Rente op een zakelijke lening en zakelijk krediet

företagskredit

Verkrijg via KOMPAR zakelijk leningen die perfect passen bij uw behoefte

företagskredit

Vergelijk zakelijke leningen van 20+ kredietverstrekkers

företagskredit

Leen tot 1 miljoen euro

Google reviews
google reviewsFinansInspektionen
kompar zakelijke lening

De beste voorwaarden met meerdere aanbiedingen

zakelijke krediet aanvragen

Snel geld lenen - een zakelijke lening binnen 24 uur

zakelijke lening vergelijken

Gratis advies

Net als bij onderhandse leningen, stem je met een kredietverstrekker een rentetarief vast voor uw zakelijke leningen en zakelijke kredieten, dit tarief bepaalt hoe hoog de financieringskosten voor uw bedrijf zullen zijn. Aangezien de rentevoet bepaalt hoeveel uw bedrijf zal moeten betalen, is het noodzakelijk om te begrijpen welke soorten rentetarieven er zijn, hoe ze werken en hoe deze van invloed zijn op de financiën van uw bedrijf.

Verschillende soorten rentetarieven voor zakelijke leningen

Het rentevoorstel dat u ontvangt wanneer u een zakelijke lening kan een vaste of variabele rente betreffen. De ene komt vaker voor dan de andere, en ze hebben allebei hun voor- en nadelen.

Vaste rente - wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

De meest voorkomende rente van zakelijke leningen aan kleine en middelgrote bedrijven is een vaste rente. Dit betekent dat het percentage niet verandert gedurende een bepaalde renteperiode. Met andere woorden: het rentetarief wordt vastgezet totdat de lening is afgelost of tot een andere overeengekomen datum. Gedurende deze periode heeft de geldverstrekker geen mogelijkheid om het rentepercentage tijdens de uitleenperiode te wijzigen.

De reden waarom zakelijke leningen normaal gesproken een vaste rente hebben, is omdat voor zowel de kredietverstrekker als de onderneming de toekomstige inkomsten voorspelbaar zijn. Voor de kredietverstrekker is het dan duidelijk of aan alle kosten (bijvoorbeeld kosten voor het inkopen van het geld, operationele kosten en kosten voor het risico) voor het verstrekken van de zakelijke lening wordt voldaan en voor de onderneming weet precies wat zij komende jaren moet betalen.

Afhankelijk van de kredietverstrekker, kunt u de mogelijkheid krijgen om de rentelooptijd te laten afwijken van de looptijd van de lening. Met andere woorden, je kunt net als bij een hypotheek de rente voor bijvoorbeeld 1 jaar vastzetten, bij een looptijd van 10 jaar.

Voordelen van een vaste rente:

Nadelen van vaste rente / vaste rente:

Variabele rente - wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Een variabele rente voor een zakelijke lening is eigenlijk hetzelfde als een variabele rente voor uw privé hypotheek, de rente die u betaalt is afhankelijk van een referentierente. Concreet betekent dit dat het rentepercentage varieert gedurende de looptijd van de lening. In de eerste maand kan het rentepercentage 7% zijn, terwijl het zes maanden later 8% kan zijn.

Afhankelijk van de geldverstrekker wordt de variabele rente op verschillende aangeboden. Het meest gebruikelijke referentierentetarief in Nederland is EURIBOR, dit betreft het rentetarief dat de grote Europese banken (waaronder ING, Rabobank en ABN Amro) voor elkaar hebben vastgesteld voor het uitlenen van Euro's. Stijgt dit rentepercentage, dan stijgen ook uw rentelasten en vice versa. Een andere veel voorkomende referentierente is LIBOR, het rentetarief waartegen de Britse banken elkaar geld lenen.

Variabele rentetarieven komen minder vaak voor bij zakelijke leningen van minder dan € 100.000, maar zijn mogelijk wel een optie bij grotere leningen. Of u een variabale rente aangeboden krijgt, is afhankelijk van de kredietverstrekker en de financiële situatie van het bedrijf.

Voordelen van variabele rentetarieven:

Nadelen van variabele rentetarieven:

Variabele rentetarieven met een plafond - wat is dat?

Een niet zo gebruikelijke variant bij zakelijke leningen voor het midden- en kleinbedrijf is om een variabele rente af te spreken met een plafond, een zorgenoemde rentecap. Met andere woorden, het rentepercentage kan variëren over de looptijd van de lening, maar mag een bepaald niveau niet overschrijden. Dit geeft uw bedrijf enkele van de voordelen van zowel variabele als vaste rentetarieven; u kunt profiteren van de mogelijkheid om een lagere rente te krijgen en ook een maximale vaste kosten budgetteren voor de lening. De keerzijde van deze vorm van rente is dat de bank er normaal gesproken een premie voor in rekening brengt, dat wil zeggen dat je moet betalen voor het renteplafond. Dit product is behoorlijk complex en wordt door de meeste kredietverstrekkers enkel verstrekt aan financiële professionals.

Moet ik kiezen voor een variabele of vaste rente?

Voordat u zich afvraagt of u uw rentetarief wel of niet moet vastzetten, moet u eerst kijken welke kansen uw bedrijf daadwerkelijk heeft. Zoals hierboven vermeld, krijgen niet alle bedrijven een variabele rente aangeboden, waardoor de vraag irrelevant wordt. Mocht u wel aanbiedingen willen ontvangen met zowel variabele als vaste rentes, dan kunt u dit doen door gebruik te maken van vergelijkingsservices die namens uw bedrijf tegelijkertijd contact opnemen met meerdere kredietverstrekkers.

Voor die bedrijven die de mogelijkheid hebben om te kiezen tussen een vaste en een variabele rente, is het meestal aan te raden om een deel van de lening aan een vaste rente te koppelen en een variabele rente te hebben over het resterende geleende bedrag. Op deze manier kunt u uw risico's van een stijgende referentierente beperken en krijgt u tegelijkertijd enige flexibiliteit en de mogelijkheid om de financieringskosten te budgetteren.

Renteloze leningen?

Sommige kredietverstrekkers gebruiken een vaste vergoeding in plaats van een rentetarief over de zakelijke lening. Dit doen ze om het ondernemers gemakkelijker te maken zodat ze vanaf dag één weten wat de werkelijke kosten zullen zijn en niet het rentepercentage hoeven te berekenen dat afhankelijk is van het bedrag, de looptijd en het aflossingspercentage.

Wanneer u renteloze zakelijke leningen vergelijkt met leningen met een rentetarief, moet u altijd kijken naar wat de werkelijke uiteindelijke kosten zijn. Hier loont het ook de moeite om eventuele andere kosten op te nemen, zoals afsluitkosten, trekkingskosten en facturatiekosten. Wij helpen u hier altijd bij en zorgen ervoor dat de voorwaarden transparant zijn wanneer we presenteren welke aanbiedingen u heeft ontvangen.

Hoe wordt de rente bepaald?

De rente op zakelijke lening en zakelijk krediet wordt normaal gesproken vastgesteld op basis van een kredietbeoordeling op uw bedrijf en mogelijk ook op u als de eigenaar van het bedrijf. Dit laatste vindt normaal gesproken plaats in het geval dat een persoonlijke borgstelling/garantie voor de zakelijke lening vereist is door de kredietverlener. Over het algemeen is de kredietbeoordeling grondiger (d.w.z. meer informatie wordt beoordeeld) als er geen persoonlijke garantie voor de lening wordt gegeven.

De kredietverstrekker maakt een kredietbeoordeling om te bepalen hoe groot het risico is dat het bedrijf de lening niet kan terugbetalen volgens de leningsovereenkomst. Tijdens het proces van een kredietbeoordeling maakt de kredietverstrekker normaal gesproken een kredietbeoordeling van meerdere facetten van uw bedrijf. Normaal gesproken wordt er informatie opgevraagd over de financiële resultaten van uw bedrijf en of u betalingsachterstanden (bijvoorbeeld BKR-noteringen) heeft gehad. Daarnaast controleren kredietverstrekkers normaal gesproken de laatste financiële resultaten van het bedrijf, de transactiehistorie van de rekeningen van de onderneming, evenals informatie over waarvoor de lening zal worden gebruikt en welke impact dit heeft op de resultaten van het bedrijf.

De rente kan ook worden beïnvloed door de zekerheden die de onderneming voor de lening stelt. Als de zekerheid een persoonlijke garantie betreft, heeft de kredietwaardigheid van de persoon invloed op de rentevoet. Als de zekerheid in plaats daarvan een machine, een voertuig of een ander eigendom is, heeft de executiewaarde van dit object een ​​effect op de rentevoet.

Wat is het gemiddelde rentetarief voor zakelijke leningen?

Verstrekkers van privé hypotheken zijn heel transparant met het delen van de tarieven voor leningen. Helaas presenteren kredietverstrekkers  van zakelijke leningen geen cijfers over de gemiddelde rente. Vermoedelijk komt dit doordat het rentetarief van deze leningen sterk varieert. DIt is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, de financiële situatie en de voorwaarden van de leningsovereenkomst. Met andere woorden, het zal erg moeilijk zijn om een werkelijk gemiddeld rentepercentage af te geven.

Meestal is de beste manier om te zien welk rentepercentage de markt bereid is uw bedrijf te bieden. U kunt dit eenvoudig doen via onze service, aangezien wij contact opnemen met meerdere kredietverstrekkers en hen een bod laten doen tegen welk rentetarief ze bereid zijn een lening aan uw bedrijf. Het enige wat u hoeft te doen is een aantal vragen voor ons te beantwoorden en wij zorgen voor de rest. Als je niet op een van de aanbiedingen wenst in te gaan, dan kost het ook niets.

Wat is de nominale en effectieve rente?

Het nominale rentetarief is het rentetarief dat kredietverstrekkers normaal gesproken op hun websites en eventuele andere advertenties publiceren. Dit zijn de rentekosten die uw bedrijf betaalt over het werkelijke geleende bedrag. Als uw bedrijf bijvoorbeeld € 100.000 leent tegen een rentepercentage van 10%, bedragen de rentekosten € 10.000 voor één jaar, op voorwaarde dat u de volledige lening na één jaar terugbetaalt.

De effectieve rente is wat u eigenlijk zou moeten gebruiken bij het vergelijken van zakelijke leningen en kredieten voor uw bedrijf. Dit omvat alle kosten zoals factureringskosten, afsluitkosten en trekkingskosten.

We helpen onze klanten altijd te begrijpen wat de gepresenteerde rente nu echt voor u betekent en wij bieden ondersteuning wanneer u een besluit gaat nemen welke financiering het beste bij uw bedrijf past. Dien een aanvraag in en ontdek welk rentepercentage uw bedrijf zou kunnen krijgen, zonder dat u iets hoeft te betalen.

KOMPAR en zakelijke leningen

Dankzij onze service kunt u bedrijfsleningen van meer dan 20 kredietverstrekkers en banken vergelijken. Als u zakelijke leningen en zakelijke kredieten vergelijkt, moet u altijd naar de rente kijken, omdat deze laat zien wat het werkelijk kost. Via onze service kunt u duidelijk zien wat de werkelijke kosten per zakelijke zijn. Als u vragen of opmerkingen heeft, staan onze financiële adviseurs altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste lening voor uw bedrijf.

Beste zakelijke leningen
Zakelijke lening via Kompar
företagskrediter rådgivare lån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Vul vandaag een aanvraag in en laat uw bedrijf groeien

Nu aanvragen
138an Group AB ©2022