Wat u moet vermijden bij het runnen van uw eigen bedrijf

Run je eigen bedrijf
27/4/2022

Het hebben en runnen van een eigen bedrijf is iets waar steeds meer mensen van dromen. Vrijheid is iets dat velen trekt, je bent je eigen baas, realiseert eigen je dromen en werkt aan het bereiken van de doelen van jou en van je bedrijf. Maar als de waarheid aan het licht komt, is ondernemerschap niet alleen een rozengeur en maneschijn, maar vereist het veel hard werken, overuren en vooral toewijding. Zelfstandigen moeten hun ervaringen vaak opbouwen door hun hand in het vuur te steken, door fouten te maken of door minder doordachte beslissingen te nemen. In dit artikel delen we goed advies zodat wij u als ondernemer kunnen helpen om niet in (financiële) valkuilen te belanden. Dit is iets dat u in gedachten moet houden om niet te doen als u uw eigen bedrijf runt:

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

1. Gebrek aan goed businessplan

Een bedrijf starten zonder een goed businessplan is slecht idee en heeft doorgaans een gebrek aan succes tot gevolg. Een businessplan werkt als een soort checklist die u en anderen helpt te begrijpen wat uw bedrijfsidee is en hoe u het wilt implementeren. Het is altijd gemakkelijker om een ​​bedrijf te runnen als je een duidelijk en ondubbelzinnig plan hebt om aan vast te houden. Een goed ondernemingsplan helpt u stap voor stap voor stap de hoofddoelen te bereiken. Het plan moet onder meer bevatten waar een bedrijf zich mee bezighoudt, de branche en de markt waarop ze actief is, op welke klanten de onderneming zich richt en op welke manier u nieuwe klanten kunt winnen. Het plan moet zo worden geschreven dat het vervolgens aan het publiek kan worden gepresenteerd. Daarnaast hebben sommige banken en kredietverleners een ondernemingsplan nodig voor het beoordelen van een aanvraag van een zakelijke lening, vooral voor hogere bedragen. Het is ook vaak een vereiste van investeerders. Dus ga zitten en schrijf een zo goed mogelijk businessplan, want je moet anderen kunnen overtuigen dat jouw idee briljant is.​

2. Geen onderscheid maken tussen zakelijk en privéleven (in financiële zaken)

Als zelfstandige heb je waarschijnlijk minder vrije tijd dan anderen, zeker in een vroege fase van de bedrijfsvoering. U steekt waarschijnlijk hart en ziel in het bedrijf en doet er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Als zelfstandige kan het soms moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen het bedrijf en je eigen geld, het is een vrij veel gemaakte fout. Een bedrijf moet door een duidelijke grens worden gescheiden van iemands privéleven, aangezien het andere regels en verantwoordelijkheden heeft. De belangrijkste focus van het bedrijf is dat geïnvesteerd geld meer geld moet opleveren. Beslissingen die niet leiden tot meer winst voor het bedrijf zijn met andere woorden vanuit zakelijk perspectief geen goede beslissingen. Als je geen onderscheid maakt tussen de financiën van jezelf en die van het bedrijf, kan een afweging om bijvoorbeeld met het gezin op vakantie te gaan of te investeren in een nieuwe machine voor het bedrijf lastig zijn.

3. Het onverwachte niet verwachten

Een leven als zelfstandige kan, zeker in het begin, heel anders zijn dan het leven als werknemer met een vast salaris en 8 uur werktijd per dag. Op het eerste gezicht lijkt alles eenvoudig en perfect voor mensen die hun eigen bedrijf runnen. Maar het oppervlak laat vaak geen details zien en wat er achter de schermen gebeurt. Probeer na te denken over de toekomst, denk enkele stappen voorwaarts en doorgrond verschillende scenario's die zich kunnen voordoen. Het is erg belangrijk om vooruit te kijken, aangezien de meeste bedrijven van tijd tot tijd moeilijke tijden en situaties doormaken. Door een idee te hebben van hoe de zaken zich in de toekomst voor uw bedrijf mogelijk kunnen ontwikkelen, kunt u problematische situaties tot op zekere hoogte vermijden en eventuele moeilijkheden beter aanpakken als ze zich voordoen - want de kans dat ze zich gaan voordoen is groot. Dergelijke situaties kunnen variëren van het vinden van bekwaam personeel tot het hebben van voldoende geld op de bankrekening om facturen te betalen en lopende uitgaven te beheren. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om voor moeilijkere tijden een liquiditeitsbuffer op te bouwen.

4. Niet proactief zijn

We leven in de jaren 2020. Technologische vooruitgang, overal digitalisering. Internet en bedrijven die een groot deel van onze dagelijkse klusjes willen automatiseren. Alles gaat sneller, nauwkeuriger en je kunt zelfs een bedrijf aansturen vanaf de andere kant van de wereld. Digitalisering bespaart vooral zzp'ers die delen van hun werkprocessen hebben gedigitaliseerd veel tijd. Als het je lukt om tijd te besparen, wat moet je dan met de bespaarde tijd doen? Op vakantie gaan? Ja. Nog meer leuke YouTube-filmpjes kijken over katten? Natuurlijk, waarom niet. Maar is er geen verstandiger manier om uw tijd door te brengen? Natuurlijk doet het! Kijk naar de gang van zaken van uw bedrijf en hoe het voor u gaat.

Misschien is er nog een oud probleem over dat een paar jaar geleden opdook, maar dat je hebt genegeerd, omdat er toeg geen tijd was om het aan te pakken. Of misschien heeft een van uw medewerkers een goed idee hoe u uw assortiment kunt verbreden. Er is misschien een groeimogelijkheid geweest die u nog niet eerder heeft kunnen aangrijpen. Wees proactief en gebruik uw tijd om voor uw bedrijf te zorgen en problemen op te lossen die afgelopen jaren zijn achtergebleven. Bedenk hoe u het bedrijf en uw processen kunt ontwikkelen. Door proactief te zijn, bent u voorbereid op de toekomst en kunt u beter met situaties omgaan in vergelijking to momenten dat u weinig tijd heeft. U kunt er zeker van zijn dat een proactieve houding uw bedrijf zal verbeteren. Wees een proactieve leider en gebruik uw tijd effectief!

138an Group AB ©2022