Vind de beste zakelijke lening

Vind de beste zakelijke lening
10/5/2022

Wat maakt een zakelijke lening een goede zakelijke lening? Alle bedrijven die overwegen om externe financieringsmogelijkheden te onderzoeken, willen de beste financiering vinden die op de markt beschikbaar is. De activiteiten van ieder bedrijf zijn uniek, maar verschillende organisaties en bedrijven kunnen nog steeds vergelijkbare behoeften hebben als het gaat om externe financiering. De behoeften zijn meestal gebaseerd op de financiële situatie en toestand van een bedrijf. Het is bekend dat het afsluiten van een zakelijke lening een van de meest effectieve manieren is om financiering te krijgen voor bedrijven. Maar er zijn veel verschillende manieren om de beste optie te kiezen voor de huidige situatie of behoeften van uw bedrijf. In dit artikel gaan we dieper in op hoe u de beste zakelijke lening voor uw bedrijf en andere financieringsmogelijkheden voor het MKB kunt vinden.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Is het mogelijk om de beste zakelijke lening voor een bedrijf te vinden?

Is het mogelijk om een ​​zakelijke lening te vinden die het beste bij uw bedrijf past? En wat bepaalt welke lening het beste is voor uw bedrijf?

Het antwoord op de eerste vraag: Ja, er is altijd een beste optie en het is mogelijk om de beste zakelijke lening op de markt te vinden. Als het erom gaat welke factoren bepalen welke lening het beste is, dan is dit onder anderen afhankelijk van de behoeften van een bedrijf, maar er zijn een aantal factoren.

Waar vindt u de beste zakelijke lening voor uw bedrijf?

Als u de beste zakelijke lening voor uw bedrijf moet vinden, dan kunt u de hulp inroepen van internet en een dienst zoals KOMPAR. We vergelijken zakelijke leningen van +20 verschillende kredietverleners en banken, zodat u de zakelijke lening kunt vinden die het beste bij u past. Op een aanvraag voor een zakelijke lening bij KOMPAR geven alle aangesloten banken en kredietverleners in ons netwerk antwoord.


Welke factoren bepalen welke zakelijke lening het beste is voor uw bedrijf?

Eerst moet u kijken naar de behoeften van uw bedrijf. De laagste rente is niet altijd de enige doorslaggevende factor, aangezien u met andere zaken rekening moet houden, zoals het aflossingspercentage. Daarom is het belangrijk om naar de unieke situatie en behoeften van het bedrijf te kijken voordat u beslist welke zakelijke lening het beste voor het bedrijf is.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een nieuwe auto moet kopen zodat uw bedrijf meer klanten kan bedienen. Hoewel er veel verschillende auto's en prijzen zijn, is er een minimum bedrag dat u nodig heeft om een ​​auto te kunnen kopen. Hierbij is het geleende bedrag voor u een doorslaggevende factor wanneer u beslist welke zakelijke lening het beste is.

Een ander voorbeeld is als je twee leningen hebt met hetzelfde leenbedrag en rentepercentage, maar ze verschillen qua looptijd en hoeveel er per maand afgelost moet worden. Hier kunt u het beste kijken naar de lening met de langste looptijd en de langste aflossingsperiode, aangezien dit de cashflow van uw bedrijf het minst zal beïnvloeden.

Wanneer u moet beslissen welke zakelijke lening het beste zijn voor uw bedrijf, staan ​​de adviseurs van KOMPAR altijd voor u klaar.


Vind de beste zakelijke lening bij KOMPAR

Het enige dat u hoeft te doen om de beste zakelijke lening te vinden, is een aanvraag indienen op onze website. Het aanvraagformulier is heel eenvoudig en snel in te vullen. Bij het invullen van de aanvraag is het altijd een goed idee om wat extra informatie toe te voegen zodat de kredietverlenders een goede beoordeling kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de laatste jaarcijfers van uw bedrijf. Nadat u een aanvraag heeft gedaan, ontvangt u binnen 24 uur een reactie van +20 kredietverleners en banken. U kunt dan de zakelijke lening kiezen die het beste bij uw bedrijf past.

Andere soorten financiering voor uw bedrijf

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet (ook wel bekend als rekening courant krediet) is een andere financieringsvorm voor bedrijven. Het wordt echter niet zo vaak aangeboden als een zakelijke lening. De rekening courant krediet ​​werkt op vrijwel hetzelfde principe als een creditcard: bedrijven lenen doorlopend geld tot een bepaalde limiet. Zo'n alternatief helpt bedrijven om te voldoen aan kortetermijnbehoeften en -doelen of het dient als een soort buffer wanneer ze snelle toegang tot liquiditeit nodig hebben. Een rekening courant krediet is in de meeste gevallen gekoppeld aan een bedrijfsrekening.

Voordelen:

 • Flexibele financiering
 • Eenvoudig en snel aanvraagproces
 • Lage jaarlijkse rente
 • Hoge financieringsbedragen, echter lager dan bij bedrijfsleningen

Nadelen:

 • Mogelijk moet u een zekerheid als onderpand verstrekken
 • Wordt doorgaans minder aangeboden door kredietverleners

Crowdfunding

Een andere financieringsmethode voor bedrijven die steeds populairder wordt is crowdfunding. Dit betekent dat je als onderneming geld inzamelt bij een grotere groep mensen, zowel bedrijven als particulieren. Dergelijke fondsenwerving gebeurt meestal via een speciale crowdfunding-website, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​groter aantal mensen te bereiken.

Voordelen: 

 • Nieuwe innovatieve methode
 • Een manier om grotere menigten te bereiken

Nadelen:

 • Resultaat over succes van het project zijn moeilijk te voorspellen

Leasing

Leasing is een andere populaire financieringsmethode voor kleine en middelgrote bedrijven. Voor veel kleine bedrijven is leasen een kosteneffectief alternatief voor het kopen van machines of, in veel gevallen, voertuigen. Tegenwoordig is het voor kleinere bedrijven mogelijk om bijna alle soorten vaste activa te leasen. Leasing is een vorm van financiering die sterk lijkt op een zakelijke lening, maar het betekent dat de financiering 1 op 1 gekoppeld is aan het object dat u koopt.

Voordelen:

 • Leasebetalingen kunnen in bepaalde gevallen als kosten in uw boekhouding worden afgetrokken
 • Leasemaatschappijen kunnen soms onderhoud en service bieden voor het activa
 • Leasemaatschappijen bieden meestal voorwaarden die passen bij uw behoeften

Nadelen:

 • De apparatuur die u least, is op de lange termijn bijna altijd duurder als u het koopt met een leasecontract
 • U heeft startkapitaal nodig (gedeeltelijke eerste betaling vereist)

Debiteurenbevoorschotting en factoring

Debiteurenbevoorschotting is vergelijkbaar met factuurverkoop, maar in plaats van uw onbetaalde facturen aan een factoringbedrijf te verkopen, gebruikt u de facturen als onderpand om de liquiditeit te vergroten. Het uitlenen op basis van facturen is over het algemeen een goede oplossing voor bedrijven die veel business-to-business (B2B) factureren. Het kan een oplossing zijn voor cashflowproblemen op korte termijn. Factoring, aan de andere kant, is een dienst waarbij bedrijven facturen van bijvoorbeeld de bank of andere financieringsmaatschappijen verkopen, het kan een alternatief zijn voor traditionele zakelijke leningen.

Voordelen:

 • Onmiddellijke cashflow
 • Continue cashflow
 • Grote kans om goedgekeurd te worden

Nadelen:

 • Gebrek aan controle
 • Afhankelijk van klanten

Zoals u kunt zien, zijn er veel opties die u moet overwegen wanneer u van plan bent om zakelijke financiering aan te vragen. Het is belangrijk om te beseffen dat u verschillende soorten alternatieven heeft en dat er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld via KOMPAR aanbiedingen van leningen van meer dan 20 verschillende banken en kredietverleners te vergelijken. We werken samen met partners die gespecialiseerd zijn in zakelijke leningen voor verschillende soorten industrieën.

Snelle zakelijke lening
138an Group AB ©2022