Alles over zakelijke leningen en het opstarten van jouw restaurant

Zakelijke lening restaurant
10/5/2022

Denk je erover om je eigen restaurant te openen, of heb je er altijd al van gedroomd om je eigen kroeg te openen? Of wil je graag een taverne, bar of eetkraam opstarten? Je bent niet alleen, er zijn veel mensen die dromen van een eigen restaurant! Een eigen restaurant runnen, of het nu een buurtcafé, een grotere eettent of snackbar is, kan behoorlijk lastig zijn. Vooral als je nieuw bent op de markt. Je moet denken aan het bijhouden van je personeel, het beheren van een loonlijst, leveranciers, voorraad, menu, decoratie, marketing en reclame. Er zijn een heleboel zaken om rekening mee te houden.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Uw eigenrestaurant openen – minigids

Een eigen restaurant openen is iets waar veel mensen vandaag de dag van dromen. Droom je er al lang van om een gezellig restaurant of een unieke bistro te openen? Dan is het misschien handig om onze minigids hieronder door te lezen om je droom tot werkelijkheid te maken. Waar moet je rekening mee houden als je van plan bent een restaurant te openen?

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is de locatie: waar zal je zaak zich bevinden? Veel mensen beschouwen de locatie als topprioriteit. Natuurlijk hangt het ervan af wat voor soort eettent je wilt beginnen. Een goed idee zou kunnen zijn om na te denken over je doelgroep om je locatie te kiezen. Wat voor soort panden zijn er in de buurt die je interesseren, welke ontbreken er, wat voor soort klanten wil je bereiken? Ook iets waarvoor je de tijd moet nemen is een aantrekkelijke restaurantnaam.

Restaurantnaam

De naam van je restaurant is een belangrijk aspect dat je goed moet afwegen. Een restaurantnaam moet klanten aantrekken en zowel persoonlijk als bij je zaak passen. Probeer eens met familie, vrienden en collega's te brainstormen over goede namen. Een goede restaurantnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn, niet te ingewikkeld en simpel te spellen. Een goede naam moet uniek zijn, maar niet te lang en een positieve indruk geven. De keuze van de kleuren voor het logo en de restaurantnaam is verder zeker iets om in gedachten te houden. Zo kan rood worden ervaren als een agressieve kleur, maar het kan ook een gevoel van kracht, opwinding en passie geven. Groen is een kleur met een kalmerend effect, die een gevoel van natuur, vooruitgang en duurzaamheid overbrengt.

Welke ondernemingsvorm is het beste?

Verreweg de meeste ondernemingsvormen zijn geschikt voor een restaurantbedrijf. De meest populaire en gangbare vennootschapsvorm in de restaurantsector is de besloten vennootschap. Deze vennootschapsvorm is het meest geschikt om personeel in dienst te nemen, wat een restaurant in de meeste gevallen zal moeten doen. U moet ten minste 45 000 EUR investeren om een naamloze vennootschap op te richten. Bij een besloten vennootschap is geen minimumstorting vereist.

Welkevergunningen zijn nodig?

Het restaurant moet een exploitatievergunning hebben voor het bereiden en serveren van gerechten. Daarnaast moet je sindskort ook rekening houden met de Alcoholwet als je van plan bent alcoholische dranken te verkopen. Een terrasvergunning is ook nodig zelfs al wil jestoeltjes op je eigen terrein wilt neerzetten. Ten slotte, vergeet ook niet de hygiënecode en milieu- en omgevingsvergunningen op tijd in acht te nemen. Deze verschillen per gemeente, dus ga voor de zekerheid even langs bij je lokale ambtenaar.

Restaurantafwerken met KOMPAR?

Als je je zaak in de restaurantsector uitbreidt of een volledig nieuw restaurant opent, zul je in de meeste gevallen een grote investering moeten doen. In sommige gevallen betekent dit dat je geld moet lenen van externe bronnen. Zakelijke leningen voor restaurants en bars kunnen lastig en moeilijk te verkrijgen zijn. Grote banken vinden het mogelijk een te groot risico om grote zakelijke leningen te verstrekken, maar gelukkig zijn banken niet de enige optie. Bij KOMPAR helpen wij je graag bij het vergelijken van de verschillende voorwaarden en aanbiedingen van onze kredietverstrekkers voor een zakelijke lening in het bijzonder.

Waarvoor kan een restaurant een zakelijke lening gebruiken?

Zakelijke leningen voor restaurants via KOMPAR kunnen worden aangepast aan een verscheidenheid van behoeften en zijn er zeker van om je te helpen je zaak op de best mogelijke manier te runnen! Hieronder staan een paar voorbeelden van waarvoor een zakelijke lening kan worden gebruikt, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden:

  • Aankoop van keukenuitrusting, machines en meubilair
  • Verbouwing en renovatie van panden
  • Aanwerving van nieuw personeel
  • Opleiding van het personeel
  • Investeren in auto's die kunnen worden gebruikt voor thuisbezorging
  • Opslagruimte en meubilair
  • Omgaan met kastekorten, als gevolg van seizoensschommelingen bijvoorbeeld
  • Liquiditeitsproblemen die kunnen voortvloeien uit onverwachte gebeurtenissen. Bijvoorbeeld de crisis die velen in de restaurantsector momenteel doormaken met de huidige pandemie.
Zakelijke lening restaurant
138an Group AB ©2022