Een zakelijke lening zonder rente

Zakelijke lening zonder rente
10/5/2022

Steeds vaker zien we kredietverstrekkers die zeggen dat zij een zakelijke lening zonder rente verstrekken. Velen onder ons vragen zich misschien af hoe dit mogelijk is. Zit er een addertje onder het gras? In dit artikel lees je meer over zakelijke leningen zonder rente. Hier alvast een tipje van de sluier... Er is een mogelijkheid.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Heb je een offerte ontvangen van een kredietverstrekker waarin geen rente is opgenomen? Dat is inderdaad mogelijk. Steeds vaker zien we kredietverstrekkers die geen rente vermelden bij de zakelijke lening. Maar lijkt een zakelijke lening zonder rente te mooi om waar te zijn? Ja, helaas, het is bijna altijd te mooi om waarte zijn.

Geen rente,maar...

Uiteindelijk bieden alle kredietverstrekkers hetzelfde product aan: een geldlening. Bij het verstrekken van een zakelijke lening willen zij een vergoeding ontvangen voor het risico dat zij nemen.

Om zich van de massa te onderscheiden, gebruiken ze allerlei alternatieven voor het woord "rente". Hier volgen enkele van de termen die de laatste jaren op de markt zijn gekomen:

  • Vaste maandelijkse vergoeding of premie: Je betaalt een vaste maandelijkse vergoeding (of premie) bovenop je maandelijkse aflossing.
  • Alleen afsluitprovisie: Je betaalt alleen een afsluitprovisie voor het afsluiten van een lening. In veel gevallen is dat zeer voordelig. De afsluitprovisie wordt dan echter wel verrekend in je maandelijkse betaling.
  • Totale aflossing: Bij deze variant moet je een hoger bedrag terugbetalen, ongeacht de looptijd van de lening.

Uiteindelijk betekenen ze allemaal ongeveer hetzelfde: je betaalt een vergoeding voor het lenen van geld. Het heet dus geen rente, maar het houdt wel hetzelfde in. Daarom adviseren wij bij Kompar altijd om de tarieven terug te rekenen naar een maandrente.

Geen rente betalen? Het kan!

Zoals al aangegeven zien we één mogelijkheid voor een zakelijke lening zonder rente, dit is echter niet optimaal. De oplossing ligt in het gebruik van een creditcard. Vaak mag je de limiet van de creditcard een maand lang gratis gebruiken, zolang je aan het eind van de maand het saldo van de creditcard - de openstaande limiet - afbetaalt. Zo heb je een zakelijke lening zonder rente.

Deze oplossing is echter niet optimaal omdat het slechts een oplossing voor één maand is, en er een risico bestaat op extreem hoge rentevoeten als je het uitstaande bedrag niet kunt afbetalen. Daarom raden wij altijd aan een zakelijke lening af te sluiten in plaats van een creditcard limiet.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik niet te veel rente betaal?

Hoewel een zakelijke lening zonder rente een utopie is, is een zakelijke rente waarbij je niet te veel betaalt dat zeker niet! Wij van Kompar zijn er om je te helpen! Via Kompar kan je binnen 2 minuten een aanvraag doen bij meer dan 1 0kredietverstrekkers in Nederland. Binnen 24 uur heb je vaak al meerdere offertes binnen. Wij rekenen alle verschillende kosten, provisies en vergoedingen om naar één vergelijkingsmiddel: de effectieve rente. Zo zorgen wij ervoor dat je een volledig transparant beeld hebt welke aanbieding het meest interessant is en het beste aansluit bij jouw zakelijke behoeften.

Zakelijke lening zonder rente
138an Group AB ©2022