het is dus altijd verstandig om voorafgaand aan het afsluiten van een PIN-lening de voorwaarden zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat je begrijpt wat de verplichtingen zijn. Als je eenmaal een PIN-lening hebt afgesloten, is het belangrijk om de betalingen op tijd te doen om extra kosten en eventuele problemen met de financier te voorkomen.

De rente en kosten van een PIN-lening

Over het algemeen zijn de rentetarieven van PIN-leningen hoger dan die van traditionele zakelijke leningen, omdat deze leningen worden beschouwd als risicovoller vanwege de onzekere inkomstenstroom van een bedrijf dat afhankelijk is van PIN-transacties.

De rente op PIN-leningen wordt vaak uitgedrukt in de vorm van een factorpercentage, dat wil zeggen een vast percentage van het geleende bedrag dat moet worden terugbetaald. Dit factorpercentage verschilt nog al. Het kan oplopen tot 20% of 30%.

Een voorbeeld ter illustratie

Stel bijvoorbeeld dat je een PIN-lening van €25.000 hebt afgesloten bij een financier en je factorpercentage is gelijk aan 20%. 

Dat betekent dat bij elke PIN-transactie 20% van het bedrag wordt ingehouden totdat de lening volledig is afbetaald. Dus als een klant je bijvoorbeeld door de pinnen €1000 betaalt, wordt automatisch €200 inhouden om de PIN-lening af te betalen.

Kortom dit betekent dat de financier 20% van je dagelijkse omzet gaat inhouden om de lening af te betalen. Als je op een bepaalde dag een omzet hebt van €2.000, dan zal de financier €400 inhouden om de lening af te betalen. 

Wat als je een dag geen omzet hebt?

Dan betaal je niets aan de financier. Je gaat daardoor niet onder nul! Op die manier geeft de financier je dus meer ademruimte. 

Bij een normale zakelijke lening heb je bij wanbetaling immers direct een probleem! 

Let op dat het factorpercentage kan verschillen afhankelijk van de kredietverstrekker en de specifieke voorwaarden van de lening. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden zorgvuldig te lezen voordat je een PIN-lening afsluit en volledig te begrijpen welke kosten er zijn en hoeveel je uiteindelijk zult betalen.

Waar vind je een PIN-lening?

Als je geïnteresseerd bent in een PIN-lening, dan is het raadzaam om verschillende financiers te vergelijken zoals bij ons, bij Creddo en Kompar. Wij onderzoeken de mogelijkheden voor jouw onderneming. Door verschillende offertes te vergelijken, vinden we de meest gunstige voorwaarden die passen bij de behoeften en financiële situatie van jouw bedrijf.

Hoe kunnen we je helpen?