Zakelijke lening en kosten. Wees goed geïnformeerd!

Zakelijke lening en kosten
10/5/2022

Er zijn verschillende redenen waarom je een zakelijke lening zou moeten afsluiten en op zoek zou moeten gaan naar verschillende financieringsoplossingen. Een veel voorkomende reden kan zijn dat je je bedrijf net bent begonnen en opstartkosten te dekken hebt. In veel gevallen kan het ook zijn dat een reeds gevestigd bedrijf aan het uitbreiden is en moet investeren in nieuwe investeringen en aankopen. Met een zakelijke lening kan de onderneming bijvoorbeeld panden kopen, sofware up-to-date houden, gereedschap aanschaffen en dergelijke. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er meestal kosten verbonden zijn aan het lenen van geld. Een van deze kosten is de rente, die hoog of laag kan zijn, afhankelijk van de lening zelf.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Verschillende vormen van rente

Als het om zakelijke leningen gaat, kunnen de rentetarieven er iets anders uitzien. Sommige zijn hoger en andere lager. Er zijn ook verschillende soorten rentevoeten. De rentevoet varieert naar gelang van de overeenkomst die met de kredietgever of bank is gesloten. Als je een bedrijf hebt met een goed kasstromen, kan je een zeer gunstige lening krijgen met een lage rentevoet. Iets anders dat je kan helpen een lagere rente te krijgen, is als je een of andere vorm van zekerheid voor de lening kunt bieden; als je de lening neemt om een pand of iets dergelijks te kopen, kan dat pand enige zekerheid bieden.

Wat de rentevoeten betreft, kunnen ondernemers soms ook kiezen of zij een variabele of een vaste rente willen. Er kunnen verschillende voordelen verbonden zijn aan de verschillende soorten rentevoeten, afhankelijk van de aard van de lening, hoe lang je geld moet lenen, enzovoort.

De variabele rente

Als er sprake is van een recessie, als de rente naar verwachting laag zal blijven, of als de onderneming het geld niet lang hoeft te lenen, is een lening met variabele rente waarschijnlijk relatief voordelig. Op lange termijn is dit vaak een optie die de laagste rentekosten biedt, maar er zijn natuurlijk ook risico's aan verbonden. Als je het niet erg vindt om marktveranderingen in de economie in de gaten te houden, dan is dit het type rentevoet dat je best kan kiezen.

Vaste rente

De meeste bedrijfsleningen op de markt worden aangeboden tegen een vaste rentevoet.  Een vaste rente betekent dat de lener een rentevoet aanvaardt bij het aangaan van de lening en dat dit rentetarief vervolgens gedurende de looptijd van de lening in het geheel niet verandert. De duur van de periode waarvoor de rentevoet kan worden vastgesteld, varieert. Als je van plan bent een kortlopende lening af te sluiten, dan kan je de rentevoet vaak voor de hele looptijd vastzetten. Als je daarentegen een grote lening hebt waarvan de aflossing verscheidene jaren in beslag zal nemen, kan je de rente gewoonlijk niet voor meer dan tien jaar worden vastgezet. Je kan de rente op deze leningen meestal voor een kortere periode vastzetten als je dat wenst.

Wanneer je de rente vastzet, blijft deze elke maand gelijk, zodat je altijd weet hoeveel je moet betalen.

Effectieve rentevoet

De effectieve rentevoet of jaarlijks kostenpercentage (JKP) is niet echt een soort rentevoet. In plaats daarvan is het een term die je kan gebruiken om te weten te komen hoeveel je in totaal voor je lening zal moeten betalen. Het JKP omvat alle kosten, zoals nominale rente, rentebetalingen en meer. Je kan het JKP dus niet zien als een rentepercentage, maar het is wel een handige manier om verschillende zakelijke leningen te vergelijken. Zelfs indien een lage nominale rentevoet wordt opgegeven, kunnen er andere kosten zijn die de lening uiteindelijk duurder maken dan de lening met een iets hogere rentevoet.

KOMPAR en kosten van zakelijke leningen

Onze kredietverstrekkers bieden zakelijke leningen met vaste rente op ons digitale platform. Momenteel zijn variabele tarieven bij ons niet beschikbaar. Je moet er altijd van bewust zijn dat elk aanbod van onze kredietverstrekkers kan verschillen wat de rente betreft. Daarom is het belangrijk om altijd naar de totale kosten van de bedrijfslening te kijken. Wil je uitzoeken welke rentetarieven jij aangeboden krijgt? Doe een aanvraag bij Kompar en krijg echte aanbiedingen!


Zakelijke lening en kosten
138an Group AB ©2022