Snel je voorraad financieren?

Bekijk je kansen →

voorraad financieren

Snelheid - 50.000 EUR+ krijgen we snel geregeld. Ons record staat op 1.5 uur.

voorraadfinanciering

Flexibiliteit - persoonlijk, en compleet gratis helpen we jou aan een financiering.

financieren voorraad

Tot 1 miljoen - 50.000 EUR, een ton of meer nodig? Dat krijgen we geregeld!

Google reviews
google reviews
FinansInspektionen
kompar zakelijke lening

De beste voorwaarden met meerdere aanbiedingen

zakelijke krediet aanvragen

Snel geld lenen - een zakelijke lening binnen 24 uur

zakelijke lening vergelijken

Gratis advies

Hoe snel je voorraad financieren?

Vergroot je cashflow. Houd je voorraad op peil. En het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat je klanten tevreden zijn en blijven. Denk dan maar gelijk aan je voorraad financieren. Vaak dan nog voor 50.000 EUR of meer.

Of je nu een winkel, een webshop of beide hebt… Je weet hoe belangrijk het is om je voorraad op peil te houden. 

Steeds meer Nederlanders kopen dingen via internet. In 2019 kocht 79 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder iets online. Dat is een stijging ten opzichte van 70 procent in 2015. 

Mensen tussen de 25 en 45 jaar shoppen graag online. In 2019 kocht 92 procent van de mensen in deze leeftijdsgroep iets online. De meeste groei kwam verrassend van 65-plussers. In 2019 winkelde 63 procent van de mensen van 65 tot 75 online. Dat is een stijging is van 45 procent tegenover vier jaar eerder. Zelfs bij de ouderen wordt online shopping dus standaard.

Zoek jij 50.000 EUR, een ton of meer? → Bekijk je kansen met Kompar | Geheel gratis en vrijblijvend.

Dit betekent dat als een klant een product wil dat niet op voorraad is, hij waarschijnlijk niet zal wachten tot je er meer heeft. In plaats daarvan zou je de klant kunnen verliezen aan een concurrent die zijn voorraad beter beheert. Hoe dat aanpakken?

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg voorraad hebt? Dat je de cashflow van 50.000 EUR of meer hebt om te blijven groeien? Denk dan aan: je voorraad financieren, ook wel voorraadfinanciering genoemd.

Dit is een populaire keuze voor bedrijven die meer geld nodig hebben om voorraad te kopen, maar niet genoeg geld in kas hebben. 

Er is niet één manier van voorraadfinanciering, omdat het afhangt van het type bedrijf dat je runt en de activa die je al hebt. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een onafhankelijke partij zoals Kompar. Wij kunnen je helpen de beste kredietverstrekker te vinden voor je huidige en toekomstige behoeften.

Voorraadfinanciering kan je helpen op meerdere gebieden. Je kan kant-en-klare voorraad  kopen. Of de onderdelen die je nodig hebt om je eigen producten te maken. Wat werkt voor een kleine Bol-verkoper werkt misschien niet voor een grote leverancier van auto-onderdelen. Als je met Kompar samenwerkt, kunnen wij je helpen de beste financieringsoptie voor je plannen te vinden.

Voorraad financieren - wat moet je weten?

De wereld van e-commerce beweegt snel. Het is geen verrassing dat veel traditionele kredietverstrekkers, zoals banken, nog niet up-to-date zijn. 

Online retailers moeten ook rekening houden met veel operationele kosten per jaar. Denk alleen al aan je opslag, fulfillment, lonen van het personeel… Maar ook aan de verzending en retourneren van producten. En dan heb je nog je websitedomein en hostingkosten. Het is daarom dat je snel aan die 50.000 EUR zit tot een paar ton.

Dus, als je wilt die nieuwe voorraad financieren, vergeet dan al deze betalingen zeker niet in rekening te brengen. Er komt wat bij kijken.

Dit is een grote zorg voor online winkels die afhankelijk zijn van seizoensgebonden verkoop. Zoals kerstballen of halloweenmaskers. De meeste verkopen vinden misschien in een bepaalde periode van het jaar plaats. Zoals de kerstperiode, Black Friday in November, de solden, … dat zijn opportuniteiten om snel geld te verdienen. 

Snelheid van een voorraadfinanciering

Ga je dan met een bank in zee? Dan ga je best erg op voorhand die procedure aan om je voorraad te financieren. Banken zijn immers erg traag.

Maar het kan anders.

Jij hebt immers nu een opportuniteit. En daarvoor heb je al snel minimum 50.000 EUR nodig. Nu heb je een kans om te groeien en snel winst te maken. E-commercebedrijven moeten immers snel zijn. 

Snel krediet kunnen banken vaak niet verschaffen. De tijd dat 50.000 EUR of meer zomaar snel op je rekening stond, is al lang voorbij. Alles loopt via langdradige procedures. Via Kompar helpen we jou een kredietverlener te vinden die snel reageert. Die jouw financiering binnen enkele klikken en dagen van analyse klaar heeft.

Voorraad financieren met flexibiliteit 

Heb jij moeite gehad? Door de Brexit, corona, inflatie of toeleveringsproblemen in China? We leven in onzekere tijden. Denk aan de tekorten aan grondstoffen. Zoals hout, cement en isolatie…

In de zomer van 2021 was het bijvoorbeeld moeilijk om tuinmeubelen te vinden, waardoor de prijzen op Amazon, eBay en andere online winkels de pan uit rezen. En dat zie je met wel meer producten.

Opportuniteiten komen en gaan. Je moet snel zijn maar ook flexibel aan je geld kunnen. Heb je net een lening aangegaan? Dan kan je niet zomaar een tweede afsluiten via een bank.

Verkoop je dan op Amazon, eBay, je eigen Shopify-website… Dan ga je met een bank kansen moeten laten liggen. Zoals als gesteld, 50.000 of meer heb je niet meer zomaar snel

Kijk dan welke vorm van voorraadfinanciering het beste past bij je situatie. En welke de beste voorwaarden zijn als voorraad financieren jouw doel is. 

Vormen van voorraad financieren

Voorraadfinanciering kan worden aangepast aan je bedrijf, zoals we al hebben besproken. Daarom is er niet één manier om de issue van voorraadfinanciering aan te pakken. 

Hou bij een voorraadfinanciering dus zeker je bedrijf in gedachten. Heeft snelheid de overhand? Of juist flexibiliteit? 

Er zijn veel verschillende manieren om aan 50.000 EUR of meer te geraken om die voorraad op peil te houden. Enkele van deze zijn:

Zakelijke lening als voorraadfinanciering

Een zakelijke lening is de meest populaire vorm. Het kan snel aangevraagd worden. Het helpt je bedrijf van dag tot dag te runnen. En het geeft je de cashflow die je nodig hebt om bedrijfskosten te betalen, zoals het kopen van voorraad voor je inventaris.

Daarnaast werken wij bij Kompar samen met financiers die snel die 50.000 tot zelfs 1 miljoen geregeld krijgen.
Hou bij een voorraadfinanciering dus zeker je bedrijf in gedachten. Heeft snelheid de overhand? Of juist flexibiliteit? 

Let wel op: Meestal is dit een kortetermijnoplossing die snel moet worden terugbetaald. Denk dan aan een maximum van 12 tot 24 maanden. Het is een goede optie als je snel geld nodig maar kan erg duur zijn.

Een doorlopend krediet als voorraadfinanciering

Een doorlopend krediet is een andere naam voor een flexibele lening. Dit is een lening die je een kredietlimiet geeft en veel vrijheid. Tot deze kredietlimiet kan je naar behoefte geld opnemen. Er wordt alleen rente berekend over het geld dat je opneemt, niet over de rest van je kredietlimiet. 

Ook hier werken we bij Kompar samen met financiers die makkelijk bedragen over de 50.000 EUR kunnen regelen met dit product.

Ga jij je voorraad financieren maar heb je flexibiliteit nodig? Dan is dit mogelijk interessanter. 

Je betaalt je lening wel elke maand terug. Maar meestal is de maandelijkse betaling een vast bedrag van de kredietlimiet. Het geld dat je terugbetaalt, kan je steeds opnieuw opnemen. Dit maakt de lening zo gemakkelijk te gebruiken.

Een flexibele lening heeft geen vaste looptijd. Dit komt omdat je geld van de rekening kan blijven halen. De lening loopt door zolang je geld blijft opnemen. Je bepaalt zelf wanneer je stopt met geld lenen en wanneer je de hele lening terugbetaalt.

Let wel op: de rentevoet van een flexibele lening kan veranderen. Dit betekent dat de rente op de lening kan stijgen of dalen. Als de rente daalt, daalt het bedrag dat je moet betalen om geld te lenen met een stuk. Als de rentevoet stijgt, stijgen de kosten van je lening.

Voorraadfinanciering via factoring

Verkoop jij online via platforms zoals Amazon, eBay, Fiverr, bol.com, of die digitale producten maken (zoals app-ontwikkelaars)? Dan moet je vaak 30, 60 of zelfs 90 dagen wachten om betaald te worden na een verkoop. Vervelend, nee?

Door e-commerceafrekeningen, je facturen, te factoren, kan je meteen beschikken over je geld. Met deze oplossing kan je dus die cashflow snel weer op peil laten komen. En wat nog belangrijker is: je kan van elke kans die zich op de markt voordoet zonder kopzorgen gebruikmaken.

Als je e-commercebedrijf over dit soort voorraadfinanciering beschikt, kan het onmiddellijk herinvesteren

Je kan je aandacht houden op het maken van verkopen, het vervullen van bestellingen, en het laten groeien van je bedrijf. Als je het grootste deel van je zaken op Amazon of Bol doet, kan deze oplossing je helpen sneller betaald te krijgen in plaats van te wachten op betalingen van platforms.

Let wel op: met deze vorm van voorraadfinanciering krijg je niet zomaar 50.000 EUR geregeld. Denk dan eerder aan lagere bedragen onder 10.000 EUR.

företagskrediter rådgivare lån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Voorraad financieren? Laat Kompar je helpen!

Check mijn opties

Hoe je voorraad financieren met Kompar? 

Je hebt besloten dat je geld nodig hebt om in je voorraden te investeren, maar je weet niet zeker welke oplossing het beste voor je is en hoe je ervoor kan zorgen dat je de beste voorwaarden krijgt? Dan doe je best een aanvraag via Kompar.

Door met een onafhankelijke partij te werken, kan je gerust zijn in de wetenschap dat wij de hele markt afzoeken om de beste voorraadfinancieringsfaciliteit voor je te vinden. Wanneer je kiest voor Kompar, heb je direct de volgende voordelen:

- Expertise in je branche, alsmede toegang tot e-commerce specifieke kredietverstrekkers
- Groot aanbod van mogelijke financieringsvormen
- Snelheid: ons record staat op 1.5 uur van aanvraag naar getekende zakelijke lening
- Toegang tot financiers die makkelijk een investering van 50.000 EUR of meer aankunnen.
- Rentevoeten die optimaal onderhandeld zijn.
- Last but not least: wij werken met een persoonlijke aanpak en compleet gratis service

Bij Kompar kunnen wij je helpen al je financieringsopties te bekijken. Zoals, je helpen toegang te krijgen tot een voorraadfinanciering. Met ons advies gaan we jouw bedrijf draaiende houden. 

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

Vul uw telefoonnummer in

Een van onze adviseurs neemt dan contact met u op

Bedankt! Wij nemen z.s.m. contact met je op.
Zakelijke lening aanvragen
Looks like we're having trouble
Zakelijke lening
138an Group AB ©2022