Financiering in verschillende bedrijfstakken

företagskredit

Verkrijg via KOMPAR zakelijk leningen die perfect passen bij uw behoefte

företagskredit

Vergelijk zakelijke leningen van 20+ kredietverstrekkers

företagskredit

Leen tot 1 miljoen euro

Google reviews
google reviewsFinansInspektionen

Vraag hier uw zakelijke lening aan

Bedankt! Uw aanvraag is ingediend!
Er ging iets fout bij het verzenden, probeer het opnieuw!
kompar zakelijke lening

De beste financieringsvoorwaarden met meerdere aanbiedingen

zakelijke lening aanvragen

Snel geld lenen - een zakelijke lening binnen 24 uur

zakelijke leningen

Gratis advies

In welke situatie er behoefte aan externe financiering ontstaat, hangt volledig af van het betreffende bedrijf en zijn situatie. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden voor verschillende verschillende bedrijfstakken, maar allemaal resulteren tot behoefte voor extern kapitaal.

Wanneer is er financiering nodig?

In de maakindustrie is het gebruikelijk om een ​​nieuwe machine, voertuig of inkoopmateriaal te financieren.

De noodzaak om machines en voertuigen te financieren doet zich voor wanneer een bedrijf heeft besloten haar activiteiten uit te breiden of haar machines of vloot te vervangen. Omdat het om een ​​grote investering gaat, vindt er veelal vooraf een grondige onderzoek plaats, dit omdat de noodzaak om financiering aan te trekken om de investering te kunnen doen al lang bekend is. Dit onderzoek zorgt ervoor dat meer geavanceerde financieringsvormen waarbij machines worden gebruikt als onderpand (ook wel "lease" genoemd), tot de mogelijkheden behoort.

Anderzijds kan de noodzaak om inkoop van materialen te financieren urgenter zijn. Een voorbeeld is wanneer onverwacht een grotere klantorder binnenkomt. Bedrijven moeten bij zo'n gelegenheid vaak sneller financiering vinden om de order te kunnen accepteren en de materialen te kunnen inkopen, zodat de productie kan starten. Als het bedrijf al een zakelijk krediet heeft bij haar bank, kan het hier gemakkelijk toegang tot liquide middelen krijgen krijgen. Als dit niet het geval is, moet het bedrijf elders financiering zoeken, kortlopende en doorgaans iets duurdere leningen zijn hiervoor een veelvoorkomend en populair alternatief.

Vergelijkbare voorbeelden zijn te vinden in de dienstensector.

Hoewel service bedrijven meestal geen vaste activa zoals machines bezitten, is bijvoorbeeld de aanschaf en het financieren van een auto heel gebruikelijk. Net als in eerdere voorbeelden is de behoefte aan nieuwe voertuigen al enige tijd bekend en treedt deze op wanneer een bedrijf haar verkoop uitbreidt.

Doorgaans biedt de dealer een optie aan om de activa in termijnen te kopen. In dergelijke gevallen is het vaak de moeite waard om de kleine lettertjes goed door te lezen, aangezien aankopen in termijnen vaak hoge financieringskosten met zich meebrengen. Een alternatief is om op zoek te gaan naar een lening via een kredietverstrekker, waarna u een goedkopere financiering voor de auto kunt krijgen.

In tegenstelling tot bedrijven in de productie-industrie hoeven service bedrijven geen materialen te financieren zodra er een hogere omzet wordt gegenereerd. Echter neemt de de behoefte aan zakelijke leningen vaak toe naarmate het bedrijf groeit, omdat de onderneming meer salarissen moet betalen aan haar werknemers en voor investeringen, terwijl klanten het betalen voor de diensten uitstellen tot nadat ze volledig zijn geleverd. Als de verkopen van het bedrijf voldoende stabiel zijn, is het mogelijk om de groei te financieren door de facturen die u naar uw klant stuurt te verkopen, dit fenomeen is bekend als factoring. Als je nog geen gevestigde factoringoplossing hebt of tijd hebt om er een op te zetten, zijn er natuurlijk ook alternatieven zoals zakelijke leningen die kunnen worden gebruikt.

Bij handelsondernemingen (zoals bijvoorbeeld online retail, import- en exportbedrijven en groothandels), is de financieringsbehoefte doorgaans constant.

Dit komt omdat de verkoop van dergelijke bedrijven grotendeels wordt bepaald door het aantal keren per jaar dat het het magazijn met producten kan worden beleverd. Ter verduidelijking een voorbeeld: stel dat uw bedrijfsactiviteit bestaat uit het inkopen van stoelen bij fabrikanten in Azië en deze verkopen aan meubelhandelaren in Nederland. Elke keer dat u stoelen aan uw klanten verkoopt, moet u deze ook bij uw leveranciers kopen. Als u voldoende kapitaal heeft, kunt u investeren in een magazijn zodat u sneller bij uw klanten kunt leveren wanneer er een verkoop plaatsvindt.

Als je geen kapitaal hebt, moet je ervoor dat de bestelling direct bij je klanten wordt geleverd in plaats van dat het voor een bepaalde tijd wordt opgeslagen. In beide gevallen legt u kapitaal vast in voorraad, met als enige verschil hoe lang dit kapitaal vast zit. Hoe vaker u per jaar een partij stoelen koopt en deze aan uw klanten verkoopt, hoe beter uw bedrijf zal renderen. Als u uw voorraad ook kunt financieren tegen een lagere rente dan uw jaarlijkse brutomarge (verkochte stoelen * marge per stoelen), kunt middels een financiering uw volumes verhogen en nog beter presteren. Met andere woorden: hierdoor is de financieringsbehoefte bij handelsondernemingen vaak constant.

Met andere woorden, financieringsbehoeften kunnen erg op elkaar lijken, maar ook verschillen tussen bedrijven actief in verschillende bedrijfstakken. Wat over alle soorten bedrijven en bedrijfstakken kan worden gegeneraliseerd, is dat de leningsvoorwaarden bepalend zijn voor hoe de laatste regel in de winst-en-verliesrekening (de winst) eruit zal zien. Met andere woorden, het is belangrijk om zorgvuldig te kijken naar het type financiering en van welke kredietverlener het beste is voor uw bedrijf en de fase waarin uw bedrij zich bevindt.

Financiering van machines of voertuigen voor productie-bedrijven

Financiering van machines en voertuigen is iets waar banken en kredietinstellingen graag bij helpen aangezien er een concreet object als zekerheid geboden kan worden voor de financiering . Er zijn echter een aantal zaken waarmee u rekening moet houden bij het aanvragen van een dergelijke financiering, hierdoor kunnen deze processen complex worden. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende vragen die tijdens een financieringsaanvraag naar voren komen en tevens invloed hebben op welke financieringsvoorwaarden u zult krijgen.

Het type machine of voertuig dat wordt gefinancierd, is vaak de basis voor de gehele aanvraag. Hoe "vaker" de machine of het voertuig op de markt is, hoe beter. Dit komt mede doordat kredietverstrekkers moeten kunnen beoordelen hoe de eventuele verkoopbaarheid van het object is in een executieverkoop. Hoe specialistischer een machine of voertuig is, hoe meer tijd de kredietinstelling nodig heeft om te kunnen beoordelen of hij dit object wil financieren of niet. In het geval van zeer gespecialiseerde activa is het daarom vereist dat het geleende bedrag voldoende hoog is (zodat de kredietverlener bereid is om de uren van beoordeling hieraan te besteden) en/of dat juiste informatie bij de leningaanvraag wordt aangeleverd (zodat de kredietverlener in één keer een juiste beoordeling kan doen) om een aanbod voor een zakleijke lening te verkrijgen. Anders kan een aanvraag voor een zakelijke lening gemakkelijk afgewezen.

Tevens is de executiewaarde van het object ook een belangrijk onderdeel van de aanvraag. Dit hangt natuurlijk samen met het type machine of voertuig dat wordt gefinancierd. Hoe groter de markt voor een bepaald object (dwz hoeveel worden er per jaar door verkocht), hoe groter de kans dat het op een later tijdstip kan worden verkocht. De verkoopwaarde wordt onder anderen bepaald door het gebruik van het object, aangezien het historische gebruik vaak de waarde van het object bepaalt in geval van verkoop (een auto met 10.000 kilometer op de teller heeft bijvoorbeeld een hogere waarde dan exact hetzelfde model met 100.000 kilometer op de teller).

Bovenstaande twee punten zijn slechts enkele onderdelen die tijdens je aanvraag naar voren komen, dus het kan vaak beter gaan als je de hulp inroept van een partij met ervaring met het aanvragen van een zakelijke lening.

Financiering van bedrijven in de dienstensector

Om uw bedrijf in de dienstensector te financieren, is het eerst nodig om te kijken waarvoor de financiering nodig is. Zoals hierboven vermeld, is het vaak mogelijk om meubels, computers en mobiele telefoons in termijnen te betalen, ook al is het duur. Een lening is hier vaak beter voor geschikt, omdat u financiering voor al deze objecten kunt aanvragen bij één kredietverlener, waardoor de rente vaak aantrekkelijker is.

Bij het financieren van auto's is leasen vaak een goed alternatief aangezien je een vast maandelijks bedrag voor het voertuig betaalt en in hierdoor niet alles vooraf hoeft te betalen. Het is echter belangrijk om de voorwaarden van de lease-overeenkomst goed door te nemen, aangezien deze voorwaarden vaak verschillen (bijvoorbeeld qua kosten) en moeilijk te begrijpen zijn.

Financiering van bedrijven in de dienstensector

Het vinden van een goede financieringsvorm voor bedrijven in deze branche is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een alternatief dat in sommige situaties heel goed kan werken, is factoring. Hier kijken de factoringbedrijven vooral naar aan wie u verkoopt en hoe lang en hoe stabiel uw relatie met deze partij is. Hoe stabieler deze relatie is, hoe meer mogelijkheden er ontstaan voor factoring-oplossingen.

De reden hiervoor is dat wanneer het factoringbedrijf uw facturen koopt, zij het risico overnemen dat uw klanten niet betalen. Hoe langer en stabieler de verkoop aan uw klanten is geweest, en als ze atlijd op tijd betalen, zal dit ook meewegen in hun evaluatie. Door gebruik te maken van factoring kunt u kapitaal vrijmaken, het risico dat uw klanten niet betalen wegnemen en zelfs facturatiebeheer uitbesteden. Ook bij factoring kunnen de voorwaarden onduidelijk en verwarrend zijn, daarom is het vaak goed om hulp te krijgen van een ervaren partij.

Voorraadfinanciering vindt normaal gesproken plaats in twee vormen; via een ongedekte lening of een lening waarbij de voorraden zijn verpand. Bij een ongedekte lening zal de bank of kredietverlener zich primair richten op hoe de financiële situatie van uw bedrijf eruitziet, de financier wordt ten slotte terugbetaald uit de kasstromen van de onderneming. Om de voorraad te kunnen verpanden, is het vaak een vereiste dat de producten zeer waardevast zijn. Zodat ze indien nodig op een markt kunnen worden verkocht. Als de financiering eenmaal tot stand is gekomen, heeft het vele voordelen, aangezien de financiering doorgaans meegroeit met uw onderneming, er kapitaal vrijgemaakt kan worden voor uitbreiding of voor vervroegde betaling tegen kortingen.

Het vinden van het juiste type financiering hangt af van de branche waarin uw bedrijf zich bevindt en hoe de situatie van uw bedrijf er uitziet. Bij het evalueren van verschillende opties, is het gemakkelijk om de eerste aanbieding te nemen die opduikt en om al het gedoe te vermijden. Helaas bewijst u zichzelf hierdoor vaak een slechte dienst. Neem in plaats daarvan contact met ons op en we zullen snel en gemakkelijk het beste alternatieven voor uw bedrijf vinden, zodat u zich kunt concentreren op het voortzetten van uw bedrijf.

Financiering voor uw bedrijf

Het vinden van het juiste type financiering hangt af van de bedrijfstak waarin uw bedrijf zich bevindt en hoe de situatie van het bedrijf eruitziet. Bij het evalueren van verschillende opties, is het gemakkelijk om de eerste beste aanbieding te nemen die opduikt om al het gedoe te vermijden. Helaas is het meestal een fout die veel mensen maken, waardoor u niet de best mogelijke financiering krijgt. Dien in plaats daarvan een aanvraag in bij KOMPAR en wij zullen de beste zakelijke lening zoeken die past bij de behoefte en situatie van uw bedrijf . De applicatie is snel en eenvoudig, wij doen het werk en jij focust op je op de core business van uw bedrijf.

Lees meer over zakelijke leningen in verschillende bedrijfstakken en hoe u de beste bedrijfslening voor uw bedrijf kunt vinden:

företagskrediter rådgivare lån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Vul vandaag een aanvraag in en laat uw bedrijf groeien

Nu aanvragen
138an Group AB ©2020