Zakelijke lening

Zakelijke leningen voor eenmanszaken

Zoek je een zakelijke lening voor een eenmanszaak? Eenmanszaken zijn ook klanten bij Kompar. Wij zoeken de beste financiering voor je onderneming.

Zakelijke lening voor je eenmanszaak
  • Cedric Roels
    Cedric Roels
  • 7
    minuten leestijd
  • Laatste update:
    October 18, 2022

In dit artikel lees je over:

  • check
    Hoe kan je eenmanszaak het geld van een zakelijke lening gebruiken?
  • check
    Wat zijn de vereisten voor het aanvragen van een zakelijke lening voor een eenmanszaak?
  • check
    Lenen met of zonder onderpand/zekerheid

Zakelijke lening zoeken met Kompar?

  • check
    Vergelijk 15+ financiers
  • check
    Gratis persoonlijk advies
  • check
    Tot 1 miljoen. Antwoord <24u.
Bekijk mijn opties

Ben je op zoek naar financiering voor je eenmanszaak?

Alle bedrijven hebben financiering nodig voor hun dagelijkse bedrijfsvoering en voor investeringen. Wanneer het eigen vermogen van de onderneming niet toereikend is, wordt doorgaans externe financiering gezocht. De beste oplossing voor een eenmanszaak is meestal een zakelijke lening.

Met de hulp van online tussenpersonen voor zakelijke leningen zoals KOMPAR, kan je zakelijke leningen van verschillende kredietverstrekkers vergelijken en vinden wat het beste bij je bedrijf past. Hoe vraagt je een zakelijke lening aan bij een eenmanszaak? Welke eisen worden er doorgaans gesteld om een zakelijke lening te krijgen? Wat voor zekerheid of onderpand is meestal vereist als je een eenmanszaak heeft? In onderstaande tekst wordt antwoord op deze vragen. Of je vult gewoon een aanvraag in en kijkt wat er mogelijk is om te lenen voor je eenmanszaak.

Vraag een zakelijke lening aan voor een eenmanszaak

Leningen aan eenmanszaken

Zoals bij alle andere bedrijfsvormen, is het gebruikelijk om externe financiering aan te vragen bij het runnen van een eenmanszaak. De behoefte wordt vaak relevanter bij het opstarten van het bedrijf of wanneer groeikansen zich voordoen. Maar zelfs gevestigde bedrijven kunnen om verschillende redenen de hulp van externe financiering nodig hebben; het eigen vermogen is niet altijd toereikend, vooral niet voor grotere investeringen.

Hoe kan je eenmanszaak het geld van een zakelijke lening gebruiken?

Bij het invullen van een aanvraag geeft je ook aan waarvoor je onderneming de lening gaat gebruiken. Het financieringsdoel van de zakelijke lening helpt de banken en geldverstrekkers bij het maken van een afweging en kan het aanvraagproces versnellen. Maar wat zijn de gebruikelijke toepassingen van zakelijke leningen voor eenmanszaken?

Over het algemeen kunnen ze worden onderverdeeld in twee gebieden: ter financiering van de dagelijkse operatie en voor ter financiering van investeringen.

De operaties waarvoor de lening in het algemeen is gebruikt:

- loonkosten

- wervingskosten

- betalen van leveranciers

- marketingkosten

- inkoop van voorraad

- onverwachte uitgaven zoals belastingen of btw-betalingen

- renovaties

De behoefte kan ook ontstaan ​​doordat jij je leveranciers moet betalen voordat jouw klanten jou hebben betaald, hetzij als gevolg van betalingsvoorwaarden, omdat het inherent is aan het bedrijfsmodel of vanwege te late betalingen.

De tweede groep is financiering van investering van een eenmanszaak, denk hierbij aan:- de aanschaf van nieuwe inventaris / gereedschappen / machines- investering in onroerend goed- aankoop van een ander bedrijf.

Wat zijn de vereisten voor het aanvragen van een zakelijke lening voor een eenmanszaak?

Alle kredietverstrekkers hebben andere vereisten voor het goedkeuren van een aanvraag van een eenmanszaak voor een zakelijke lening. Een algemene vereiste is echter om voldoende terugbetalingscapaciteit te hebben, dit omdat kredietverstrekkers zo zeker mogelijk moeten zijn dat ze hun geld terugkrijgen. Omdat een zakelijke lening voor een eenmanszaak feitelijk wordt verstrekt aan de eigenaar van de onderneming (dus aan een rechtspersoon), zijn er ook eisen aan de persoonlijke financiën van de persoon in kwestie.

Om je kansen te vergroten en om meer aanbiedingen te krijgen van kredietverstrekkers, dient je je resultatenrekening en balans en/ of je rekeninggeschiedenis, mee te sturen in de aanvraag. Over het algemeen is een ondernemingsplan niet vereist, maar het kan een goed idee zijn om dit voor uzelf wel te maken. Hierover leest je meer in dit artikel.

Een resultatenrekening, balans en rekeninggeschiedenis zijn belangrijke documenten die kredietverstrekkers helpen bij het beoordelen van de toekomstige terugbetalingsmogelijkheden (de terugbetaalcapaciteit) van het bedrijf. Als laatste stap in het aanvraagproces stellen kredietverstrekkers over het algemeen een kredietrapport op over de eigenaar van de eenmanszaak, bij deze rechtsvorm staat deze persoon namelijk garant voor die de lening.

Het is ook belangrijk om te laten zien waarvoor je het geld gaat gebruiken. Zoals we hierboven vermeldden, is het financieringsdoel van een zakelijke lening een belangrijk onderdeel van de aanvraag en helpt het kredietverstrekkers een beter beeld te krijgen van je bedrijf. Hoe gedetailleerder je aanvraag is en hoe meer informatie (zoals bovenstaande documenten) je kan bijvoegen, des te groeter de kans is dat je bedrijf nauwkeurige leningsvoorstellen krijgt en onnodig werk vermijdt.

Hoe kan KOMPAR helpen bij het kiezen van een zakelijke lening?

Financiering van een eenmanszaak gebeurt gewoon op een vergelijkbare manier als financiering van een besloten vennootschap (bv) of een vennootschap onder firma (vof). je vraagt ​​een zakelijke lening aan en vervolgens maken de kredietverstrekkers een kredietbeoordeling en presenteren zij hun aanbiedingen. Wij bij KOMPAR helpen bedrijven om aanbiedingen van meerdere kredietverstrekkers eenvoudig te vergelijken, zodat je tijd kunt besparen en tegelijkertijd de beste voorwaarden krijgt.

Je aanvraag wordt ingediend bij 20+ verschillende kredietverstrekkers, die op hun beurt een oordeel vellen over het al dan niet verstrekken van een zakelijke lening aan je eenmanszaak. De aangeboden leningen verschillen over het algemeen tussen de verschillende kredietverstrekkers.

Met behulp van onze service kan je de aanbiedingen die je ontvangt snel en eenvoudig vergelijken, vervolgens kies je het aanbod dat het beste bij je bedrijf past. Onze adviseurs staan ​​altijd voor je klaar als je vragen heeft.

Lenen met of zonder onderpand/zekerheid

Een andere eis van de geldverstrekker kan zijn dat de geldnemer een activum als onderpand geeft, met andere woorden: dat er een zekerheid wordt verstrekt ten behoeve van de zakelijke lening. Dit doet een bank of kredietverstrekker doorgaans zodat hij een garantie heeft voor het geval de ondernemer de terugbetaling van de lening niet uit kasstromen kan voldoen.

De meest voorkomende zekerheid die kredietverstrekkers vragen, is een verpanding van bedrijfsactiva, zoals machines, auto's, voorraden of een hypotheek op het bedrijfspand of de privéwoning van de eigenaar

Persoonlijke borgtocht / garantie

Zakelijke leningen voor eenmanszaken

Een andere zekerheid die kan worden verlangd door kredietverstrekkers voor zakelijke leningen is een persoonlijke garantie. In de praktijk betekent dit dat iemand (zoals een partner, familielid of medewerker) verantwoordelijk wordt voor het terugbetalen van de lening als het bedrijf financiële problemen terecht komt. Als het gaat om eenmanszaken, is de eigenaar al persoonlijk verantwoordelijk voor alle schulden.

Sommige kredietverstrekkers eisen - naast een garantie van de eigenaar van de eenmanszaak - garanties van andere personen. Volgens juridische beoordelingen moet de persoon die een zakelijke lening garandeert, een goed begrip hebben van de zakelijke en financiële situatie van het bedrijf.

Financiering

Aan startende ondernemingen

Veel starters kiezen voor de bedrijfsvorm eenmanszaak wanneer ze in de opstartfase zitten, dit omdat het relatief gemakkelijk en goedkoop is om snel aan de slag te gaan met hun ondernemings. Veel ondernemers gaan na de start snel op zoek naar externe financieringsmogelijkheden, zoals zakelijke leningen, voor hun eenmanszaak. Wanneer een bedrijf nieuw is op de markt en geen lange financiële geschiedenis heeft, kan het moeilijker zijn om een ​​zakelijke lening goedgekeurd te krijgen door de bank. Het is echter zeker niet onmogelijk, blijkt uit de informatie die wij bij KOMPAR hebben verzameld over eenmanszaken en verstrekte zakelijke leningen.

Bedrijfsleningen - voor start-ups

Wat velen niet weten, is dat het mogelijk is om als startende onderneming geld te lenen. Dit geldt ook als je net een eenmanszaak bent begonnen. Dit is mogelijk omdat er enkele geldverstrekkers op de markt zijn die specifiek voor de starters een type zakelijke lening hebben gecreerd. Deze kredietverstrekkers hebben de traditionele kredietwaardigheidsvereisten geschrapt en kijken in plaats daarvan naar de toekomstige verwachte kasstromen van je bedrijf, dit is het bedrag dat er aan het einde van de maand over is nadat je alle verplichtingen hebt betaald. Afgelopen jaren hebben wij een aantal nieuw gestarte bedrijven geholpen om snel en soepel aanbiedingen te ontvangen. Dien binnen enkele minuten een aanvraag in en wij helpen je verder!

Wanneer is het interessant om een eenmanszaak te starten?

Een eenmanszaak is tegenwoordig de meest voorkomende bedrijfsvorm onder ondernemers in Nederland. Een eenmanszaak runnen is eenvoudig en je kunt snel aan de slag (de regelgeving is vereenvoudigd aangezien er vanuit wordt gegaan dat je geen of een beperkt aantal werknemers hebt). Een eenmanszaak is dus een goede keuze als je snel en zonder gedoe een bedrijf wilt starten en je diensten wilt factureren.

Een voorbeeld is een adviseur of een timmerman die klanten heeft en een bedrijf nodig heeft om te kunnen factureren. Eenmanszaak houdt in dat je als particulier eigenaar bent van het bedrijf, het bedrijf runt en je verantwoordelijk bent voor het bedrijf. Met andere woorden, je bent verantwoordelijk voor de financiën van het bedrijf, inclusief de schulden.

Zakelijke lening voor eenmanszaken met Kompar

Hoe kunnen we je helpen?