Zakelijke lening zonder jaarcijfers: kan dat?

Zakelijke lening zonder jaarcijfers
10/5/2022

Veel financiers vragen om jaarcijfers bij een aanvraag van een zakelijke lening. Dit kan het lastig maken om een zakelijke lening aan te vragen, bijvoorbeeld doordat je nog maar korter dan een jaar bestaat of omdat de boekhouder de cijfers nog niet gereed heeft. Voor veel ondernemers is dit een reden om af te zien van het aanvragen van een zakelijke lening, maar is dit terecht? Lees het in dit artikel!

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Kan je een zakelijke lening krijgen zonder jaarcijfers? Om deze vraag te beantwoorden is het van belang om te weten wat precies jaarcijfers zijn en in welke situatie de kredietverlener deze wel of niet nodig heeft.

Wat zijn jaarcijfers?

Jaarcijfers, jaarrekening, jaarrapport en jaarverslag, het zijn allemaal verschillende termen met dezelfde betekenis. Het is een overzicht van de financiën van je onderneming over een bepaalde periode (meestal een jaar). De jaarcijfers bestaan doorgaans uit een balans en winst- en verliesrekening en een toelichting daarop. In sommige gevallen wordt er ook een kasstroomoverzicht opgenomen in de jaarcijfers. De jaarcijfers worden opgesteld volgens standaard regels en dit wordt doorgaans gedaan door een accountant of boekhouder. Hierdoor duurt het vaak wel even duurt voordat ze gereed zijn, dit helpt niet als je snel een zakelijke lening nodig hebt.

Waarom vragen sommige financiers jaarcijfers?

De traditionele kredietverleners, zoals bijvoorbeeld de grote banken in Nederland, vragen standaard een jaarrekening op als je een zakelijke lening aanvraagt. Dit doen zij al sinds jaar en dag en dit zullen zij ook nog een lange tijd blijven doen. Omdat de jaarcijfers worden opgesteld volgens standaard regels en door een accountant of boekhouder, geeft dit document de banken een duidelijk en onafhankelijk inzicht in de financiële situatie.

Nadelen van jaarcijfers

Maar, de jaarcijfers hebben ook een groot nadeel! Het duurt vaak maanden voordat de jaarcijfers zijn opgesteld, hierdoor geven ze dus ook een overzicht van de financiële situatie van maanden geleden. Het kan heel goed zijn dat je in die maanden een hogere of lagere omzet draait, de jaarcijfers geven dus niet altijd een goed beeld van de onderneming.

Daarom bieden steeds meer kredietverleners ook een zakelijke lening zonder jaarcijfers!

Zakelijke lening zonder jaarcijfers

Sinds enkele jaren zijn er veel alternatieven ontstaan voor de traditionele banken. Deze kredietverleners hebben een groot voordeel: zij bieden zakelijke leningen zonder jaarcijfers!

Deze kredietverleners beoordelen de kredietvoorstellen op basis van transacties over je zakelijke rekening. Dit heeft diverse voordelen, het is namelijk sneller, goedkoper en het houdt rekening met de recente ontwikkelingen van je onderneming. Wil je daar meerover lezen? Lees dan dit artikel!

Zakelijke lening zonder jaarcijfers aanvragen?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers? Dien binnen 2 minuten een aanvraag in bij Kompar. Wij benaderen automatisch ruim 10 kredietverleners die meestal geen jaarrekening nodig hebben. Je krijgt binnen 24 uur duidelijkheid of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Dit doen wij volledig gratis en vrijblijvend! Dien hier een aanvraag in!

Zakelijke lening zonder jaarcijfers
138an Group AB ©2022