Het is moeilijk, maar niet onmogelijk om zakelijke lening te verkrijgen

Zakelijke lening aanvragen
10/5/2022

De meeste start-ups hebben een aantal jaren groei nodig voordat ze winstgevend worden. Daar moet je als ondernemer op voorbereid zijn. Al in een vroeg stadium, voordat u de producten of diensten van het bedrijfstart, heeft u kapitaal nodig om het bedrijf te kunnen starten. En zelfs als uw bedrijf geen nieuwkomer op de markt zou zijn, is er geld nodig om het bedrijf op te schalen.

Vergelijk zakelijke leningen - volledig gratis

Zakelijke leningen tot € 1 miljoen

Zakelijke lening aanvragen

Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Beste voorwaarden, meerdere aanbiedingen

Leningen vergelijken

Leen tot € 1 miljoen

Snel aanvragen, aanbiedingen in 24 uur

Bedrijfslening

Kompar biedt gratis advies

Wij helpen u aan meer aanbiedingen

Snelle bedrijfslening

Kies de beste bedrijfslening

Kies de lening die het best past bij uw bedrijf, ongeacht of de rente, aflossing of iets anders belangrijk voor u is.

Meerdere deuren die verschillende mogelijkheden bieden

De grote vraag is echter waar moet je als ondernemer aankloppen om deze financiering veilig te stellen? Hier kunnen diensten die zakelijke leningen vergelijken nuttig zijn. Er zijn namelijk niet alleen verschillende spelers die zakelijke financieren aanbieden, er zijn ook verschillende leningvarianten om uit te kiezen. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende leningsoorten.

Ondernemers ervaren vaak dat het lastig kan zijn om financiering rond te krijgen, maar dit is verre van onmogelijk. Sterker nog, je hebt als aanvrager de keuze uit verschillende opties. Sommige hiervan hebben een hoger financieel risico dan andere en het is daarom belangrijk om de verschillen tussen deze vormen van zakelijke financieringen te kennen.

Zakelijke lening

Een veel voorkomende manier om een bedrijf te financieren is de traditionele zakelijke lening. Een bank of kredietinstelling kan u geld aanbieden in ruil voor een rente die u samen met de aflossing van de lening over een vooraf bepaalde periode betaalt.

Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt, zijn er verschillende vereisten waaraan u en uw bedrijf moeten voldoen. Het is waarschijnlijk dat meer traditionele banken uw bedrijfsplan en ook uw persoonlijke kredietwaardigheid willen inzien, tenzij uw bedrijf al een paar jaar actief is en tijd heeft gehad om een financiële geschiedenis te genereren. De bank zal deze documenten gebruiken om te proberen te bepalen hoe riskant het is om geld aan uw bedrijf te lenen en om uw rente vast te stellen.

Debiteurenbevoorschotting / factoring

Factoring, debiteurenfinanciering of factuurfinanciering - prachtige namen voor vergelijkbare producten. Al deze begrippen verwijzen naar een vorm van financiering waarbij u geld ontvangt op basis van uw facturen. Door uw facturen te verpanden (als zekerheid stellen) of ze te verkopen, kunt u een kredietverstrekker vragen om u geld te lenen tegen doorgaans aantrekkelijke rentes.

Met deze vorm van financiering krijgt u in principe direct geld in plaats van dat u moet wachten tot de klant de factuur betaalt. In ruil voor financiering brengt de kredietverlener een vergoeding in rekening.

Kapitaal van investeerders

Een andere vorm van financiering voor bedrijven is om investeerders met kapitaal te verzoeken om geld in uw bedrijf te investeren. Dit type investeerder kan in potentie meer inbrengen dan alleen het kapitaal - ze hebben vaak ook kennis en een netwerk van belangrijke contacten. aan de andere kant eisen ze vaak een aanzienlijk deel van de aandelen van het bedrijf in ruil voor hun investering en eventuele hulp.

Heeft u zelf financiering nodig om een bedrijf te starten of op te schalen? Dien in dergelijke gevallen vandaag nog uw aanvraag in bij KOMPAR!

Zakelijke lening aanvragen
138an Group AB ©2022