Zakelijke lening voor een bedrijfsauto

Zakelijke lening auto
10/5/2022

Vervoer en reizen worden in de meeste bedrijfstakken en ondernemingen in het algemeen zeer vaak als vanzelfsprekend beschouwd. De noodzaak om over een bedrijfswagen te beschikken varieert naar gelang van het soort bedrijf. Als je een transportbedrijf runt, is de bedrijfswagen de kern van je soort bedrijf. Anderzijds hebben kleinere bedrijven een bedrijfswagen misschien alleen nodig voor bepaalde specifieke situaties. Er zijn ook een groot aantal bedrijven waarvan de werknemers dagelijks een bedrijfswagen nodig hebben en moeten gebruiken. Hoe zal het bedrijf de aankoop van de auto financieren? In dit artikel bekijken we een paar verschillende financieringsmogelijkheden voor de aankoop van een bedrijfswagen.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Een bedrijfswagen kopen of leasen?

Wat is het beste: een bedrijfsvoertuig kopen of leasen? Veel ondernemers stellen zichzelf deze vraag. Het droomscenario is natuurlijk om genoeg geld te hebben om een gloednieuwe bedrijfsauto te kopen. Een nadeel kan echter zijn dat het bedrijf geld vastlegt voor de aankoop van de bedrijfsauto in plaats van het voor iets anders te gebruiken. Een andere populaire vorm van financiering die door kleinere bedrijven wordt gebruikt, is leasing van bedrijfswagens. Het voordeel van leasing is dat je zich als ondernemer misschien wel een duurdere en modernere auto kunt veroorloven, omdat je een maandelijkse kost in de vorm van huur krijgt. Het nadeel is dat het bedrijf niet de eigenaar van de bedrijfsauto is, maar de leasemaatschappij.

Onze klanten en bedrijfsleningen voor voertuigen

In principe werkt het lenen van geld voor een auto die in je bedrijf wordt gebruikt op dezelfde manier als het kopen van een auto voor privé-doeleinden. Het verschil is dat bedrijfsauto's niet altijd als onderpand voor een aankoop kunnen worden gebruikt. Helaas is het voor kleine bedrijven vaak moeilijker om een lening voor een auto te krijgen dan voor grotere, gevestigde bedrijven, en in de meeste gevallen is een borgstelling vereist. Als gevolg daarvan zoeken veel ondernemers ongedekte zakelijke leningen, die op hun beurt kunnen resulteren in rente tarieven en voorwaarden die niet zo gunstig zijn als wanneer de auto als onderpand zou worden beschouwd. Veel van onze cliënten zijn betrokken bij transport- en logistieke activiteiten, zoals transportbedrijven of vervoersondernemingen. De behoefte aan verschillende soorten voertuigen is dan ook gevarieerd. Bedrijven moeten vaak geld lenen voor een nieuwe vrachtwagen, transportvoertuig, bestelwagen of taxi, afhankelijk van de sector en de klantengroep. Zo kan bijvoorbeeld een zakelijke lening via KOMPAR worden gebruikt als aanbetaling samen met een financiering van een dealer.

Vergelijk leningen voor bedrijfswagens met Kompar

Er zijn een aantal zaken die het overwegen waard zijn wanneer je geld leent voor een bedrijfswagen. Neem zeker niet de eerste beste aanbieding voor een zakelijke lening, maar kijk wel welke andere opties er op de markt zijnals je op zoek gaat naar zakelijke leningen voor de auto. Heb nog geen besluit genomen over een zakelijke lening? Het zoeken naar een bedrijfsautofinanciering hoeft niet zo tijdrovend en vervelend te zijn. Een optie die al zeer populair is, is het online zoeken naar zakelijke leningen voor bedrijfswagens. Het is zeker handiger dan naar verschillende banken te gaan en afspraken te maken met bankiers.

KOMPAR biedt een gratis vergelijkingsdienst met een online platform waar je gemakkelijk verschillende zakelijke leningaanbiedingen en voorwaarden van meer dan 10 banken en kredietverstrekkers kunt vergelijken voor zowel nieuwe als gebruikte bedrijfsvoertuigen. Een groot voordeel is dat een dergelijke dienst je tijd bespaart, aangezien het slechts een paar minuten duurt om een eenvoudige en gebruiksvriendelijke leningaanvraag in te vullen. Na slechts 24 uur heb je toegang tot je leningaanbiedingen van alle kredietverstrekkers. U kunt de aanbiedingen gemakkelijk en direct vergelijken op je mobiel of tablet. KOMPAR heeft al een groot aantal transport- en logistieke bedrijven aan een zakelijke lening geholpen, en we werken voortdurend aan de uitbreiding van het aanbod van onze kredietverstrekkers en partners. Indien je ondersteuning nodig heeft of vragen heeft over bedrijfsleningen voor bedrijfswagens, aarzel dan niet om ons te contacteren.

138an Group AB ©2022