Zakelijke leningen voor een BV

Zakelijke lening voor een BV
4/10/2021

Heb je een BV en ben je op zoek naar een zakelijke lening? Dan ben je hier aan het juiste adres, Kompar maakt het je gemakkelijk om een zakelijke lening aan te vragen voor je besloten vennootschap wanneer je tijdelijk liquiditeit moet uitbreiden. Hieronder kun je meer te weten komen over zakelijke leningen voor BV's.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Voordelen van zakelijke leningen voor een BV

Zakelijke leningen aan besloten vennootschappen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Hieronder vind je enkele voorbeelden waarvoor KOMPAR-klanten een zakelijke lening gebruiken:

● Renovatie en uitbreiding van uw bedrijfspand om meer werknemers en klanten een kantoor te bieden en zo uit te breiden.

● Het kopen of huren van materialen en gereedschappen voor bouwbedrijven, zoals bouwmachines, tractoren, of iets anders dat nodig is om een grote klus te klaren

● Proberen meer klanten te bereiken door te investeren in marketing meteen nieuwe website of door de hulp in te roepen van een PR-bureau

Wanneer je een besloten vennootschap hebt, is het bedrijf zelf verantwoordelijk als een afzonderlijke juridische entiteit en niet jij persoonlijk. Dit betekent dat je niet persoonlijk aansprakelijk hoeft te zijn voor schulden, maar dat met name het bedrijf de eigenaar van de schuld is. Op de lening kan een persoonlijke borgstelling worden geëist, maar het kan ook iemand anders zijn dan jijzelf die de zakelijke lening aanvraagt. Het is dus soepeler om een zakelijke lening af te sluiten wanneer je een besloten vennootschap hebt dan wanneer je bijvoorbeeld een eenmanszaak of een vennootschap onder firma (VOF) hebt.

Zakelijke leningen aan besloten vennootschappen vergelijken

Zodra je onderneming heeft besloten een zakelijke lening aan te vragen, is het belangrijk verschillende leningen te vergelijken. Er zijn honderden verschillende banken en kredietverstrekkers die bereid zijn je vennootschap een bedrijfslening aan te bieden.

Veel kredietverstrekkers en banken hebben verschillendemanieren om een kredietbeoordeling van je bedrijf te maken en daarom kunnen deprijzen sterk verschillen, afhankelijk van waar je geld wilt lenen. Via ons word de financieringsaanvraag automatisch naar meerdere banken en kredietverstrekkers gestuurd, hierdoor krijg je meer verschillende leningsvoorstellen zodat je zo vlot mogelijk het voorstel met de laagste rentevoet te kiezen.

Op Kompar.nl kan je meer lezen overbedrijfsleningen aan vennootschappen en ons vergelijken met andere kredietverstrekkers & banken voordat je geld leent. Let op! Geld lenen, kost geld!

Een zakelijke lening for een starter

Veel starters denken erover een zakelijke lening af te sluiten, dit kan zowel voor- als nadelen hebben. Het grote voordeel is dat je onderneming snel met haar bedrijfsidee van start kan gaan zonder financiële belemmeringen.

Wat je moet weten als je een startend bedrijf hebt, is dat je een persoonlijke borg nodig hebt van iemand in het bedrijf die voor de schuld kan instaan voor het geval het bedrijf het zich niet kan veroorloven de bedrijfslening achteraf terug te betalen.

Lees hier meer over zakelijke leningen voor starters en start-ups

Bankleningen voor een BV

Vandaag de dag gaan veel bedrijven naar een bank omeen zakelijke lening aan te vragen. Dit is niet erg tijdsefficiënt omdat je vaak veel extra documentatie moet meebrengen en je bedrijf moet verkopen opdat de bank je lening zou goedkeuren. In het huidige lage renteklimaat in Nederland eisen de banken ook goede marges op hun leningen en weigeren zij de meeste kleine vennootschappen met kleinere bedragen te helpen (bijvoorbeeld minder dan 100000 EUR).

Daarom is het makkelijker en meer tijdsefficiënt om in plaats daarvan je te wenden tot een leningmakelaar zoals wij bij Kompar. Wij gaan met onze kredietverstrekkers persoonlijk aan tafel zitten om de beste rente te krijgen voor jouw onderneming. Op die manier kan je tijd en geld besparen, en je concentrerenop de echt belangrijke dingen, zoals het opbouwen van je bedrijf.

Vereisten voor zakelijke leningen bij een BV

Gewoonlijk zijn er diverse eisen wanneer je geld leent voor je BV. Sommige kredietgevers eisen een minimale jaaromzet of reeds enkele jaren actief te zijn, maar dit is niet de norm die door iedereen wordt toegepast. Meer verstrekkers van zakelijke leningen vereisen dat je geen negatief betalingsverleden hebt, maar anderen zullen dit ook aanvaarden indien je een bewijs van goede terugbetalingscapaciteit uit het recente verleden kunt tonen. Een tip is om de transactiehistorie van je bedrijf zo snel mogelijk bij je bank op te vragen en bij je aanvraag te voegen. Ook een belastingsaangifte is iets wat veel kredietverstrekkers eisen. Indien je geen toegang hebt tot de balans en de winst- en verliesrekening van je onderneming, neem dan contact op met je accountantskantoor en zij kunnen die documenten zekervoor je opstellen.

Persoonlijke borgtocht

Bij het aanvragen van een zakelijke lening voor je BV is het gebruikelijk dat een persoonlijke garantie wordt gevraagd. Meestal is die van toepassing op de CEO van de onderneming. Indien je bedrijf de schuld uiteindelijk niet kan betalen, is de borg aansprakelijk voor de terugbetaling van de lening.

zakelijke lening
138an Group AB ©2021