Bedrijfsleningen voor zowel startende als gevestigde bedrijven

Waar vind je de juiste bedrijfseningen voor je bedrijf? Banken kunnen nog al eens moeilijk doen over bedrijfsleningen. Wat als je krediet wordt afgewezen?

Bedrijfsleningen gezocht en onderzocht door Kompar
 • 5
  minuten leestijd
 • Laatste update:
  January 5, 2023

In dit artikel lees je over:

 • check
  Wat is nodig voor bedrijfsleningen?
 • check
  Wat te doen bij een afwijzing?
 • check
  Kan Kompar je aan bedrijfsleningen helpen?

Zakelijke lening zoeken met Kompar?

 • check
  Vergelijk 15+ financiers
 • check
  Gratis persoonlijk advies
 • check
  Tot 1 miljoen. Antwoord <24u.
Bekijk mijn opties

Op zoek naar bedrijfsleningen?

Veel, zo niet alle, bedrijven bereiken tijdens hun bestaan een fase waarin ze behoefte hebben aan extra kapitaal. Er kunnen een groot aantal redenen zijn waarom je externe financiering nodig heeft. Mogelijk moet je investeren in nieuw materieel, personeel inhuren, nieuwe diensten aanbieden of heb je  een unieke groeimogelijkheid gekregen waarbij je snel moet handelen. Financiering voor bedrijven kan soms noodzakelijk zijn om uit een tijdelijke financiële dip te komen of om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen. Als je onlangs een onderneming bent gestart, heb je  vermoedelijk startkapitaal nodig om je plannen te versnellen.

Financiering met een bedrijfslening

Voor veel bedrijven is externe financiering noodzakelijk, een oplossing in dergelijke gevallen kan zijn om een bedrijfslening af te sluiten bij een bank, een andere financieringsmaatschappijen of kredietverstrekker. Wanneer een bedrijf een bedrijfslening / zakelijke lening bij de bank aanvraagt, wordt er een algemene beoordeling van je bedrijf en je bedrijfsactiviteiten gemaakt waarbij je capactiteit om het geld terug te betalen wordt geanalyseerd.

Waar kijken de banken naar bij het aanvragen van een zakelijke lening? Ze kijken vooral naar jou als ondernemer, je ondernemingsplan, financiële geschiedenis, of er andere medewerkers in dienst zijn en doorgaans wordt de jaarrekening geanalyseerd als je bedrijf al langer actief is. De grootbanken houden over het algemeen van zo min mogelijk risico's, waardoor het voor bijvoorbeeld startende ondernemingen lastiger is om een zakelijke lening te krijgen.

Wat als je een afwijzing krijgt van de bank?

Er is absoluut geen reden om op te geven als je een afwijzing krijgt op je aanvraag voor een zakelijke lening van een van de grootbanken. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal andere manieren om als bedrijf concurrerende zakelijke leningen te verkrijgen. Er zijn tegenwoordig veel kredietverstrekkers op de markt die zich richten op zakelijke leningen aan kleinere bedrijven en bedrijven die zakelijke leningen aanbieden zonder BKR-check en/of onderpand. Het beste is om zakelijke leningen online aan te vragen en te vergelijken, dit zal je enorm veel tijd besparen. Via slechts een aanvraagformulier wordt je financieringsvraagstuk voorgelegd aan verschillende kredietverstrekkers, doorgaans krijgt een bedrijf alsnog diverse leningaanbiedingen. Het is altijd de moeite waard om aanbiedingen van verschillende banken, financieringsmaatschappijen en andere kredietverstrekkers te vergelijken.

Het is altijd de moeite waard om informatie te krijgen over waarom je bedrijf een afwijzing van haar kredietaanvraag heeft ontvangen van de kredietverstrekkers. Zijn er bijvoorbeeld tekortkomingen die je kan aanpakken of verbeteren om de kansen van bij je kredietverstrekker te vergroten? Mogelijk moet je je ondernemingsplan verbeteren. Bedenk of het voor je mogelijk is om aanvullend onderpand te verstrekken of wellicht een kleiner leenbedrag aan te vragen?

Bedrijfsleningen via KOMPAR

Kompar biedt een innovatieve dienst die volledig gratis is en je de mogelijkheid geeft om eenmalig een zakelijke lening aan te vragen, dit financieringsvraagstuk wordt vervolgens bij verschillende banken en kredietverstrekkers voorgelegd. Daarna kan je verschillende aanbiedingen van (in potentie) meer dan 20 verschillende banken en kredietverstrekkers vergelijken. je kiest vervolgens het aanbod dat bij je en je bedrijf past.

Alle bedrijven die in Nederland geregistreerd en actief zijn, kunnen een aanvraag voor een bedrijfslening indienen op een computer, tablet of mobiele telefoon. Wij werken samen met banken en kreidetverleners die geld lenen aan eenmanszaken, besloten vennootschappen (BV), commanditaire vennootschappen (CV) of een vennootschap onder firma (VOF). KOMPAR heeft al meer dan 5.000 bedrijven uit verschillende industrieën geholpen om gunstige bedrijfsleningen af te sluiten. Onze financieel adviseurs helpen je graag verder als je vragen heeft over bedrijfsleningen.


Bedrijfsleningen met Kompar

Hoe kunnen we je helpen?