Hoe sluit u een zakelijke lening af?

Hoe sluit u een zakelijke lening af
10/5/2022

Je zou kunnen denken dat het afsluiten van een zakelijke lening of een krediet gewoon een kwestie is van onderzoeken hoeveel geld je kunt lenen. Dat is het echter niet. Elke wijze ondernemer weet dat geld lenen iets meer is dan dat en dat geld lenen alleen wenselijk is voor verantwoordelijke mensen (zoals jij, want je leest dit artikel). Hier, in dit artikel, informeren wij u over waar u op kunt letten om de beste beslissing te nemen bij het verkrijgen van de juiste zakelijke lening. We hopen dat dit artikel voor u van waarde zal zijn!

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

1. Denk twee keer na voordat u financiering aanvraagt

Het is belangrijk dat u begrijpt dat u financiering moet aanvragen. U moet niet haasten, want de financiën van uw bedrijf zullen op de lange termijn misschien niet in de smaak vallen bij de rentelasten. Overweeg verstandig waarom en voor welk specifiek doel u een zakelijke lening nodig heeft en ook precies welk bedrag u nodig heeft. Misschien heb je niet zoveel geld nodig? Misschien is het beter om later meer geld te lenen? Onthoud dat het niet mogelijk is om een betaalde lening op te zeggen. Meer geld meenemen dan nodig is en het willekeurig uitgeven, zonder plan, kan uw bedrijf op de lange termijn in een moeilijke situatie brengen.

2. Kies het beste type lening

Er zijn veel verschillende soorten zakelijke leningen die worden aangeboden op de markt. Doorgaans worden deze verschillende type leningen gevruikt voor verschillende doeleinden, sommige sluiten beter aan bij uw huidige behoeften dan anderen. Het is erg belangrijk om het juiste leningtype te kiezen, aangezien het leenmechanisme voor u of tegen u kan werken.  Het is bekend dat ondernemers niet altijd alleen geld voor werkkapitaal nodig hebben. Soms moeten er ook investeringen worden gedaan in apparatuur, een auto, goederen of andere objecten. Er zijn veel soorten zakelijke leningen op de markt, dus zorg ervoor dat alle opties worden overwogen.

Als u meer wilt lezen over de soorten zakelijke leningen die beschikbaar zijn, kunt u dat hier doen!


3. Controleer de vereisten van een zakelijke lening

Respecteer uw tijd, maar vergeet niet de tijd van andere mensen te respecteren, vooral uw zakenpartners. Banken of kredietverleners lenen zeker graag geld uit, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. Zorg ervoor dat je aan de eisen voldoet, anders is de aanvraag tijdverspilling voor zowel jou als de banken. Het is altijd een goed idee om te controleren of u voldoet aan de eisen die de bank stelt. Er zit nog een andere positieve kant aan: Tijdens het onderzoeken van uw bedrijf kunt u veel dingen ontdekken die u nuttige informatie geven over de (financiële) situatie van uw bedrijf, zodat u eraan kunt werken om dit te verbeteren.

Wil je meer lezen over de soorten eisen die banken aan jou als ondernemer stellen, dan kan dat hier!


4. Controleer of u klaar bent voor een zakelijke lening

Dit is het belangrijkste punt in dit bericht. Maak een inschatting van de financiële situatie van uw bedrijf. Kijk naar de kasstromen, inkomende betalingen en de geplande investeringen die de komende maanden gepland zijn. Het is ook erg belangrijk om per seizoen naar de markt te kijken. Heeft uw bedrijf tijdens de feestdagen minder activiteit en dus minder inkomen? Of is het andersom? Zorg ervoor dat u uw historische prestaties of uw branchestatistieken controleert. Zorg ervoor dat u uw budget voor de komende maanden plant. Als je er klaar voor bent, kun je terugkomen op het eerste punt van dit artikel en alles nog een keer bekijken ...

Als u denkt dat u aan alle vier bovenstaande punten voldoet, kunt u naar onze website gaan en de beste zakelijke leningen voor uw bedrijf vergelijken. Mocht u ooit twijfelen, vergeet dan niet dat onze consultants u graag advies geven. Wat het doel van de financiering ook is, wij helpen u aan aantrekkelijke voorwaarden omdat wij alle kleine en middelgrote ondernemingen willen helpen. Dit is onze missie. Kom hier meer over ons te weten!

138an Group AB ©2022