Zakelijke lening

Zakelijke leningen voor starters en startups

Zakelijke lening gezocht voor je startup? Financiering voor een startende onderneming is niet altijd simpel. Hier heb je handige tips en tricks om een bedrijfslening te vinden.

Zakelijke lening voor je startup
  • 12
    minuten leestijd
  • Laatste update:
    July 27, 2023

In dit artikel lees je over:

  • check
    Wat is het verschil starter vs startup?
  • check
    Ga je best naar een bank?
  • check
    Welke soort lening is de beste?

Zakelijke lening zoeken met Kompar?

  • check
    Vergelijk 15+ financiers
  • check
    Gratis persoonlijk advies
  • check
    Tot 1 miljoen. Antwoord <24u.
Bekijk mijn opties

Het opstarten van een eigen bedrijf brengt talloze uitdagingen met zich mee. Je gaat groeien. Je wilt starten. Je wilt geld gaan verdienen. Maar je hebt eerst enkele kosten te overbruggen en investeringen te doen. Waar vind je startkapitaal? 

In Nederland kunnen startende ondernemingen en start-ups rekenen op verschillende financiële mogelijkheden, waaronder zakelijke leningen. Dit artikel richt zich op het belang van zakelijke leningen voor beginnende ondernemers en belicht specifiek het initiatief van Qredits, het aanvraagproces en de rentevoeten.

Zakelijke lening voor starters is moeilijk: waarom? 

Voor veel startende ondernemers is een zakelijke lening een waardevol instrument om de nodige financiële ondersteuning te verkrijgen. Een zakelijke lening biedt de mogelijkheid om te investeren in bedrijfsmiddelen, voorraad, marketingcampagnes en andere essentiële aspecten die een vlotte start en groei van een bedrijf bevorderen. 

Met een goed doordacht gebruik van een zakelijke lening kunnen ondernemers hun operationele capaciteiten verbeteren en hun groeipotentieel maximaliseren.

Allemaal goed en wel, maar als puntje bij paaltje komt haken banken en grote financierders vaak af. Waarom is dat zo? 

  1. Gebrek aan bewezen trackrecord: Traditionele financiers hechten vaak veel belang aan een bewezen trackrecord van een onderneming voordat ze een lening toekennen. Voor startende ondernemingen is het echter moeilijk om een solide trackrecord te presenteren, aangezien ze nog geen langdurige financiële geschiedenis hebben.
  1. Hoog risicoprofiel: Startende ondernemingen worden vaak als risicovoller beschouwd in vergelijking met gevestigde bedrijven. Er is een inherente onzekerheid verbonden aan het opstarten van een nieuw bedrijf, waardoor sommige financiers terughoudend kunnen zijn om leningen te verstrekken.
  1. Beperkt onderpand: Veel financiers vereisen onderpand als zekerheid voor de lening. Startende ondernemingen hebben vaak beperkte activa die ze als onderpand kunnen aanbieden, wat het moeilijker maakt om in aanmerking te komen voor een lening.
  1. Financiële instabiliteit: In de beginfase van een onderneming kan de financiële situatie onstabiel zijn, met fluctuerende inkomsten en hogere kosten. Dit kan financiers aarzelen om leningen te verstrekken, aangezien ze zich zorgen kunnen maken over de terugbetalingscapaciteit van de onderneming.

Qredits: Een bron van financiële ondersteuning:

In Nederland is Qredits een belangrijke speler op het gebied van zakelijke leningen voor startende ondernemingen en start-ups. Qredits is een landelijke non-profit microfinancieringsorganisatie die zich richt op het verstrekken van leningen, coaching en ondernemerstools. Ze zijn opgericht in 2009 en hebben sindsdien duizenden ondernemers geholpen met hun financieringsbehoeften.

Het aanvraagproces bij Qredits:

Het aanvragen van een zakelijke lening bij Qredits is een relatief eenvoudig proces. 

  1. Het begint met het invullen van een online aanvraagformulier op hun website, waarbij de ondernemer informatie verstrekt over het bedrijf, het beoogde leendoel en de financiële prognoses. 
  1. Vervolgens zal Qredits een analyse uitvoeren op basis van de verstrekte gegevens en eventueel aanvullende documenten. 
  1. Daarna wordt een persoonlijk gesprek gepland om de aanvraag verder te bespreken en te evalueren. 
  1. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt de ondernemer het leenbedrag en kan hij of zij beginnen met het realiseren van de zakelijke plannen.

Bij het afsluiten van een zakelijke lening is het belangrijk om rekening te houden met de rentevoeten. Dat start vanaf 9.75% per jaar.

Let wel!: Qredits hanteert geen vast rentepercentage: het kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals het leenbedrag, de looptijd en het risicoprofiel van de onderneming. 

Hoe kan Kompar helpen met een financiering voor je start-up?

Bij KOMPAR zijn we er om je hiermee verder te helpen. 

Met je transactiehistorie van het laatste jaar van je bedrijf, doe je een aanvraag bij ons. Daarmee kunnen we verdere vragen beantwoorden en kijken of je in aanmerking komt voor een lening bij Qredits of niet.

Binnen 24 uur krijg je dan een reactie. Je kan dan de financiering kiezen die het beste bij je bedrijf past. Zo vinden wij voor je de meeste passende, of beste zakelijke lening, aan de beste tarieven.

Al ons advies is compleet gratis. Wij zijn er om je te helpen!

Zakelijke lening startup met Kompar

Hoe kunnen we je helpen?