Bereken de maandelijkse annuïteit

Gebruik de gratis tool hieronder om eenvoudig jouw maandelijkse lijfrente te berekenen! De tool geeft jou ook inzicht in de totale rente die je over de looptijd zal betalen.

Download onze gratis tool om de annuïteit te berekenen in excel, of gebruik onderstaande gratis tool om eenvoudig de maandelijkse annuïteit te berekenen! Ook geeft de tool inzicht in de totale rente die u gedurende de looptijd betaalt.

Lånebelopp
kr
Lånetiden i månader
Ränta
(Ange räntan och ränteberäkningsperioden)
Livränta (inlösen) per månad
0 kr
Total återbetalning
0 kr
Total ränta
0 kr

Wat is een annuïteitenlening?

Bij particuliere leningen is het annuïtair aflosschema heel gangbaar, bij zakelijke leningen komt het annuïtaire aflosschema ook steeds vaker voor. Doorgaans weet u wat de looptijd is van de lening, wat het rentepercentage is en dat er sprake is van een annuïtaire lening. Maar wat nu precies het bedrag is wat u maandelijks moet afdragen aan de financier, is niet direct duidelijk.

Bij een annuïteitenlening betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente aan de kredietverlener. Dit bedrag noem je ook wel annuïteit en blijft gelijk gedurende de hele looptijd van de lening. Zoals blijkt uit onderstaande grafiek betaal je aan het begin van de looptijd relatief veel rente (omdat de resterende uitstaande lening groter is, waar je meer rente over betaalt) en aan het einde van de looptijd relatief veel aflossing. De maandelijkse annuïteit berekenen is hierdoor behoorlijk complex.

Bereken de maandelijkse annuïteit

Waarom een annuïteitenlening?

Een annuïteitenlening heeft twee grote voordelen, namelijk:
- De maandelijkse verplichting is over de gehele looptijd van de zakelijke annuïteitenlening gelijk, hierdoor weet u precies met welke uitgaande betaling u rekening moet houden in uw begroting.
- In de beginperiode is de maandelijkse verplichting over een annuïteitenlening lager dan de maandelijkse verplichting op een lineaire lening.

Heeft een annuïteitenlening ook nadelen?

Een annuïteitenlening heeft ook twee nadelen ten opzichte van een lineaire lening:
- Aan het einde van de looptijd zal een annuïtaire lening juist een iets hogere verplichting hebben dan een lineaire lening.
- De totale kosten van de annuïteitenlening liggen hoger, omdat er relatief minder wordt afgelost over het begin van de looptijd, over de hogere uitstaande leningsom wordt vervolgens meer rente betaald.

Wij hebben ook een tool ontwikkeld waarmee u het verschil in kosten tussen een lineaire lening en annuïteitenlening kunt berekenen. Op die pagina is tevens een uitgebreide toelichting van de verschillen tussen een lineaire lening en annuïteitenlening opgenomen.

Zakelijke leningen vergelijken

Wanneer u verschillende zakelijke leningen vergelijkt en een keuze moet maken voor een lening die bij uw bedrijf past, overweeg dan wat voor soort zakelijke lening beter bij uw bedrijf en financiële situatie past: een annuïteitenlening of lineaire lening. Ongeacht het type lening dat u kiest - annuïtair of lineair - bieden wij een gratis service die het mogelijk maakt om alle verschillende aanbiedingen van zakelijke leningen met elkaar te vergelijken.

Wij werken samen met meer dan 20 verschillende kredietverstrekkers, waardoor uw kansen op het vinden van een zakelijke lening die past bij uw bedrijfssituatie aanzienlijk vergroot, de aanbiedingen betreffen zowel annuïteitenleningen als lineaire zakelijke leningen. Vraag hier uw zakelijke lening aan.

Heeft u vragen over annuïteitenleningen voor uw onderneming? Onze adviseurs helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen. Omdat KOMPAR niet aan een specifieke kredietverstrekker is gekoppeld, bieden wij onafhankelijk advies en begeleiding met een focus op de unieke situatie van uw bedrijf.

Hoe kunnen we je helpen?